Obmedzenie internetu do pc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Tom_85
Amateur
Amateur

Obmedzenie internetu do pc

Príspevok od používateľa Tom_85 »

Zdravim potrebujem pomoc potrebujem nastavit na jednom PC ako server ktory bude rozdelovat internetovu linku do viacerych PC.. Potrebujem najst niejaky Soft na ktorom sa da nastavit ze PC1 bude brat 60% linky a PC2 PC3 PC4 PC5 bude brat ostatnych 40%.. A potrebujem aby robilo zaznam kto kolko prepral dat cez siet.. No cez moj router to nejde spravit tak preto sa pytam na radu ak moze niekto tak pomozte dik..
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Nechcem sa mylit, ale ak tomu dobre rozumiem, tak musis mat v tom PC (akoze router), tolko sietoviek, pre kolko PC chces ten internet zidelat a podla toho potom program vyhodnocuje zatazenie jednotlivych sietoviek a tym aj spotrebu pre kazdy PC. Nech ma niekto opravi ak trepem.
Tom_85
Amateur
Amateur

Don_Pipino napísal:Nechcem sa mylit, ale ak tomu dobre rozumiem, tak musis mat v tom PC (akoze router), tolko sietoviek, pre kolko PC chces ten internet zidelat a podla toho potom program vyhodnocuje zatazenie jednotlivych sietoviek a tym aj spotrebu pre kazdy PC. Nech ma niekto opravi ak trepem.
Mam Pc v ktorom moze byt x sietoviek minim budu dve... Ide oto ze stoho pc sa potom da na router a tam uz to pojde tak ako ma proste ja potrebujem spravit z jedneho PC spravit tak ako si spomenul router na rozdelenie linky oto mi ide kedze sa to neda cez router co mam.. A co som pocul tak su take ale tie take smeildlave idu od 650 eur a viac.. Co som si aj kukol..
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak potom ak chces zabezpecit, to ako pises na zaciatku, tak musis mat 3 sietovky. 1. pre prijem internetu, 2. pre PC1, ktory ma brat 60% signalu a 3. pre router, ktory bude v tomto pripade fungovat ako switch a odtial dalej do PC2,PC3,PC4,... Viem si predstavit, ze by to cele bezalo pod Linuxom. Aj ked co sa takehoto riesenia tyka, nemam s tym skusenosti, ale ked presurfujes linux fora, urcite prides na riesenie tvojho problemu. Tu mozo budu stacit aj 2 sietovky. 1 pre internet a 2 pre PCcka.
Tom_85
Amateur
Amateur

Don_Pipino napísal:Tak potom ak chces zabezpecit, to ako pises na zaciatku, tak musis mat 3 sietovky. 1. pre prijem internetu, 2. pre PC1, ktory ma brat 60% signalu a 3. pre router, ktory bude v tomto pripade fungovat ako switch a odtial dalej do PC2,PC3,PC4,... Viem si predstavit, ze by to cele bezalo pod Linuxom. Aj ked co sa takehoto riesenia tyka, nemam s tym skusenosti, ale ked presurfujes linux fora, urcite prides na riesenie tvojho problemu. Tu mozo budu stacit aj 2 sietovky. 1 pre internet a 2 pre PCcka.
Tak ale ja to nechem robit cez linux kedze mam dva stroje kde je linux a som rad ze sa tam nemusim hrabat kedze mam racej winw.. Preto pototrebujem poradit jak to zmaknut cez soft niekto mi spomynali kerio niekto tomato ale ani jedno nieje 100 ci sa to da cezto spravit...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Načo router?
Keď kúpiš dostatočný počet sieťoviek tak router nepotrebuješ.
Teda ak by si chcel rozšíriť net pre viac PC(dajme tomu 3) tak potrebuješ 4sieťovky. Do jednej pôjde net a ostatné ho budú rozširovať.
Program Win Proxy ti net rozšíri. Ale rýchlosť tam nerozdelíš.

//Takto sa to riešil aj ja. Potom sa na to vyprdol a dal 30€ do routeru a PC nemusí byť stále pustený.
Tom_85
Amateur
Amateur

Gepid napísal:Načo router?
Keď kúpiš dostatočný počet sieťoviek tak router nepotrebuješ.
Teda ak by si chcel rozšíriť net pre viac PC(dajme tomu 3) tak potrebuješ 4sieťovky. Do jednej pôjde net a ostatné ho budú rozširovať.
Program Win Proxy ti net rozšíri. Ale rýchlosť tam nerozdelíš.

//Takto sa to riešil aj ja. Potom sa na to vyprdol a dal 30€ do routeru a PC nemusí byť stále pustený.
Fesi tak to nemas doma 7 kompov napojenych na nete akoze ?? Preto ja potrebujem spravit tak aby som mal rozdelenu rychlost pre 3 kompy potrebujem dat 40 percent linky a zvisok pre ostatne kompi otom mi ide... A jeden stych kompov chcem spravit server aby to rozdeloval a ratal ktory kolko komp prezere dat za mesiac ci tyzden oto mi ide...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Skus nico z tohoto, pripadne daj vediet, co ako funguje...

http://bandwidthcontroller.com/
http://www.softinengines.com/index.php? ... q&langu=sk

alebo daj do google

windows bandwidth manager
Tom_85
Amateur
Amateur

Don_Pipino napísal:Skus nico z tohoto, pripadne daj vediet, co ako funguje...

http://bandwidthcontroller.com/
http://www.softinengines.com/index.php? ... q&langu=sk

alebo daj do google

windows bandwidth manager
No susal som ti to naistalovat a hnet jak to instalovalo tak to nenaslo dani driver no nevadi ale potom po spusteny toho soft mi stale dava rr kompu takze asi tak..
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

čo tak namiesto sieťoviek zainvestovať do routra a nastaviť si traffic control (QOS) a prideliť pre jednotlivé MAC adresy prípadne IP pevné rýchlosti.
Tom_85
Amateur
Amateur

wintermute napísal:čo tak namiesto sieťoviek zainvestovať do routra a nastaviť si traffic control (QOS) a prideliť pre jednotlivé MAC adresy prípadne IP pevné rýchlosti.
Tak ako mne to je 5 ci dam 100 eur za niejaky router co bude rozdelovat linku alebo tak max co by som dal zato tak to je 250 eur... A to pochybujem ze sa najde niejaky taky... Aj ked mam 2 huby cisco cez ktore mam doma siet fakcia v pohode tak by som rad aj Niejaky router od cisco aj ked tie idu od 2500 eur a viac... Takze ak poznas niejaky dobry router co splna take to veci co mi rozdeli linku a este bude logovat pocet prepratych dat tak porad...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Poznam jedno takze zariadenie, ktore by splnalo tvoje poziadavky, myslim aj cenovo, ale nemozem si spomenut ako sa vola znacka. je to nieco od M.... myslim. Micornet, Mircocom, Microstar nie, nieco ine....ked si spomeniem napisem. :)

EDIT: tak uz som si spomenul, je to Mikrotik.
Napísať odpoveď