Zdravim. Mam teraz Win XP a rozmyslam nad prechodom na Win 7. Myslite si, ze mozem na neho prejst bez obav? Proste zmazat XP a dat rovno Win 7? Ako sa na neho podla vas zvyka? Alebo ho radsej nainstalovat na druhy disk a najprv si ho "osahat"? Popriade ak ho testenem na disku D...pojde potom bez problemov odtial odstranit aby som nepsiel o data? Zaujimaju ma vase nazory. Uvazujem o Win 7 64bit.
Moj pc:
CPU: C2D E7400 2,8ghz
RAM: 4GB ADATA Vitesta 800+
GPU: ATI 4830 512mb
Xp to WIN 7?
Hardware zvládne Win7 bez problémov. Novú 7ku si najskôr nainštaluj ako druhý operačný systém.. určite ju neinštaluj na už existujúcu partíciu, ale radšej pre ňu vytvor jednu úplne čistú a na ňu ju hoď. Poskúšaj, či všetko dobre funguje.. poskúšaj rôzne finty, neboj sa experimentovať.. a keď už budeš rozhodnutý, jednoducho zrušíš túto partíciu. Potom ak budeš chcieť ostať pri XP, obnovíš si boot XP (cez fixboot) alebo sformátuješ partíciu s XP a miesto neho načisto nainštaluješ už iba jeden systém - Windows 7.

Pri práci s partíciami nezabudni zálohovať všetko dôležité!!! Nemalo by sa nič stať, ale nikdy nevieš, či práve v tej najnevhodnejšej chvíli nevypne elektrika.
Pri práci s partíciami nezabudni zálohovať všetko dôležité!!! Nemalo by sa nič stať, ale nikdy nevieš, či práve v tej najnevhodnejšej chvíli nevypne elektrika.
XP uz nejaku tu dobu nemam takze si na to velmi nepamätam ale podla mojho nazoru rovno preinstalovat XP na Win7 a mas pokoj a nemusis to robit 2x.
Rozdiel oproti Viste co sa tyka ovladania a vzhladu je minimalny, co sa tyka rychlosti a narokov tak je Win7 podstatne lepsi. Jedine na co som si musel zvykat asi 10min
je, ze tam uz nie je panel s ikonkami pre rychle spustenie a tie ikonky co su tam sa spravaju trocha inak... Co sa tyka hardwaru tak problem s ovladacmi a nekompatibilitou urcite nebudes mat.
Rozdiel oproti Viste co sa tyka ovladania a vzhladu je minimalny, co sa tyka rychlosti a narokov tak je Win7 podstatne lepsi. Jedine na co som si musel zvykat asi 10min