Nejde nacitat bios

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Preetro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Nejde nacitat bios

Príspevok od používateľa Preetro »

mam notebook asus F5M , asi pred pol rokom som si vymenil ramku 512 na dve 1024. Teraz som si chcel preinstalovat windows z xp na win 7 (v lete som to tak uz mal nainstalovane) a pocas instalacie toho win 7 prisla poziadavka restartovat pc, tak som stlacil restart, ale ked sa notebook restartoval, tak sa zobrazil pri spusteni napis asus ako vzdy,ale dalej sa uz nepohol. Chcel som sa pozret do biosu, ale ani bios mi nejde nacitat.. prosim vas vie niekto co sa mohlo stat a ako to opravim?? surne, lebo ho potrebujem na kazdodennu pracu a v servise by oprava trvala aj 3 mesiace a taky cas bez notebooku si nemozem dovolit. dakujem za mozne riesenia problemu
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Nuz mam malu otazku nestazil si sa flashovat bios alebo nieco podobne . Je mozne to ze tvoj CPU v NB nepodporuje Windows 7 . Skus to hodin naspen na XP a ked XP pôjde tak jednoznacne CPU nepodporuje 7 .
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

lool ze cpu nepodporuje win 7... ok dost srandy. precitaj si manual k booku ci fakt stlacas dobru klavesu na vstup do menu biosu.
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Sak moze byt ze CPU ti nepodporuje 7 na starom kompe tam mam 3 GB ram vsetko nove len CPUZ ostal stari a vobec mi 7 nesla .
Preetro
Light Star
Light Star

asterix3691 napísal:Nuz mam malu otazku nestazil si sa flashovat bios alebo nieco podobne . Je mozne to ze tvoj CPU v NB nepodporuje Windows 7 . Skus to hodin naspen na XP a ked XP pôjde tak jednoznacne CPU nepodporuje 7 .
Podporuje, lebo som ho tam uz mal nainstalovany :wink: .. a ak by bol flashnuty bios, tak by sa to dalo nejako opravit?? pouzivam spravnu klavesovu skratku
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nuz ked si flashoval bios a nieco sa pokazilo napr. vyplo prud nieco sa stalo z disketou , restartovalo PC nahral si nekontabilnu verziu biosu . Tak sam si to uz nespravis jedine servis . Flash biosu je velmi rizikovu . Skus si tam hodit este XP sformatuj HDD ale zasa na to treba sa dostat do biosu alebo spustit boot menu . skus stlacat klavesu ESC alebo dostan sa do boot menu . Tam budes mat HHD C , D a CD/DVD rom vyber to . Nabutuje ti CD a zacne instalacia . Vyskusaj
Preetro
Light Star
Light Star

asterix3691 napísal:Nuz ked si flashoval bios a nieco sa pokazilo napr. vyplo prud nieco sa stalo z disketou , restartovalo PC nahral si nekontabilnu verziu biosu . Tak sam si to uz nespravis jedine servis ...
No ja si pamatam akurat, ze som si doobeda pozeral polozku flash biosu, a vypol som notebook. Potom poobede som prisiel domov a esete som bol aj na xp a zalohoval som si vsetky veci, lebo som si chystal notebook na preinstalovanie na win 7, takze kebyze si ten bios vtedy rano sflashujem, tak poobede by som sa do windowsu uz nedostal nie?? tak preco potom po instalacii win 7 (ktoru som si predtym na notebook bez problemov nainstaloval) a naslednom restarte nejde spustit ani bios menu ani cely bios?? proste zostane mi svietit len uvodna obrazovka asus :?
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

Skus vybrat baterku a znovu ju tam strcit 8)
Preetro
Light Star
Light Star

to som uz davno spravil .. aj baterku notebooku aj cmos baterku tusim na 2 hodiny a nepomohlo
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Preetro napísal:No ja si pamatam akurat, ze som si doobeda pozeral polozku flash biosu, a vypol som notebook. Potom poobede som prisiel domov a esete som bol aj na xp a zalohoval som si vsetky veci, lebo som si chystal notebook na preinstalovanie na win 7, takze kebyze si ten bios vtedy rano sflashujem, tak poobede by som sa do windowsu uz nedostal nie?? tak preco potom po instalacii win 7 (ktoru som si predtym na notebook bez problemov nainstaloval) a naslednom restarte nejde spustit ani bios menu ani cely bios?? proste zostane mi svietit len uvodna obrazovka asus :?
Tak ked svieti uvodna obrazovka ASUS tak to znaci skôr problemi z OS . Vyskusaj ho preinstalovat este raz !
Preetro
Light Star
Light Star

asterix3691 napísal:Tak ked svieti uvodna obrazovka ASUS tak to znaci skôr problemi z OS . Vyskusaj ho preinstalovat este raz !
Ale ako ked nenabehne bios?? ked sa chcem dostat do bios menu, tak sa tam nedostanem.. nenabehne ani bootovanie
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Preetro napísal:Ale ako ked nenabehne bios?? ked sa chcem dostat do bios menu, tak sa tam nedostanem.. nenabehne ani bootovanie
Ani botovanie tak to je zlee . Chod ho dat skontrolovat do servisu . Tu uz asi nic nezmôzes je mi to luto .
Preetro
Light Star
Light Star

tak to je fakt zle no co uz narobim :cry: .. aj tak dakujem za pomoc
3PO
Medium Professional
Medium Professional

nic

Príspevok od používateľa 3PO »

nic take ze win nepodporuje procesor neexistuje.podporuje vsetky procesory architektury x86. existuju minimalne poziadavky tusim pre 7 niekde pri 1GHz. ale ked to nainstalujes na slabsi tak to pojde ale bude to utrpenie. alebo si to mylis s podporov virtualizacie xp vo win 7. ano tam uz ide o procesor ale len koli virtualizacii, ale win 7 bez virualizacie na nich pobezi
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No tak neviem ja som nasiel na nete ze Ako zistit ci vas procesor podporuje Windows 7 sice som to cele necital ale vychadzal som z nazvu . tu to je http://www.mydigitallife.info/2009/05/0 ... p-mode/sk/
Preetro
Light Star
Light Star

inak len ma tak napadlo.. je vobec mozne, aby sa stalo vdaka instalacii windows, aby sa nedal spustit ani boot ani bios? stale ma to zere a proste sa mi to zda divne ..neexistuje nejaka extra super tajna skratka, ktora to zakazuje?? ( nie ze by som bol nejaka lama, ale mohlo sa stat, ze sa nejakym omylom nejake tlacitko stlacilo pocas toho restartu) .. popripade je mozne zamrznutie biosu pri starte pc??

-- este aby som upresnil, tak som odfotil co sa mi ako posledne vypise a dalej sa to ako keby zasekne .. mozno vam to
Prílohy
odfotena obrazovka
odfotena obrazovka
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

da sa to zachranit. asi je pokazeny bios. da sa spravit flash z usb kluca. flash na slepo. alebo flash nejak z grafickej karty. nemas pokazenu graficku kartu?
Preetro
Light Star
Light Star

urcite nie ved do posledneho momentu vsetko fungovalo.. a ako by sa dal urobit flash z usb kluca a podobne?
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Flash to je ze taka vec napr. Ze ked mas PC napr. z HP mas v biose uplne zakazane taktovat napr. CPU atd. Ked preflashujes bios das si tam nieco ine tak ti to pojde . Ale nahras tam nekontabilnu verziu bios pokazeny PC sa nezapne . Nechtiac restartuje/s PC bios pokazeny nieco sa pokazi pokazene . Proste je to neuveritelne riziko . 97 % flash biosov je flashnutych zle . Este kym to vyzera ako tak nadejne ze nebudes musiet kupovat celkovo novi bios . Radsej to odnes do servisu . Zbitocne budes riskovat dalsie € .
___
Sorry za pravopis SJ mi nejde .
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

tomaxx_199 napísal:da sa to zachranit. asi je pokazeny flash biosu. da sa spravit flash z usb kluca. flash na slepo. alebo flash nejak z grafickej karty. nemas pokazenu graficku kartu?
Flash z grafiky?!
Napísať odpoveď