zmeniť IP
zmeniť IP
Prosím je nejaký spôsob akým by som mohol meniť ip na mojom routery som u orange mam Router DI-524 a mam dynamicku ip to viem. Chcel by som menit ip kedy sa my za chce skusal som to vzdy prednastavit na tom routery ale aj ked som zmenil udaje a router sa restartol aj sa odpojil od netu nic sa vela nezmenilo.
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
mno tak ked napriklad stahujem tak zostane ta ista nemozem dalej stahovat ale tak ono sa to da vidiet aj v nastaveni toho modemu ked si pozrem ze aku ip prave pouziva aj po restarte aj po release a renew stale zostane ta ista napisana
EDIT :
dokonca neviem co s tym routerom ale aj ked odpojim energiu a on nejde tak je skoro okamzite online a stale je ta ista IP
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2009, 15:44 )
dobre ked my nikto nevie pomôct s tym vyzna sa niekto v JDownloader-y ? a pouziva ho spolu s tymto DI-Link524 ??? ako ho nastavim na reconnect.
EDIT :
dokonca neviem co s tym routerom ale aj ked odpojim energiu a on nejde tak je skoro okamzite online a stale je ta ista IP
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2009, 15:44 )
dobre ked my nikto nevie pomôct s tym vyzna sa niekto v JDownloader-y ? a pouziva ho spolu s tymto DI-Link524 ??? ako ho nastavim na reconnect.
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
Don_Pipino
Darca
Diabolik: Ono ide o to (ale ruku do ohna za to nedam), ze Orange internet nefunguje na principe vytacania ako DSL, to je aj dovod, preco ti po restarte routra nabehne internet doslova za par sekund. Ty si v podstate pripojeny niekde na nejaky centralny orange server, ktory riadi celu komunikaciu a tym padom aj pridelovanie DHCP a pokial sa tento ich server chova aspon trochu ako klasicky ja neviem firemny DHCP server, tak si pamata, ktore zariadenie malo aku IP (podla MAC adresy). Teda ak ty vypnes router a hned zapnes, alebo aj za 5 min. , tak budes mat stale tu istu IP. Jedine ak by sa zrovna v tom obdobi kedy sa ty odpojis pripojol iny user s inym routrom a obsadil by ti tvoju IP, nakolko ziadna ina volna nieje, ale to je skor pravdepodobnejsie, ze maju jednu IP pre napr. cele sidlisko, teda v tomto pripade si nepomozes (mozno zakupenim vlastnej vonkajsej IP).
tomaxx_199: Na zmluve od ISP by si to mal mat.
tomaxx_199: Na zmluve od ISP by si to mal mat.
-
tomaxx_199
Medium Professional
kliknes tu http://www.ip-adress.com/ pozres ip. vypnes router. pockas chvilku a opat sa pripojis. ak ostane ta ista mas staticku. ale nie je to 100 % sposob urcenia
-
Don_Pipino
Darca