system32/config strata

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zdravím. Mám nejaké absolútne záhadné problémy s PC. Minulý týždeň asi niekedy v stredu som chcel zapnúť počítač, ale pri jeho bootovaní mi vyhodilo chybu, že súbor v zložke windows/system32/config a neviem čo bol vymazaný a preto nevie systém spustiť. Riadne ma to nahnevalo. Prosto sa to stalo z ničoho nič.
Avšak pred tým než sa to stalo mi PC zamrzlo amusel somho reštartovať manuálne. To je iež jeden z problémov, opíšem ho neskôr.
TakŽe prosto z ničoho nič mi chýbal dôležitý súbor pre správny hod systému. Písalo mi tiež Že pri bootovaní mám stlačiť "R" pre recovery, no nič také mi nenašlo. Tak som teda preinštaloval PC s tým, Že som disk ponechal bez zmien, tzn že som ho neformátoval. Pri inštalácií driverov z CD dodaného ku základnej doske som mal problémy s nainštalovaním nejakej dôležitej veci, netuším teraz akej ale ma niečo spoločné s ATI a grafickým ovládačom a HD audio. Chápal by som problémy keby som mal tie drivery pozliepané neviem od kiaľ. Tak som teda z oficiálnej stránky ATI,AMD stiahol ovládače ktoré som horko Ťažko napasoval. Ešte pred tým než sa mi to podarilo všetko rozbehať som si zálohoval súbory a sk som pre istotu zformátoval /mal som pocit Že tie ovládače o PC nechcú ísť preto, lebo tam boli ostatky starého windowsu/. Prosto Časom som PC rozbehal. Ala zaČalo mu hrabať čoraz viac a viac. Hockedy zamrzol pri štarte na ploche. Pri pozeraní filmu. Pri napaľovaní či písaní vo worde. Nejak sa to ustálilo ale dnes sa to stalo znovu. Hral som Resident Evil 5 a PC mi zamrzlo tak, že zvuk zamrzol v možno 2sekundovej smyčke čiže repráky vydávali zvuk rotačného guľometu ale obraz bol zamrznutý. Musel som PC samozrejme manuálne reštartovaŤ a hľa, ten súbor chýba zas!!!

PC som prebehol Esetom a nič nenašiel. Mal som v ňom nainštalované TuneUp utilities 2009 a všetko vyzeralo v poriadku.

Tiež sa chcem opýtať na to, prečo mi PC hocikedy zasekne v nejakých náročnejších hrách. napr. pri hraní CS1.6 sa mi niečo také nestalo ešte ani raz. Prosto mi zamrzne a musím RR. Hlavne pri hraní Batmana.

Mám originál Win XP Profesional SP3 a moja zostava je
AMD Phenom X2 viac žiaĺ upresniť neviem
MSI K9A2 CF /doska/
MSI ATI RADEON RX3870 512MB DDR4
2X 2GB DDR2 800+ Extreme Edition
AC Freezer 64 Pro
320GB disk SATA
a jednu Plextor DVD vypaľovačku

Na jeden mostík na doske mám samostatný ventilátor pretože sa prehrieval až príliž. Mám pocit že to môže byť kameň úrazu.

// práve som nainštaloval nový windows na ten istý disk ale do iného priečinku a schválne som pozrel či mi vo wine v system32 nejaký config súbor chýba. Nechýba. Tak WTF???

//autoeditácia príspevku ( 02 Oct 2009, 20:01 )
omg nikdto?
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

A nie nahodou \windows\system32\config\system ?
Lebo konkretne o tom sa toho na googli pise vela...
lekoklatik
VIP
VIP

anmo to je ono. Avšak takto presne mi to napísalo až po tom, ako som sa pokúsil spustiť safe mode. Každopádne tomu nerozumiem, skúsim teda pogoogliť. Ešte by som teda rád vedel prečo mi pri mojej zostave zamŕza PC. Môže to byť grafickou kartou?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Spominany subor c:\windows\system32\config\system su registre systemu, tam toho asi moc neopravis, ale robi sa aj zaloha, tak je mozne, ze by to mohlo ist opravit.

Zamrzanie PC moze byt hocicim, od hardwaroveho problemu az po problem softwarovy, tazko je to identifikovat.
lekoklatik
VIP
VIP

to zamrzanie PC, idem to hodiť kamarátovi do opravy nech mi to všetko nejak prekontroluje ale odhaduje to na grafickú kartu keďže najčastejšie mi PC zamŕza pri hraní hry /v tomto prípade RE5/

A ten súbor čo mi chýbal, no preinštaloval som win, teraz som tam hodil pre zmenu Vistu tak som zvedavý ako dlho ma to vydrží
Napísať odpoveď