wubi

Všetko ohľadom Linuxu...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

wubi

Príspevok od používateľa Shwollo »

cawte. Chcel som vyskúšať linux a narazil som na wubi. Tak som si to stiahol, nainštaloval. Po reštarte PC som si dal aby mi nabootovalo ubuntu. naskočila mi loadovacia obrazovka s nápisom ubuntu a potom mi napísalo toto:
Prílohy
wtf.jpg
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

do akeho win si to instaloval ?
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Shwollo
Darca
Darca

3PO: Do Visty
Blackburn: A po slovensky? Moja angličtina je biedna
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Shwollo napísal:Moja angličtina je biedna
v tom pripade mas 2 moznosti:
1. zacnes tu anglictinu poctivo studovat
2. zabudnes na linux :wink:

vsetko okolo linuxu je takmer vyhradne v anglictine a budes mat velke problemy vyriesit nejaky problem, ked nebudes po anglicky vediet..

ale mozes skusit
http://forum.ubuntu.cz/index.php (je tam aj wiki, ale v nej sa tvoj problem nespomina)
popripade skusit nainstalovat linux nejakym prirodzenym sposobom :wink: bud cez alternate CD (instalacia je podobna tej windowsovej) alebo cez live CD (ta je este jednoduchsia)..navod si snad dokazes najst aj sam :)

\\pato: anglictina sa mu zide vzdy, tak preco ho nepopohnat? :P ja tu vychovavam a ty mi to tu kazis :P
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

konyk87 napísal:v tom pripade mas 2 moznosti:
1. zacnes tu anglictinu poctivo studovat
2. zabudnes na linux :wink:

vsetko okolo linuxu je takmer vyhradne v anglictine a budes mat velke problemy vyriesit nejaky problem, ked nebudes po anglicky vediet..

ale mozes skusit
http://forum.ubuntu.cz/index.php (je tam aj wiki, ale v nej sa tvoj problem nespomina)
popripade skusit nainstalovat linux nejakym prirodzenym sposobom :wink: bud cez alternate CD (instalacia je podobna tej windowsovej) alebo cez live CD (ta je este jednoduchsia)..navod si snad dokazes najst aj sam :)
Dovolim si oponovat :) Sice je velkou vyhodou anglictina, ale uz nie je nutna. Aspon nie pre bezneho uzivatela. Napr. to forum, co si hodil atd. Co som uz dakde videl, tak mozne riesenie bolo spustit windows, prikazovy riadok a zadat

Kód: Vybrať všetko

chkdsk f C:/
alebo tak nejak, ak sa dobre pamatam. Nasledne, ak ti povie, ze restartuj, tak do windowsu a potom skus nabootovat ubuntu.

p.s: Nie je nijak obtiazne nainstalovat ubuntu mimo windowsu. Staci ti par GB pre instalaciu, ktore sa urcite najdu na kazdom dnesnom beznom disku a postupovat podla navodu, ktory najdes aj na oficialnych strankach a myslim, ze aj v slovencine ci cestine.
Shwollo
Darca
Darca

a ešte jedna otázka: Linux by nemal byť nainštalovaný na tej istej časti disku ako win?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Shwollo napísal:a ešte jedna otázka: Linux by nemal byť nainštalovaný na tej istej časti disku ako win?
nie potrebuje svoju particiu tak ako aj swap
Napísať odpoveď