Excel 2003 a dátumy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Excel 2003 a dátumy

Príspevok od používateľa Holubar »

V praci mam podivny problem s excelom. Mam tam verziu 2003, slovensku, ako vsetci ostatni. Na rozdiel od ostatnych moj PC bezi na Win Vista Home Basic SK.
Problem spociva v absencii formatov pre datum, ako to byva bezne, nieco je vidiet aj na prilozenom screene.
Ak napr napisem do bunky 12.3.2009 nedokazem prinutit excel, aby to zobral ako datum, co ma maximalne vytaca a hlavne obmedzuje pri praci, kedze datum je casto kriteriom pre vypocty, alebo parametrom funkcii, ktore pouzivam. Ak vsak niekto na inom kompe napise takto datum, ulozi subor a ja to otvorim na mojom, zobrazenie toho datumu je vidiet na dalsom screene, ktory prikladam. Uz som preinstaloval excel,skusal rozne nastavenia lokalneho casu a atumu aj vo windowse, no netusim, kde je problem. Stretol sa niekto uz s niecim podobnym?
Prílohy
excel2.jpg
excel.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked si das vlastnosti bunky a moznost formatu bunky, tak ako na screeny, tak pri polozke datum mas nastavenu anglicky (australsky) format. Ked tam das slovencinu, tak to tiez nepomoze???

Mimochodom, nepouziva WinXP v anglickom jazyku + slovenska migracia, pripadne to iste aj s Office???
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na tom screene som akurat testoval, ci to nepomoze zmenit zo slovenciny, ale bezvysledne. A tej druhej otazke nerozumiem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Akym jazykom sa ti prihovara operacny system Microsoft Windows Vista Home Basic, to znamena, ze v akom jazyku su pisane texty operacneho systemu Microsoft Windows Vista Home Basic, ktore vidis na vystupnom grafickom zariadeni (zrejme LCD displej, CRT monitor, projektor alebo nieco ine...), hmm???

Napisal som to uz ako pre retarda, lepsie to nepojde :) Ide o to, ze ak je XPcko v slovencine, tak to znamena, ze je to anglicka verzia a je k nemu len nahrata slovencina. Tam by mohol byt teoreticky problem, ak by chybali standardne nejake nastavenia datumu a casu pre ine regiony. Ale myslim si, ze to v jadre bude rovnake aj u Home a aj Professional, skor by som ten problem videl niekde inde, len ma nenapada kde.

Edit: Aha, tak mas slovensku verziu Visty. Na ostatnych pocitacoch je aky operacny system a aky Office???

//autoeditácia príspevku ( 09 Oct 2009, 0:47 )
Kua, ja asi neviem citat. Cely cas som bol v tom, ze mas XPcko a teraz citam, ze Vista. No tak vypni pekne Excel, daj si Ovladaci panel - Hodiny, jazyk... - Miestne a jazykove nastavenia. Tam si najdi zalozku formaty a daj upravit tento format - datum. V tom datume bude medzera, tak ju vymaz alebo vyber iny datum cez moznosti, ktore ti to ponuka.

A rovno reportuj tu chybu do Microsoftu, nech si to laskavo opravia.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No, ako som uz pisal, tie lokalne nastavenia som uz mal otvorene, tam vyzera byt vsetko v poriadku.
Ked som sem prisiel, v kompe bola predinstalovana trial verzia office 2007, tu som vyhodil a neviem, ci sa s nou neodstranili aj nejake kniznice tohto. Viem, ze mu zo zaciatku chybal subor MSCAL.OCX, ten som ale stiahol a nasmeroval som nan excel, odvtedy nic nepyta...ale ked sa tak pytam kolegyne, tak vraj tie datumy na tomto kompe boli vzdy taketo...tak uz neviem. Asi ten Microsoft
Prílohy
lokal.jpg
Napísať odpoveď