Eset Smart Security problém a Firewall
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Eset Smart Security problém a Firewall
Mam problem ohladom esetackeho firewallu, ktory mi nejak nesedi s Windowsom. Mal som ten isty windows a po preinstalovani som nahodil smart security a teraz ked otvorim "centrum sieti" tak mi tam vyskakuje zlta bublina ze "Ak chcete, aby zdieľanie a zisťovanie pracovali spravne, skontrolujte, či sa nastavenie programu brány firewall zhoduje s nasledovným nastavením." neviem ci je to problem ale rad by som to nejak nastavil tak aby to bolo ok. Mal niekto tento problem? Viete mi pomoct?
THX
//pridavam aj obrazok
THX
//pridavam aj obrazok
A zdielanie ti funguje? Pokial ano, tak to bude len nejaky odporucaci otravny oznam. Pozeral som Centrum Sieti na na mojom PC a tiez tam tu hlasku mam a zdielanie mi funguje. Ignoruj to.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 15:06 )
Takze, ten oznam je tam preto lebo pouzivas iny firewall ako Windowsovy. Vypni ESS firewal a zapni windows firewal a ten oznam zmizne.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 15:06 )
Takze, ten oznam je tam preto lebo pouzivas iny firewall ako Windowsovy. Vypni ESS firewal a zapni windows firewal a ten oznam zmizne.
-
aviceN
Guru
nemam zosietovane pc. teda ani som neskusal ci to funguje.
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 15:29 )
a este ide o to ze pouzivam uTorrent a myslim ze sa to nejak blokuje alebo nieco podobne neviem presne. Vypisuje mi ze "Ziadne prichadzajuce spojenie" to je teraz, ale obcas robi take ze je trojuholnik cerveny a pise ze ma nejaky problem nadviazat spojenie ako napr. teraz po chvili mi to vyskocilo a je tam Cerveny vykricnik a pise "Nepripojitelny. Firewall alebo router obmedzuje vase pripojenie. Potrebujete otvorit port, aby ste sa mohli pripojit k inym"
//ked tam mam WIN FW tak je vsetko v pohode a torrent ide dobre. problem bude asi v nastaveniach esetackeho fw
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 15:29 )
a este ide o to ze pouzivam uTorrent a myslim ze sa to nejak blokuje alebo nieco podobne neviem presne. Vypisuje mi ze "Ziadne prichadzajuce spojenie" to je teraz, ale obcas robi take ze je trojuholnik cerveny a pise ze ma nejaky problem nadviazat spojenie ako napr. teraz po chvili mi to vyskocilo a je tam Cerveny vykricnik a pise "Nepripojitelny. Firewall alebo router obmedzuje vase pripojenie. Potrebujete otvorit port, aby ste sa mohli pripojit k inym"
//ked tam mam WIN FW tak je vsetko v pohode a torrent ide dobre. problem bude asi v nastaveniach esetackeho fw
Uz som to tu niekde pisal. Idealne je ked prepnes ESS firewal z automatickeho rezimu do interaktivneho. Firewal ta potom upozorni ze nejaka aplikacia chce komunikovat na nejakom porte a ty to bud povolis alebo zamietnes. Nemusis potom zadavat manualne nastavenia do firewalu alebo skumat preco ti co nejde koli automatickemu firewalu.
Dalsia moznost je ze potrebujes forwardnut port. Pouzivas router alebo modem?
Dalsia moznost je ze potrebujes forwardnut port. Pouzivas router alebo modem?
-
aviceN
Guru
no pouzivam Switch. ide mi to z NanoStationu ( http://www.pwmn.net/wiki/images/3/38/Nanostation2.jpg ) do switchu ( http://img.alibaba.com/photo/248104011/ ... Switch.jpg ) a z toho do PC. ked pojdem do toho interaktivneho rezimu tak sa ma to bude stale otravovat kazdu sekundu 
Nebude ta otravovat kazdy sekundu. Pre aplikacie pre ktore chces povolit alebo zamietnut komunikaciu zaskrtnes v okne s oznamom vytvorit pravidlo potom povolit alebo zakazat. Firewal potom vytvori pre danu aplikaciu pravidlo a uz sa ta na nu nespyta. Pytat sa ta bude len ked nainstalujes novy program ktory bude chciet ist na net resp. si trocha poklikas ked zmenis automaticky rezim na interaktivny. Potom uz budes mat pokoj a budes mat prehlad ktore programy sa na net pripajaju.
K tomu utorrentu: Vypni ESS firewall (pripadne ak sa ti zapne aj windows firewall) a pusti utorrent ci bude prijmat prichadzajuce spojenia. Ak ano tak treba nastavit firewall, ak nie tak tvoj poskytovatel netu asi blokuje torrenty resp. porty. Na switchi sa nenastavuje nic.
K tomu utorrentu: Vypni ESS firewall (pripadne ak sa ti zapne aj windows firewall) a pusti utorrent ci bude prijmat prichadzajuce spojenia. Ak ano tak treba nastavit firewall, ak nie tak tvoj poskytovatel netu asi blokuje torrenty resp. porty. Na switchi sa nenastavuje nic.
Skus takto
:
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 21:26 )
//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 21:26 )
Aj to je moznost.aviceN napísal:nejake videjko alebo podrobnejsi postup by sa nenasiel?alebo aspon kde to mam hladat
//ak myslis toto: zapol som ten interaktivny rezim a dal som povolit teda aby spravilo pravidlo. a zrazu je to zelene
- Prílohy
-
- utorrent.swf
- (2.46 MiB) 1682 stiahnutí
Potrebujes forwardnut (presmerovat) port na tvoju IP. Napr. forwardne ti port 55555, potom vsetka komunikacia prichadzajuca na ten port bude presmerovana na tvoju IP. Ip mas verejnu ci neverejnu? Staticku ci dynamicku? Proste sa ho opytaj ze potrebujes forvwardnut jeden port na tvoju IP, ci to bude mozne.