DSL Switch (RJ11) + Wifi Router (RJ45) ???
DSL Switch (RJ11) + Wifi Router (RJ45) ???
Rad by som sa Vas spytal ci by ste mi nevedeli poradit.
Pouzivam pripojenie od T-comu cez klasicky DSL router D-Com (1x RJ11, 1xRJ45, 1xUSB) pripojeny z DSL switcha telefonnym kablom (RJ11).
Ale chcel by som doma wifi.
Pozical som si od kamosa na vyskusanie a pripadnu kupu wifi router (SMC WBR14-G2, 1x WAN a 4x LAN)
Lenze z DSL switcha ide telefonny kabel ale do wifi routra sa da pripojit do WAN iba sietovy kabel.
Je nejaka moznost ako toto vyriesit? Existuje nejaka redukcia telefonny kabel (RJ11) / sietovy kabel (RJ45)?
Alebo ci treba iny wifi router s RJ11. Ten klasicky router by som rad vynechal. Popripade ci sa daju pouzit nejako obidva aby to frcalo. V PC mam dva RJ45.
Popripade aku mam moznost doma zriadit pomocou telefonneho kabla wifi.
Dik
Pouzivam pripojenie od T-comu cez klasicky DSL router D-Com (1x RJ11, 1xRJ45, 1xUSB) pripojeny z DSL switcha telefonnym kablom (RJ11).
Ale chcel by som doma wifi.
Pozical som si od kamosa na vyskusanie a pripadnu kupu wifi router (SMC WBR14-G2, 1x WAN a 4x LAN)
Lenze z DSL switcha ide telefonny kabel ale do wifi routra sa da pripojit do WAN iba sietovy kabel.
Je nejaka moznost ako toto vyriesit? Existuje nejaka redukcia telefonny kabel (RJ11) / sietovy kabel (RJ45)?
Alebo ci treba iny wifi router s RJ11. Ten klasicky router by som rad vynechal. Popripade ci sa daju pouzit nejako obidva aby to frcalo. V PC mam dva RJ45.
Popripade aku mam moznost doma zriadit pomocou telefonneho kabla wifi.
Dik
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ty mas teraz doma modem.. a staci ti ked si kupis router ktory podporuje ADSL.. http://www.alza.sk/sitove-prvky/adsl-mo ... 8451.htm|1 odtadeto si mozes vybrat nejaky.. a budes to mat tak zapojene ze RJ11 teda telefony kabel ti pojde do routra a z neho ti pojde sietovy kabel (RJ45) do PC a pomocou wifi budes moc mat pripojeny notebook alebo ine pc..
Zalezi, ci si chces nechat tu krabicku co pouzivas, alebo nie. Ta krabicka predovsetkym obsahuje DSL modem, az za nim je "zaradeny" router, kde nastavis svoje prihlasovacie udaje pre PPPoE koncentrator. Preto ak ju chces UPLNE NAHRADIT jednou co vie vsetko, tak musis hladat DSL WIFI ROUTER.
Ak Ti nevadia dve krabicky, tak Ti staci kupit wifi AP - je lacnejsie ako router a ked to dobre nastavis, tak mas vystarane. Nevyhodou je krabicka naviac a dalsi adapter.
Andrew007: Miesas hrusky s jablkami. Ak zapoji za tu krabicku co ma teraz router a nastavi WAN access na PPPoE, tak mu to samozrejme nemoze fungovat - kedze ho prihlasuje predradeny router. A nastavit DHCP na tom predradenom routeri (ak ma byt za nim dalsi) je tiez konina. Keby uz, tak nastavim IP na AP z rovnakej subnety ako je MODEM, na nom vypnem DHCP a z rozsahu IP, kde nieje ani router ani modem dam pridelovat cez DHCP IP pool. S tym ze na pevnu masinu si zadelim static IP + DMZ host pre incoming traffic za NATom. Nie moc secure, ale easy&working.
Ak Ti nevadia dve krabicky, tak Ti staci kupit wifi AP - je lacnejsie ako router a ked to dobre nastavis, tak mas vystarane. Nevyhodou je krabicka naviac a dalsi adapter.
Andrew007: Miesas hrusky s jablkami. Ak zapoji za tu krabicku co ma teraz router a nastavi WAN access na PPPoE, tak mu to samozrejme nemoze fungovat - kedze ho prihlasuje predradeny router. A nastavit DHCP na tom predradenom routeri (ak ma byt za nim dalsi) je tiez konina. Keby uz, tak nastavim IP na AP z rovnakej subnety ako je MODEM, na nom vypnem DHCP a z rozsahu IP, kde nieje ani router ani modem dam pridelovat cez DHCP IP pool. S tym ze na pevnu masinu si zadelim static IP + DMZ host pre incoming traffic za NATom. Nie moc secure, ale easy&working.
Dik za odpoved, ale som s tych nastaveni (PPPoE, DHCP) trochu mešuge. Ani nie trochu ale uplne. Ono to pri nastaveni pyta, len neviem co mam vybrat lebo neviem co ktore znamena.
Jedine co som pochopil je, ze ak chcem iba jednu krabicku potrebujem DSL Wifi Router, kde je WAN telefonny vstup.
A ak by som chcel pouzit obidve krabicky, tak mozem urobit nasledovne?:
Telefonny kabel pripojim do DSL routra, z routra pripojim sietovym kablom (ktorym som bol pripojeny do PC) Wifi router do WAN a z neho sa cez LAN pripojim do PC.
Fungovalo by to tak? Len neviem co na ktorom routry nastavit aby to slapalo.
Jedine co som pochopil je, ze ak chcem iba jednu krabicku potrebujem DSL Wifi Router, kde je WAN telefonny vstup.
A ak by som chcel pouzit obidve krabicky, tak mozem urobit nasledovne?:
Telefonny kabel pripojim do DSL routra, z routra pripojim sietovym kablom (ktorym som bol pripojeny do PC) Wifi router do WAN a z neho sa cez LAN pripojim do PC.
Fungovalo by to tak? Len neviem co na ktorom routry nastavit aby to slapalo.
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
k6 Sry moja chyba, trosku som to polietol..aspon som sa dozvedel nieco noveho..
faklmen AK som spravne pochopil tak samozrejme hlavny DSL router nastavis (kam budes pichat RJ-11, tel. kabel) tak ze zadas svoje meno a heslo ktore si dostal a nasledne ako si pisal druhy router zapojis na ten ADSL, pritom na tom routri si nastavis mod Automatic IP (alebo podobne).
btw. ak by si rovno kupil ADSL wifi router v jednom mal by si stym menej prace, kde by si mal aj samotne wificko
http://www.alza.sk/wifi-pristupovy-bod- ... d72205.htm
faklmen AK som spravne pochopil tak samozrejme hlavny DSL router nastavis (kam budes pichat RJ-11, tel. kabel) tak ze zadas svoje meno a heslo ktore si dostal a nasledne ako si pisal druhy router zapojis na ten ADSL, pritom na tom routri si nastavis mod Automatic IP (alebo podobne).
btw. ak by si rovno kupil ADSL wifi router v jednom mal by si stym menej prace, kde by si mal aj samotne wificko
http://www.alza.sk/wifi-pristupovy-bod- ... d72205.htm
Viem ze by to bolo najlepsie kupit novy DSL wifi router ale nemam teraz navzys tolko penazi. Tak ako na tvojom odkaze cca 80 €. Kamos mi ten wifi router preda za cca 12-13€, takze budem zatial riesit tuto variantu a skusim to pospajat a nejako nastavit aby to slapalo. Ked to nebudem vediet nastavit tak napisem