Model auta 1:24 - prestriekanie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Moma
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Model auta 1:24 - prestriekanie

Príspevok od používateľa Moma »

Zdravim, mam jednu otázku, chcel by som si prestriekať model auta z pôvodnej modrej metalízy na bielu farbu, a tak sa pýtam, aký spôsobom by to bolo naj, či niejako odstrániť pôvodnú farbu atď :)
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Odstranit farbu mozes brusenim alebo chemiou. Brusenie je porod, takze to pravdepodobne nechces, ale kedze ide o kovovy model, mozes pouzit akykolvek odstranovac starych naterov. Len podavaj dole vsetky plastove casti (mozes ich naspat prilepit). Na plastove modely sa zvykne pouzivat brzdova kvapalina, ale na kovakoch su tie farby tvrdsie-pevnejsie, takze nemusi to fungovat. Alebo mozes model len prebrusit do matu a tak nastriekat, lenze vtedy dokladne prebrus aj strbiny alebo nejake negativne linie. Moze sa stat, ze ti vtedy ostanu zaliate klucky (a pod.), lebo sa tam navrstvi viac farby ako v dostupnom okoli. A nezabudni dat najprv nejaky plnic, alebo zakladovku, aby ti potom vrchna vrstva nestekala...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no takto najlepsie urobis ak si kupis za 2 3€ mensi model predpokladam ze to bude bburago a testnes to nanom :-) aspon budes vediet do coho ides :-) ale na 90% treba dat staru dole
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

kua ty máš problemy hm tak asi rozmontujem celu hračku že sostane iba kostra no a krasne to vybrusim bud brusnym papierom alebo na vrtačku si daj brusnu kefku s takými makkými špicami potom ked to bude hotove normálne si to daj na stol alebo dosku a potom striakaciou pištolou to zastriakaš na bielo z duky sa to nemusí ani brusiť myslím že tam je to zbytočne
potom počkaš a zmontuješ hotovo
Stenky
Professional
Professional

Re: Model auta 1:24 - prestriekanie

Príspevok od používateľa Stenky »

Moma napísal:Zdravim, mam jednu otázku, chcel by som si prestriekať model auta z pôvodnej modrej metalízy na bielu farbu, a tak sa pýtam, aký spôsobom by to bolo naj, či niejako odstrániť pôvodnú farbu atď :)
kup na hocijakej pumpe brzdovu kvapalinu DOT 3 alebo DOT 4 (ja som dal za 1l DOT4 cca 3.3Euro) co bude lacnejsie a ponor to dot toho na par sekund. Farba bude dole. Ale bacha brzdovka je humac. Takze asi si zober rukavice a nepi z nej :) Farbu dava dole zarucene a rychlo.
Komu dakedy praskla hadicka od brzd by mohol rozpravat

Kód: Vybrať všetko

...glycol based fluid, will lift or strip paints and other coatings on contact
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Model auta 1:24 - prestriekanie

Príspevok od používateľa Dunlop »

vôbec nemusíš davať farbu dole, a už vôbec nedávaj základovku ani plnič... Jemnym šmirglom prebehni staru farbu aby bola matná (aby nová farba držala) a kúp si sprej s farbou... Ten poriadne pretrp a vo veľmi tenučkej vrstve nastriekaj... naozaj veľmi málo, pretože spreje majú tendenciu sa roztekať ak je trošku viac... Takto to prestrekneš dva-tri krát... a hotovo
Netreba z toho robiť žiadnu vedu
Napísať odpoveď