Audi navigation plus RNS-E

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ehm123
King
King

Audi navigation plus RNS-E

Príspevok od používateľa ehm123 »

Ahojte,

mam problem s mapami v tejto navigacii. Konkretne mi nejdu stiahnute mapy z roku 2009, stahovane z tadeto (na pastebin je napisany link na tpb, kedze warez je tu zakazany). V navode sa pise, ze treba vypalovat na pioneer dvd mechanike, bohuzial tieto mechaniky sa uz nepredavaju a tak ju nemozem zohnat. Skusal som vseliake media, rozne druhy mechanik, napalovacie softy (alcohol, imgburn) avsak nic nejde.

Kedze ludia pisu, ze stym nemaju problem /aspon niektori/ tak nevidim dovod aby mi to nefungovalo - kedze si myslim, ze ta mechanika nebude problem (kedze som vyskusal LG, Sony, Lite-on).

Uz si skor zacinam mysliet, ze ma ta DVD mechanika v navigacii problem s citanim napalenych veci.

Dalsia vec, ktora mi pride divna, ze ta navigacia sa vola ako "Update 0650", sice v pocitaci nie, ale v aute to tak ukazuje.

Neviete kde moze byt problem?

Ide o audi A4 rv. 2005

dik za rady...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslel som, ze to bude mat MMI, ale ako vidim, tak je tam RNS-E. Ja som palil MMI navigaciu, verzia 2009 do Audi A6, starsiu 2007 ci 2008 sinz originalu cez BlindWrite, nebol problem. Novu verziu 2009, ktoru som stiahol z TPB som napalil cez Alcohol 120 mechanikou NEC 4551A na DVD-R Verbatim, nebol ziadny problem. Stahoval aj aj MMI Update do poslednej verzie, tam sa vyskytol problem pri instalacii. Mal som nastartovane auto, pretoze som nevedel odhadnut dlzku navigacie a bal som sa aktualizacie, pretoze v pripade aktualizacie pracuje cely zasobnik 12 CD + TV + DVD s navigaciou + zosilovac s repro atd..., to mi neslo. Babral som sa s tym a stale nic. Tak som to skusil bez toho startovania asi tyzden na to a hla, aktualizacia prebehla uspesne, aj ked aktualizacia z troch CD trvala mozno hodinu az dve, pricom sa vyskytli chyby pri aktualizacii a muselo to ist znovu a znovu, nakoniec to vsak spravilo.

Nemyslim si, ze by to bolo v mechanike alebo v mediach, mozno bude problem niekde inde. Ako tak citam komentare k tvojej RNS-E, tak skutocne netreba Pioneer mechaniku, vid. komentare:
Known working combination:
Pioneer DVR-216DBK
Vista x64
Nero 9
Verbatim 8x DVD+R DL media
Burn at full speed.

Another working combination, tried it today, works fine:
ASUS DRW-1814BLT (f/w v1.13)
DVD +R DL Traxdata (=Ritek) 8.5Go
Actually, I own the original DVD (delivered with my new A3 last week) but I want to keep it safe at home and use a copy in the car. I used CloneCD v5.3.1.4 for both read (set Error Correction to "NO") and write (max speed). Perfect!

Another working combination
Pionieer dvd-rw dvr-k17rs burn x2.3
alcohol 120% change booktype on dvd rom
xp sp3
verbatim dvd+r dl

Pravdepodobne chce nova mapa spravit najskor update na verziu 650, takze sa tvari ako update DVD. Skus to spravit tak, ze das len klucik do zapalovania, aby prebehla aktualizacia firmware navigacie. Inak neskusal si stiahnut aj druhe DVDcko, ktore je obycane 4.7GB medium, takze testovanie a skusanie napalovania by ta vyslo financne menej ako kupovat DL media, hmm???

Alebo to skus kupit z inzeratu ;)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

No dnes som kupil z aukra Pioneer DVR-109. Napalim DVD1 a co nevidim? Navigacia funguje. Napaloval som to cez imgburn - sice som nastavil rychlost na 1x, ale sam si ju zdvihol na 2.4x.

Cize ak by stym mal niekto tiez problem, tak pisem ako na to:

1. DVD 1 (2009) ma 7,6 GB (8211793920 bajtov)
DVD 2 (2009) ma 3,9 GB (4151508992 bajtov)
2. Medium treba Verbatim DVD+R DL (aj ked budete napalovat DVD 2)
3. Napalovacka musi byt Pioneer 111D, Pioneer 116D, Pioneer DVR-216DBK ,alebo Pioneer Pioneer DVR-109 - neni napisane, ze na inej pioneer to nejde, ale o tychto som cital, ze to ide (tu poslednu to mam odskusanu). Mozu ist aj ine napalovacky, ale to nemam overene a mojim overovanim som znicil 20dvdciek.
4. Soft by mal byt jeden z tychto: imgburn, alcohol 120%, clone cd - odskusany mam imgburn.

//autoeditácia príspevku ( 02 Oct 2009, 19:50 )
2hojko:
Je sice mozne, ze to funguje aj na inych mechanikach, ale nie na vsetkych. S tou pioneer som siel na istotu.

Aktualizacia prebehla, aj ked navigacia uz spustit nesla /pisalo vlozte DVD s navigaciou/, prave tam je ta sranda, ze ked som tam dal dvd ine ako z pioneer /ktore funguje/ tak pisalo, ze sa jedna o Update blabla 0650. Ked som tam vlozil to z pioneer, tak ako nazov DVD uviedlo uplne nieco ine, tusim EU....
No a s tymi mediami mas sice pravdu, ale ta navigacia nejde citat z normalneho DVD+R, musi byt "vraj" dvojvrstvove.
Napísať odpoveď