splynovac LPG

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

splynovac LPG

Príspevok od používateľa gego »

Mam skodu 120L kamos ma ties skodu 120L a on ma v skodovke splynovac lenze auto ide davat do srotu bo ma zhrdzavenu napravu a puknutu poloos a ja som si z jeho skodovky vybral splynovac LPG ktory montuje popradska firma http://www.selling.sk/ a ja som ho vymontoval a chcem si ho namontovat sebe do skodovky ( nechcem pocut dristy o neodborenej manipulacii proste som to uz robil kamosovi ale on to ma na cierno ) a ja to chcem legalne respektive ako by ste to riesili vy ... kde to je zapisane nejake certifikaty ako zohnat zfalsovat mne je to jedno ( policajti pri cestnej kontrole mi este nikdy nekontrolovali ci mam napriklad prave cislo karoserie a take sracky preco by mali nejaky splynovac ) ale strach proste neda a tak som sa chcel spytat ze co a ako .... origo montaz stoji 25 000 ale ja splynovac mam co teraz ... a pochybujem ze zopar hadic stoji tolko + nejaka ta robota .... proste nejaky zaruceny sposob ako to zlegalizovat aby som aj cez stk presiel a tak .
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

plyn sa tusim da aj prepisat...ale tusim az on nejakeho 2004 ze sa davali nejake certifikaty k nadrzi aj k splynovacu.........ak by to slo prepisat urcite tam bude musiet byt odborna montaz...teda papier s peciatkou a podpisom :D ........teoreticky by to malo ist...sa skus popytat vo firme co to montovala.......znamy co ma lpg v 120ke kupil minuly rok novu nadrz....lebo mu uz nechceli dat reviziu......tak 120ka onedlho putuje do srotu....a je dohodnuty s servisom ze mu za dake prachy a zamontuju mu to do feldy.....nie prepis ale nove zamontovanie..s tym ze diely mas........
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Chceš použiť iba splyňovač alebo celý LPG systém (bomba, multiventil, splyňovač, ... ...)?
Pokiaľ by šlo iba o splyňovač ako súčiastku, tak v starej schade 120 to nikto nebude kontrolovať.

Legálne sa však použité LPG systémy nesmu znova montovať do iných vozidiel, takže certifikát ti nikto nevydá a do TP tým pádom na PZ nikto nezapíše.

Problém by si mohol mať ešte v prípade havárie. Poisťovňa sa bráni vyplácaniu události ako čert krížu a ak by došli na to, že nemáš v poriadku LPG tak by si neuvidel od nich ani cent..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

spytaj sa niekde vo firme ktora LPG montuje, ci by sa to hypoteticky nedalo nejak za rozumne peniaze zlegalizovat ... ale nesiel by som do toho, bude to stat peniaze a len kolky na policii budu 1/5 hodnoty auta :-) ...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Známy dal v prvej vlne zošrotovať formana aj s LPG systémom, pretože to od neho v montážnej dielni kde si to dal spraviť nechceli. Ževraj je to nepoužitelné pre nich.

Takže veľké šance tomu nedávam..
Napísať odpoveď