vravi, ze o co ide a nalsedujuci minimalne prvy odsek vravi tiez, ze ide o virtualizaciuJednoduchý spôsob, ako zistiť, či procesor podporuje Windows 7 Virtual PC (XP Mode)
Nejde nacitat bios
Precitaj si toto: http://www.mydigitallife.info/2007/03/0 ... sh-update/
len namiesto diskety pouzijes USB kluc, pripadne este hladaj v googli.
Ja som to riesil nedavno na Acer One - stary BIOS ktory tam bol z vyroby nevedel bootovat z USB, ani nenasiel zastrceny kluc. Normalne vo Windows XP som dal urobit flash, vsetko prebehlo OK, chcelo restartovat notebook a uz sa nezapol. Tam je iny vyrobca biosu ale postup bol rovnaky len nazov suboru bol iny a trebalo drzat F2 + F10 ak si dobre pamätam. Ak si das do googla "Asus bios recovery" tak mas kopec clankov.
len namiesto diskety pouzijes USB kluc, pripadne este hladaj v googli.
Ja som to riesil nedavno na Acer One - stary BIOS ktory tam bol z vyroby nevedel bootovat z USB, ani nenasiel zastrceny kluc. Normalne vo Windows XP som dal urobit flash, vsetko prebehlo OK, chcelo restartovat notebook a uz sa nezapol. Tam je iny vyrobca biosu ale postup bol rovnaky len nazov suboru bol iny a trebalo drzat F2 + F10 ak si dobre pamätam. Ak si das do googla "Asus bios recovery" tak mas kopec clankov.
-
asterix3691
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: joj
J OK ja som necital cely nazov len v googli som nasiel ze Ako zistit ci vas procesor podporuje windoiws 7 a boli tri bodky taze asi tak ale nechajme tak ok aspon viem na buduce .3PO napísal:ved uz len nazov clanku vravi, ze o co ide a nalsedujuci minimalne prvy odsek vravi tiez, ze ide o virtualizaciu
skus ten subor 304 premenovat na ROM. Kluc sformatuj na system FAT32 a ten subor nahraj rovno na kluc. Vypni notebook, zasun kluc, zapni notebook a hned stac CTRL + HOME a drz stlacene.
Inak rano som si nevsimol tu fotku co si prilozil. Ono to ani nevyzera na chybny BIOS, ak je zle urobeny flash tak sa nezapne vobec, zostane len cierna obrazovka.
Do biosu sa nevies dostat vobec? Neda sa bootovat z CD alebo z USB?
Ja by som este z neho vytiahol disk a skusil ci sa ti potom nepodari dostat do BIOSU.
Inak rano som si nevsimol tu fotku co si prilozil. Ono to ani nevyzera na chybny BIOS, ak je zle urobeny flash tak sa nezapne vobec, zostane len cierna obrazovka.
Do biosu sa nevies dostat vobec? Neda sa bootovat z CD alebo z USB?
Ja by som este z neho vytiahol disk a skusil ci sa ti potom nepodari dostat do BIOSU.
No vytiahol som disk a svete div sa dostal som sa do biosu .. hm co to znamena, ze som sa nevedel dostat, ked som tam mal disk??MartinKKK napísal: Do biosu sa nevies dostat vobec? Neda sa bootovat z CD alebo z USB?
tak za prve by som sa pozrel ci v biose nemas disk v AHCI rezime - Windows 7 nema v sebe vsetky ovladace (vlastna skusenost). Ak tam mas AHCI tak to vypni a pojde ti to.
Ak nepomoze tak naformatuj disk v inom notebooku alebo cez externy box normalne na NTFS. Potom ked zacnes instalovat Windows 7 tak zrus vsetky particie na disku, vytvor a naformatuj ich este raz.
Ak nepomoze tak mas mrtvy disk.
Ak nepomoze tak naformatuj disk v inom notebooku alebo cez externy box normalne na NTFS. Potom ked zacnes instalovat Windows 7 tak zrus vsetky particie na disku, vytvor a naformatuj ich este raz.
Ak nepomoze tak mas mrtvy disk.
no praveze ja som ho tam mal uz cez leto nainstalovany a vsetko bolo v pohode, potom som nainstaloval xp a teraz som zasa instaloval naspat win7 ,odstranil som particie a vytvoril len jednu na ktoru som instaloval win7 no a toto mi to spravilo... len mam takuvobavu, ze aj keby som dal ten hardisk do ineho notebooku, tak ze ho ani tam nenabootuje
co mohol vyviest ten win7 s diskom?? ale inak diky aspon sa zistilo kde je problem
co mohol vyviest ten win7 s diskom?? ale inak diky aspon sa zistilo kde je problem
Instalacia Windows 7 ti s diskom nemoze urobit nic - mozno si mal len take stastie ze sa s tebou disk rozlucil prave ked si instaloval
Skus si pozriet bios, co mas ako nastavene , resp. si daj load bios defaults a daj tam ten disk este raz. Najlepsie by bolo ak by si mal esterny box, kde by si ten disk naformatoval a otestoval
Skus si pozriet bios, co mas ako nastavene , resp. si daj load bios defaults a daj tam ten disk este raz. Najlepsie by bolo ak by si mal esterny box, kde by si ten disk naformatoval a otestoval
nieco take: http://www.datacomp.sk/pc-komponenty-pe ... c2607.html das dnu disk a pripojis cez USB alebo eSATA. Je to pomerne lacne a v podobnych pripadoch vhodne lebo do notebooku das stale len jeden disk, takto si ho pripojis k PC a mozes s nim robit.
Ked si dal defaults skusal si tam dat disk? resp. nepomohlo to?
Ked si dal defaults skusal si tam dat disk? resp. nepomohlo to?
Stretol som sa uz niekolko krat aj s chybnym flashom aj s chybnymi zariadeniami ale toto je dost zvlastne.
Ked nastavis aby najprv bootovalo z DVD, das dnu disk a zapnes tak by malo zacat bootovat z DVD - ak je chybny disk tak ho to ma ignorovat a pokracovat dalej. Ak skocis do nejakeho PC servisu a povies im aky mas problem tak ti podla mna za par minut tvoj disk naformatuju.
Ked nastavis aby najprv bootovalo z DVD, das dnu disk a zapnes tak by malo zacat bootovat z DVD - ak je chybny disk tak ho to ma ignorovat a pokracovat dalej. Ak skocis do nejakeho PC servisu a povies im aky mas problem tak ti podla mna za par minut tvoj disk naformatuju.
Re: Nejde nacitat bios
Oprava Biosu zakladnych dosiek P ,Notebooky celá ČR i SR. Možnost opravy osobne i poštou www.pcx.sk Nonstop