Xp to WIN 7?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Xp to WIN 7?

Príspevok od používateľa verreaux »

Zdravim. Mam teraz Win XP a rozmyslam nad prechodom na Win 7. Myslite si, ze mozem na neho prejst bez obav? Proste zmazat XP a dat rovno Win 7? Ako sa na neho podla vas zvyka? Alebo ho radsej nainstalovat na druhy disk a najprv si ho "osahat"? Popriade ak ho testenem na disku D...pojde potom bez problemov odtial odstranit aby som nepsiel o data? Zaujimaju ma vase nazory. Uvazujem o Win 7 64bit.
Moj pc:
CPU: C2D E7400 2,8ghz
RAM: 4GB ADATA Vitesta 800+
GPU: ATI 4830 512mb
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Hardware zvládne Win7 bez problémov. Novú 7ku si najskôr nainštaluj ako druhý operačný systém.. určite ju neinštaluj na už existujúcu partíciu, ale radšej pre ňu vytvor jednu úplne čistú a na ňu ju hoď. Poskúšaj, či všetko dobre funguje.. poskúšaj rôzne finty, neboj sa experimentovať.. a keď už budeš rozhodnutý, jednoducho zrušíš túto partíciu. Potom ak budeš chcieť ostať pri XP, obnovíš si boot XP (cez fixboot) alebo sformátuješ partíciu s XP a miesto neho načisto nainštaluješ už iba jeden systém - Windows 7.

:)

Pri práci s partíciami nezabudni zálohovať všetko dôležité!!! Nemalo by sa nič stať, ale nikdy nevieš, či práve v tej najnevhodnejšej chvíli nevypne elektrika.
MartinKKK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MartinKKK »

XP uz nejaku tu dobu nemam takze si na to velmi nepamätam ale podla mojho nazoru rovno preinstalovat XP na Win7 a mas pokoj a nemusis to robit 2x.

Rozdiel oproti Viste co sa tyka ovladania a vzhladu je minimalny, co sa tyka rychlosti a narokov tak je Win7 podstatne lepsi. Jedine na co som si musel zvykat asi 10min :) je, ze tam uz nie je panel s ikonkami pre rychle spustenie a tie ikonky co su tam sa spravaju trocha inak... Co sa tyka hardwaru tak problem s ovladacmi a nekompatibilitou urcite nebudes mat.
Napísať odpoveď