Výber strednej školy-predbežný
Výber strednej školy-predbežný
Ahojte,včera v škole sme dostali predbežný dotazník k volbe dalšieho štúdia-predbežná prihláška na stredné školy
Máme tam napísat dve školy+odbory a ja neviem čo tam mám dat,aké školy.Co sa týka mojich výsledkoch v škole koniec 8.ročníka:
SJ-2,MAT-2,NJ-3,Pr-2,FYZ-1,DEJ-1,ZEM-1,OV-1,CHEM-3
Poradte niaku dobrú školu v Bratislave,najlepšie všeobecnovzdelávaciu-gymnázium alebo dobrú priemyslovku.
Máme tam napísat dve školy+odbory a ja neviem čo tam mám dat,aké školy.Co sa týka mojich výsledkoch v škole koniec 8.ročníka:
SJ-2,MAT-2,NJ-3,Pr-2,FYZ-1,DEJ-1,ZEM-1,OV-1,CHEM-3
Poradte niaku dobrú školu v Bratislave,najlepšie všeobecnovzdelávaciu-gymnázium alebo dobrú priemyslovku.
známky niesu všetko hlavne si uvedom čo chceš ty ? priemyslovka ? alebo gympel je dosť rozdiel ?? čo ta baví či nejake prirodne vedy biologia atd. alebo technika techncicke kreslenie strojárstvo .....tak isto je priemyslovka teda na nej rozdiel aky maš odbor .......ty sám musiš vedeť čo je pre teba naj ...... budete chodiť na DOD tam zistiš ake su te školy atd.
-
Majro
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
s tymi znamkami a aj horsimi(som mal prevazne trojky) sa dostanes v pohode na gympel, ak robia prijimacky
.. musis dobre ale napisat monitor ci jak to je..
ja som spravil chybu, ze som siel na gympel, lebo som nevedel co chcem v zivte robit, a teraz musim niest nasledky
) ucit sa mi nechce, vysoka je peklo, a bez nej si nic
) kdez to s priemyslovkou bez vysokej sa uz zamestnat mozes..
ja by som uz druhy krat tuto chybu nespravil
) ale zalezi na tebe, co chces robit v buducnosti.
//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 11:13 )
ja som spravil chybu, ze som siel na gympel, lebo som nevedel co chcem v zivte robit, a teraz musim niest nasledky
ja by som uz druhy krat tuto chybu nespravil
//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 11:13 )
to bol cisty blic bez zajmu o skoluZaxman napísal:budete chodiť na DOD tam zistiš ake su te školy atd.
v mojom prípade tiež kedže som vedel že chcem isť buc na priemyslovku alebo učnovku ........ale určite sa tam dozvie ako je ta škola technicky zaberpečena či to nieje nejaka diera zhruba čo sa tam učí a tak .....určite by som sa nespoliehal na rady kamarátov ako : pod sme my sa nič neučime a dostavam vpoho 1-2 a neučim sa atd. ....su to keci na strednej 1-2 bez učenia nedostaneš to neni ako na ZŠ všade sa budeš musieť učiť je len na tebe či viac na gympli alebo menej na učnovke
to že s gymplom musíš isť na výšku lebo inač sa nezamestnáš je totálka kktina
to že s gymplom musíš isť na výšku lebo inač sa nezamestnáš je totálka kktina
-
aughostino
Medium Professional
nemusi byt zrovna priemyslovka, lahsie sa zamestnas so skolou kde sa "vyucis" nejaky odbor, gympel ma vseobecne zameranie a je to viac-menej priprava na vysoku skolu
ad autor temy: ty musis vediet co ta bavi a co by si chcel v buducnosti robit (aj ked vela ludi sa nezamestna prave v odbore ktory studovali), podla znamok sa neda vybat skola
este je tu dalsia alternativa, zajdi za vychovnym poradcom v tvojej skole porozpravaj sa s nim a on ti urcite poradi, ale aspon aku-taku predstavu musis mat
ad autor temy: ty musis vediet co ta bavi a co by si chcel v buducnosti robit (aj ked vela ludi sa nezamestna prave v odbore ktory studovali), podla znamok sa neda vybat skola
este je tu dalsia alternativa, zajdi za vychovnym poradcom v tvojej skole porozpravaj sa s nim a on ti urcite poradi, ale aspon aku-taku predstavu musis mat
Keby mam opat možnost vyberat si strednu, na gympel by som uz nesiel. Vybral by som si nejaku kvalitnu dobru priemyslovku. Teraz som na VUT v brne, elektrotechnika no a chalani z lepsich priemysloviek tu nemaju problem s nicim, vedia matiku, vedia programovat, v elektre su ako doma. U teba naozaj zalezi, co ta zaujima, co chces robit. Takze ak si orientovany technickym smerom - urcite priemyslovka(ale nie kadejaka flakaren, fakt vyber tu, o ktorej hovoria, ze je tazka a neda sa zvladnut
), ak ta zaujima nieco ine, gympel je to prave.
dobre gymple v BA mas metodku, GJH, ladislava saru, kedysi vazovovu a gamcu, osobne by som sa urcite vyhol hanovej a einsteinovej
ked chces ist na vysku chod na gympel, ked nie zvol priemyslovku, ale osobne som za gympel, kedze ztoho sa da ist vzdy na vysku aku chces, z priemyslovky mas vyber znacne obmedzeny
ked chces ist na vysku chod na gympel, ked nie zvol priemyslovku, ale osobne som za gympel, kedze ztoho sa da ist vzdy na vysku aku chces, z priemyslovky mas vyber znacne obmedzeny
Ak gympel, urcite by som ti poradil GJH, cela skola krasne vynovena, okna, zachody, kompy (7 ucebni po cca 20 kompov, pricom ziadne stare crepy, najstarsie tak 4 roky), ucitelia zalezi na akych natrafis ale vacsina je fajn. Su tu vylety a exkurzie, ktore takmer urcite na inych skolach nie su (od zaciatku roka to uz bol splav Dunaja (2 dni), vylet do Tatier (3 dni), exkurzia po Slovensku a Polsku (4 dni) plus este bude dost dalsich)
Cela atmosfera skoly je uplne super...
Cela atmosfera skoly je uplne super...
to že možeš isť z gympla na hocijaku je pekná blbost .....a ak neve isť na vysoku tak zvol priemyslovku je tiež blbost to už tak nech ide na učnovku teda .......a za dalšie z gympla na strojníctvo alebo eletrotechniku asi moc ludi nejde oproti priemyslovke .........tak isto architektura a tak s priemyslovky maš toho viac určite ako z gympla .....to záleži zas od odboru na priemyslovke .......gympel maš skorej na vedy ako prirodne vedy geologia atd. potom ,chemia , ekonomia , medicína , právo a taketoColdRain napísal:dobre gymple v BA mas metodku, GJH, ladislava saru, kedysi vazovovu a gamcu, osobne by som sa urcite vyhol hanovej a einsteinovej
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Preco by to mala byt blbost? Z gymnazia sa da dostat na akukolvek VS bez vacsich problemov, vratane napr. spominanej architektury ci technickych smerov. Nezavadzaj laskavo. Zjavne mas o tomto dost obmedzene znalosti. Kolko poznas ludi, co maturovali na gymnaziu?Zaxman napísal:to že možeš isť z gympla na hocijaku je pekná blbost ....
-
VanilA.Geno
Amateur
celkom by ma zaujimalo preco s vyhnut tej hanovej a einsteinovej ?ColdRain napísal:dobre gymple v BA mas metodku, GJH, ladislava saru, kedysi vazovovu a gamcu, osobne by som sa urcite vyhol hanovej a einsteinovej
aby som nebol OT , skolu si urcite vyberaj podla toho co ta bavi a co chces v zivote robit, aby si neskor nelutoval dobre si to premysli, a urcite nedavaj na vychovnu poradkynu...
trošku som to poplietol dostať sa dostane .....ale určite ak cem ist na vysoku nejdem hned na gympel .......ak chcem isť študovať architekturu strojníctvo alebo niečo take tak prečo isť na gympel kde dostanem omnoho horšie základy ako na priemyslovke .......možno sa priemyslovak viac musí učiť na príjmačky ako gymplak ale zas ked študuje priemyslovak 4 roky elektrotechniku ma nejaké te technicke kreslenia atd. tak ma potom na výške zas určite menej učenia ako ten gymplakVigor napísal:Preco by to mala byt blbost? Z gymnazia sa da dostat na akukolvek VS bez vacsich problemov, vratane napr. spominanej architektury ci technickych smerov. Nezavadzaj laskavo. Zjavne mas o tomto dost obmedzene znalosti. Kolko poznas ludi, co maturovali na gymnaziu?
No on by mal v prvom rade sám vedieť, čo ho baví, len v dnešnej dobe má málo detí nejaké záujmy. Jednoznačne ak ho baví elektronika, je technický typ, tak na priemyslovku, keď chémia, tak na chemickú priemku a tak ďalej. Ako poslednú možnosť by som si nechal gymnázium, keď už naozaj neviem, že čo by som chcel v živote robiť. A na VŠ sa dostane aj z gympľa, ale určite to bude mať jednoduchšie, ak by chodil na SŠ podobného zamerania ako VŠ.
Fakt pýtať sa na fóre ohľadom výberu školy mi príde dosť blbé, však toto rozhodnutie mu ovplyvní celý život a v 9. roč. by človek už mal vedieť, čo chce.
Fakt pýtať sa na fóre ohľadom výberu školy mi príde dosť blbé, však toto rozhodnutie mu ovplyvní celý život a v 9. roč. by človek už mal vedieť, čo chce.
práveže v 9 ročníku chalan nevie čo chce polovica triedy by šla na školu zo zameraním imformatika lebo polovica tých ludi nevie čo informatika fakt je .......myslia sa že sa budu celý deň hrať a naučia ich tam hackovať a obliekať sa ako hackery
...........proste vačšia ludi zisti fakt až vtom 3 ročníku čo zhruba chucu robiť a preto su gymple dobre že si v tretiaku bereš zameranie buc ekonomia, info. atd. tak isto to mam aj ja na priemyslovke pretože jeden rok chce byt niekto prográmator a narok zisti že to neni to čo sa mu zdalo a chce byt radšej učtovnik a o dalši rok zisti že mu ide kreslenie bavý ho to tak prečo nie architektúra
ja keby si mám vybrať podla toho čo chcem robiť tak som už dávno automechanik .........ale zas ked človek má ako tak na niečo lepšie aj ked ten automechanik by ma bavil viac tak prečo neisť na tu priemyslovku .............určite bude niečo natom že každý hovorí : keby som sa lepšie učil........ja sice nejakými dobrými známkami nesrším lebo ma to ani nebavý a snažím s alen neprepadnuť a prejsť to ..........a potom už fakt isť na výšku kde sa fakt uči to čo som si vybral a nie kopu zbytočných blbosti ako na ZŚ tak aj na SŠ .............či si vybereš gympel či priemyslovku tak či tak je to len o tom ako ta pripravia na skúšky lebo to čo sa budeš učiť na vysokej tak zistiš že to čo si sa naučil na strednej ti je naprt. možno prý semester budeš oproti spolužiakom popredu ale potom budete natom rovnako ........
ja keby si mám vybrať podla toho čo chcem robiť tak som už dávno automechanik .........ale zas ked človek má ako tak na niečo lepšie aj ked ten automechanik by ma bavil viac tak prečo neisť na tu priemyslovku .............určite bude niečo natom že každý hovorí : keby som sa lepšie učil........ja sice nejakými dobrými známkami nesrším lebo ma to ani nebavý a snažím s alen neprepadnuť a prejsť to ..........a potom už fakt isť na výšku kde sa fakt uči to čo som si vybral a nie kopu zbytočných blbosti ako na ZŚ tak aj na SŠ .............či si vybereš gympel či priemyslovku tak či tak je to len o tom ako ta pripravia na skúšky lebo to čo sa budeš učiť na vysokej tak zistiš že to čo si sa naučil na strednej ti je naprt. možno prý semester budeš oproti spolužiakom popredu ale potom budete natom rovnako ........
No, to co ty nazivas kopou zbytocnych blbosti je podla mna vseobecny prehlad, ktory by mal mat kazdy clovek. Ak sa to nenaucis teraz, tak v autoservise uz asi tazkoZaxman napísal:práveže v 9 ročníku chalan nevie čo chce polovica triedy by šla na školu zo zameraním imformatika lebo polovica tých ludi nevie čo informatika fakt je .......myslia sa že sa budu celý deň hrať a naučia ich tam hackovať a obliekať sa ako hackery...........proste vačšia ludi zisti fakt až vtom 3 ročníku čo zhruba chucu robiť a preto su gymple dobre že si v tretiaku bereš zameranie buc ekonomia, info. atd. tak isto to mam aj ja na priemyslovke pretože jeden rok chce byt niekto prográmator a narok zisti že to neni to čo sa mu zdalo a chce byt radšej učtovnik a o dalši rok zisti že mu ide kreslenie bavý ho to tak prečo nie architektúra
ja nevidím zmysel vtom že sa napriklad učime dejiny nejakých iných štátou dokonca desattisice rokov p.n.l a nevieme poriadne ani historiu slovenska .....nevydím zmysel vtom ked chce byt niekto automechanik aby vedel chemiu ........ a mnoho dalších proste školy by mali mat nejake zamerania a sustrediť sa nato nie dať skaždeho čosi a nakoniec zistiš že poriadne nič nevieš