5.1 HiFi repro k PC ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
clovek1
Amateur
Amateur

5.1 HiFi repro k PC ?

Príspevok od používateľa clovek1 »

rozmyslam nad upgrade reproduktorov k PC.
mam 5.1 repro Logitech Z-5300 + zvukovu kartu X-Fi Music.
na priestorovy zvuk v hrach to staci, ale pri prehravani hudby casto pocujem citelny rozdiel voci AV Receiveru Harman Kardon AVR 3500 + stlpove 2-pasmove repro Infinity Alpha.

rozmyslal som nad upgrade reprona Logitech Z-5500, ale neviem, ci by to vzhladom na zvuk a specialne prehravanie hudby malo zmysel.

cital som o dobrych skusenostiach so studiovymi monitormi M-Audio BX5a/BX8a. lenze tam by mi zase chybal 5.1 zvuk v PC hrach.

existuje nieco vyhodnejsie vzhladom na moje poziadavky, nez Logitech Z-5500 ? Mal by taky upgrade vobec zmysel ?
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

to hifi z nazvu vymaz, lebo ta vysmeju. 5.1 a hudba nejde spolu dokopy, ak to s hudbou myslis naozaj vazne (myslim hudbu, nie tuctuc a hophip somariny). A ked uz sa mame bavit o hifi - tak ok, kludne aj 5.1, ale zlozene z kvalitnych komponentov, kedy na hudbu budes vyuzivat slusne stereo (volim moznost bez subwooferu), a na hranie/pozeranie filmov budu spominanemu slusnemu stereu sekundovat nejake bezne satelity, pre efekt staci len aby to zahralo vysky a nejake stredy, takze nic extremne.

Svoj problem teda nevyriesis ani prechodom na Z-5500, hoci spomedzi PC reprosustav patria k tomu najlepsiemu, co je u nas dostupne - ale tak na filmy a hry a na ozaj nenarocne pocuvanie niehudby.
clovek1
Amateur
Amateur

KoCi napísal:to hifi z nazvu vymaz, lebo ta vysmeju. 5.1 a hudba nejde spolu dokopy, ak to s hudbou myslis naozaj vazne (myslim hudbu, nie tuctuc a hophip somariny). A ked uz sa mame bavit o hifi - tak ok, kludne aj 5.1, ale zlozene z kvalitnych komponentov, kedy na hudbu budes vyuzivat slusne stereo (volim moznost bez subwooferu), a na hranie/pozeranie filmov budu spominanemu slusnemu stereu sekundovat nejake bezne satelity, pre efekt staci len aby to zahralo vysky a nejake stredy, takze nic extremne.

Svoj problem teda nevyriesis ani prechodom na Z-5500, hoci spomedzi PC reprosustav patria k tomu najlepsiemu, co je u nas dostupne - ale tak na filmy a hry a na ozaj nenarocne pocuvanie niehudby.
ja pocuvam hudbu na:
Harman Kardon AVR 3500:
http://uk.cinenow.com/products/225-harm ... n-avr-3500
Infinity Alpha:
http://www.crutchfield.com/S-WTZDGWywkM ... eview.html

je to 5.1 a mysim, ze hudba na tom znie celkom dobre. iste lepsie ako u min. 90% ostatnych ludi v meste a podstatne lepsie, nez driva vacsina prehravacov zvukov, ake som u niekoho doma pocul.

---
mne ide o to, ze fimy + hudbu pocuvam na uvedenej zostave HK+Infinity.
ale pocitac mam v inej izbe a nechce sa mi ho prenasat do stredu obyvacky, aby som mal pocas hry kvalitnejsi zvuk :)
preto mam pri PC tie Logitech Z-5300. lenze popri hrach aj pocuvam hudbu. a ked som pred 30 min. pocul v obyvacke tu istu pesnicku na kvalitnom repro a potom na logitechoch, tak som pri PC mierne rozcarovany.

rozmyslam, ci by bol pocut rozdiel v kvalite Z-5500 a Z-5300.
a ci by to vobec malo zmysel upgradovat.
KoCi
Darca
Darca

Teda za tie repro by som sa nehanbil ;) U Z-5500 je skvely tak subwoofer. Niezeby satelity boli slabe (na svoju prtavu velkost su dostatocne silne), ale su to sirokopasmace ktore zahraju vysky len ked ich pekne posteklis equalizerom, o plnosti stredneho pasma by som tiez pomlcal. Na filmy a hry dobre. Takze vymenou Z-5300 za z-5500 nic neporiesis, ledatak "stastnejsich" susedov, ze si mozu tebou oblubene nahravky vypocut zretelnejsie. Alebo svoju dilemu s hudbou vyries prikupenim solidnych sluchadiel, tie vo vernosti prehravania prekonaju aj niekolkonasobne drahsie repro ;)

btw ak by si na tych Z-5500 trval, tak ich doma mam, a nejaku dobu zvazujem ich predaj (aj ked, stale kolisem medzi ano/nie)
clovek1
Amateur
Amateur

no susedov oblazovat praskajucimi stropmi od Z-5500 moc netuzim ...
mne skor ide o vernost zvuku, nez o hlasitost a silne basy .
idealne by bolo postavit vedla seba Z-5500 a Z-5300, potom vyskusat rozdiel v zvuku. ale komu by sa s tym chcelo natahovat.

ty nemas problemy s prilis hlucnym subwooferom na Z-5500 ? alebo nebyvas v panelaku ?

asi fakt skusim niekde v obchode vyskusat Sennheiser HD 595, ze ako to hra v porovnani s Koss Porta Pro.
a ci sa mi oplati kvoli tomu liezt dole do PC a pripajat sluchadla, zakazdym ako chcem pocuvat nejaku hudbu.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Kup si 5 studiovych monitorov :)
K pocitacu urcene kvalitne repraky 5.1 neexistuju, nenajdes to u ziadne PC komponenty vyrabajucej znacky. To je tak akurat fantazia.
KoCi
Darca
Darca

Nemam s tym problem, lebo sa da hlasitost regulovat samostatne. A sennheiser HD595 dobra volba ;) tiez ich pouzivam miesto repro .. myslim, ze tam ani nie je co skusat, trufam si povedat, ze sa nielen vyrovnaju reprosustave co mas vo vedlajsej izbe, ale ju mozno aj v cistote a kvalite prednesu prekonaju (samozrejme, nepocul som tie repro hrat, takze to neber tak vazne). Ovsem - opat bude limitom iny clanok sustavy - zvukovka a nahravka.
miqra
Novice
Novice

Príspevok od používateľa miqra »

no ak zvazis tak beriem tie Z5300ky okolo 20 oktobra (vyplata :) )... mam teraz Z-2300 ale chcem aj priestorovy zvuk takze tvoje by boli idealne... :)
na zaciatok ponukam 100eur... dufam ze ziadny problem s nimi nieje (skrabance nevadia :) )...
apropo, v obyvaku mame Z-5500 a poviem tolko ze tam to staci ale radsej by som siel do nejakych odposluchov ako M-Audio... tieto vraj su dobre co som pocul od priatelov z anglicka ktory hravaju po baroch a doma maju tieto... http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... ry---1245/
clovek1
Amateur
Amateur

Senneheiser HD 595

je mozne niekde v BA tieto repro pocut hrat a vyskusat, porovnat ?
vo www.bisaudio.sk tuto znacku myslim nemaju, len KOSS.
miqra
Novice
Novice

Príspevok od používateľa miqra »

hm to uz neviem... som z Levoče takze... :)
KoCi
Darca
Darca

ak myslis m-audio, tak skus muziker v auparku - viem ze m-audio robia, ale ci aj repro a ci aj tieto, kto vie.
clovek1
Amateur
Amateur

sluchadla

a maju niekde na vyskusanie aj Sennheiser HD 555/595 ?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Obnovim trosku temu, aby to viac ludi videlo.
Tu je priklad lepsich reproduktorov, co sa daju pripojit k PC. Je to urcite lepsie ako Z5500 a podobne 5.1 sety, co sa len tvaria kvalitne.

http://disk.cz/disk/product?626
KoCi
Darca
Darca

ja len dufam, ze ona cena nie je v EUR :D .. ak je to SK, tak jednoznacne lepsia volba nez Z5500.
clovek1
Amateur
Amateur

no ten M-AUDIO LX4 5.1 Set vypada zaujimavo.
da sa to aj niekde kupit v nasich koncinach ?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mal by sa dat, napis do dakej firmy, co distribuuje taku techniku, napr. na www.proaudio.sk
Napísať odpoveď