Zahadne mrznutie.
Zahadne mrznutie.
Po naozaj dlhom case co mam tento problem som sa rozhodol zalozit tuto temu. Pc ktory som si postavil uz dost davno (ASUS 9800 GTX+, ASUS P5N32-E SLI PLUS, E8400, 2x 2GB A-DATA Extreme Edition Vitesta...) odjakziva zahadne mrzne. V systeme len malokedy, vacsinou po chvile hrania nejakej narocnejsej hry (ano, naramne sa to ponasa na prehrievanie ale...), niesom si vedomy ze by sa cokolvek prehrievalo, myslim ze chladenie mam vyriesene prinajmensom dostatocne a nic som nikdy netaktoval. Skusal som uz kadeco aj reinstalaciu systemu, aj ho x krat zvnutra pozriet atd. Naozaj netusim co zamrzanie sposobuje.
Aby sme ale definitivne vylucili najpravdepodobnejsiu pricinu z opisu, ale najmenej realnu z mojho pohladu a teda prehrievanie, odporucte mi prosim nejaky software ktory dokaze teploty logovat, cize ked mi nabuduce zamrzne a znova ho spustim tak si budem moct pozriet ci sa naozaj tesne pred freezom nieco prehrialo.
Dufam ze na nieco prideme.
Aby sme ale definitivne vylucili najpravdepodobnejsiu pricinu z opisu, ale najmenej realnu z mojho pohladu a teda prehrievanie, odporucte mi prosim nejaky software ktory dokaze teploty logovat, cize ked mi nabuduce zamrzne a znova ho spustim tak si budem moct pozriet ci sa naozaj tesne pred freezom nieco prehrialo.
Dufam ze na nieco prideme.
Program, ktory by vedel logovat teploty ma momentalne nenapada ziaden, ale skus si stiahnut CPUID HW Monitor, niektory ludia ho nemaju radi ale ja som s nim spokojny - normalne si ho spustis, nechas otvorene okno a vidis v nom aktualnu teplotu, minimalnu a maximalnu nameranu od spustenia programu. Skus pustit napr. nejaku hru, po case vypnes a aspon uvidis ci sa teplty blizia k nejakym kritickym.
Inak co sa tyka prehrievania tak by sa ti pocitac restartoval, nie zamrzol. Ja by som to videl na nejaky problem sa hardwarom, konkretne v tvojej zostave na chybnu RAM - skus nejaky test na RAM alebo jednu z nich vybrat ci to bude robit aj tak.
Inak co sa tyka prehrievania tak by sa ti pocitac restartoval, nie zamrzol. Ja by som to videl na nejaky problem sa hardwarom, konkretne v tvojej zostave na chybnu RAM - skus nejaky test na RAM alebo jednu z nich vybrat ci to bude robit aj tak.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
-
lekoklatik
VIP
Na logovanie teploty CPU a jadier vyskusaj CoreTemp. Log sa vytvara v adresary odkial sa CoreTemp spusta s priponomu csv. Nahlad logu v prilohe.
Dalsi program je Motherboard Monitor, ten loguje uz z viacerych senzorov. Mal som ho nainstalovany ale nepodporuje moju dosku na MB. V nastaveniach sa vsak da nastavit logovanie aj s intervalom a typom vystupneho suboru logu. Tu je o nastaveniach nieco popisane.
Dalsi program je Motherboard Monitor, ten loguje uz z viacerych senzorov. Mal som ho nainstalovany ale nepodporuje moju dosku na MB. V nastaveniach sa vsak da nastavit logovanie aj s intervalom a typom vystupneho suboru logu. Tu je o nastaveniach nieco popisane.
- Prílohy
-
- CT-Log 12-53-44 Oct-06-2009.rar
- CoreTemp log
- (28.92 KiB) 15 stiahnutí
sovietman: Iny ako iny, skusal som rozne distribucie visty.
MartinKKK: Ok skusim spravit memtest a dam vediet.
masterdead: Noted, skusim.
lekoklatik: Moju kartu mal pozicanu kamarat ked mu odisla ta jeho a nemal s nou ziadnu problem.
Goten: Dakujem, vyskusam.
//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 13:44 )
Ten memtest ma vypisat nejake chyby alebo sa vypnut? Pretoze ked ho spustim tak bezi len par sekund a potom sa komp restartne. //Uz nic, stacilo bootnut stable verziu.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 0:13 )
1.) Takze, memtest bezal 10 hodin bez jedinej chyby.
2.) Sekundu pred zamrznutim som z logu coretempu vytiahol toto
3.) Zda sa ze event logger pravidelne zachycuje tieto chyby
a
Ale neviem ci s tym nejako suvisia.
MartinKKK: Ok skusim spravit memtest a dam vediet.
masterdead: Noted, skusim.
lekoklatik: Moju kartu mal pozicanu kamarat ked mu odisla ta jeho a nemal s nou ziadnu problem.
Goten: Dakujem, vyskusam.
//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 13:44 )
Ten memtest ma vypisat nejake chyby alebo sa vypnut? Pretoze ked ho spustim tak bezi len par sekund a potom sa komp restartne. //Uz nic, stacilo bootnut stable verziu.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 0:13 )
1.) Takze, memtest bezal 10 hodin bez jedinej chyby.
2.) Sekundu pred zamrznutim som z logu coretempu vytiahol toto
Kód: Vybrať všetko
00:01:44,46°,42°,,,35°,48°,98%,2999.93 MHz,,31°,44°,89%,2999.93 MHz,EventID:10 napísal:Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
//./root/CIMV2
SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99
0x80041003 EventID:7000 napísal:Spustenie služby mbmiodrvr zlyhalo kvôli nasledujúcej chybe:
Systém Windows nemôže overiť digitálny podpis pre tento súbor. Pri poslednej zmene hardvérovej alebo softvérovej konfigurácie sa mohol nainštalovať súbor, ktorý je nesprávne podpísaný alebo poškodený, alebo to môže byť škodlivý softvér z neznámeho zdroja.
param1 mbmiodrvr
param2 %%577
Vygooglil som:
Pripadne skús prikaz: winmgmt /salvagerepository
I believe that is a problem with WMI. Your WBEM repository is damaged. Before you try what I tell you, remember that you do so at your own risk. Please backup any files you feel are necessary.
1. Go to your OS partition/drive and go to the Windows folder.
2. Go to System32 within the Windows folder and navigate to the WBEM folder.
3. Now open up your system manager by right clicking on your My Computer shortcut in the Start Menu and select Manage.
4. Go to the Services tab and find Windows Management Instrumentation. Stop the service. Your system will complain that other services depend on it. Say okay when it asks and wait until the services are stopped.
5. Make sure that Windows Management Instrumentation is stopped.
6. Go back to the WBEM folder and find the Repository folder. Copy the folder and save to another location on the computer. You will see UAC prompts if you have UAC enabled. Accept the prompts.
7. Delete the Repository folder in the WBEM folder.
8. Close all programs and open windows. Shutdown your computer.
9. Turn on your computer and log on. Do not open any programs and let the system sit idle for 10 minutes. Your system is recreating the Repository folder.
10. Shutdown your computer. Turn on your computer.
Check you Event Viewer after this and report back.-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nie vzdy musi mat mrznutie PC za problem graficka karta ci prehrievanie. Ked som mal stary Athlon 1000MHz s GeForce2 MX440, tak mi tiez sekal PC pri hrani. Vtedy bol hitom Tony Hawk 2, tesil som sa, ze si ho zahram a sek, sek, sek, vzdy mi restartlo PC po chvilke hrania, niekedy to bezalo aj dve hodiny. Ked som skusil vypnut urychlovanie grafickej akceleracie (ci ako je to tam popisane), tak to uz islo aj bez vypnutia, no niekedy to zase vyplo. Ked mi zacal blbnut zvuk, tak som dal reklamovat zvukovu kartu. Zvukovka bola pokazena, dostal som inu a moje sekanie pri hrani prestalo, takze usudzujem, ze to bolo sposobene zvukovou kartou. Neskor sa mi pokazila aj doska a bolo, ale to je uz nepodstatne...
Skus stopnut proces WMI a potom sprav toto. pripadne rucne zmaz obsah adresara Repository. Restartni PC, nechaj zapnut Windows a par minut nic nerob, kym spravi analyzu. Do prikazoveho riadku:
net stop winmgmt
del C:\Windows\System32\wbem\Repository\*.*
http://support.microsoft.com/kb/950375
Skus stopnut proces WMI a potom sprav toto. pripadne rucne zmaz obsah adresara Repository. Restartni PC, nechaj zapnut Windows a par minut nic nerob, kym spravi analyzu. Do prikazoveho riadku:
net stop winmgmt
del C:\Windows\System32\wbem\Repository\*.*
http://support.microsoft.com/kb/950375
To netusim, moze aj nemusi to byt softwarova zalezitost . Tiez som si uzil s poskladanym PC obdobne problemy a skusal som fakt vsetko, ale nepomohlo nic. Prizval som aj odbornika, ten s tym tiez nic nespravil. Skus ten navod. Tu je zdroj toho postupu.Gangy napísal:To je ale softwarovy problem, myslis ze to sposobuje mrznutie ked som skusal aj ine OS a aj uplne cerstve instalacie?
Väcsinou u tychto problemov je na vine RAM alebo slot ram. U jedneho z predoslych PC sa mi stalo, ze bol poskodeny modul RAM aj so slotom a memtest to neodhalil a to som ho nechal bezat 18 hodin Ak tam mas dve RAMky, jednu vytiahni a uvidis co to povie. Ak znova zamrzne, ramky vymen, ak zamrzne opät, tak skus iny slot a iny kanal.
Ved prave to je ono, ze clovek skusi cokolvek a nic nefunguje, to uz je cista zufalost.
Prave sa spustil windows tak ho par minut necham vytvorit znova repozitar, potom pustim ten script co postol hojo a pojdem zas skusit hrat GTA IV dlhsie ako polhodiny. Ak to nepojde (co je dost pravdepodobne) poskusam tie ramky. Ak ani v tom nebude chyba (co je pri tejto skurv*nej zahade tak isto pravdepodobne) tak ten PC vyj*bem z osmeho poschodia a doprajem si kludny spanok.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 4:27 )
Takze, do repository priecinku sa nikdy nic nevytvorilo.
Script od MS nefungoval.
Ale vyzera to ze pomohlo ked som odstranil jednu ramku, hral som GTA bez problemov 2 a pol hodiny a uz sa mi nechce. Zajtra ich skusim prehodit aby som zistil ci je zly ram modul alebo slot na doske. Dam vediet.
Prave sa spustil windows tak ho par minut necham vytvorit znova repozitar, potom pustim ten script co postol hojo a pojdem zas skusit hrat GTA IV dlhsie ako polhodiny. Ak to nepojde (co je dost pravdepodobne) poskusam tie ramky. Ak ani v tom nebude chyba (co je pri tejto skurv*nej zahade tak isto pravdepodobne) tak ten PC vyj*bem z osmeho poschodia a doprajem si kludny spanok.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 4:27 )
Takze, do repository priecinku sa nikdy nic nevytvorilo.
Script od MS nefungoval.
Ale vyzera to ze pomohlo ked som odstranil jednu ramku, hral som GTA bez problemov 2 a pol hodiny a uz sa mi nechce. Zajtra ich skusim prehodit aby som zistil ci je zly ram modul alebo slot na doske. Dam vediet.
Re: Zahadne mrznutie.
Sry ze vyhrabavam staru temu, len ze som si na nu spomenul a zabudol som napisat ze nakoniec stacilo updatnut bios.