Digitálny fotoaparátik alebo kamierka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

schw33k napísal:v prvom rade si mal písať skôr :D
V druhom áno aj v predajni mi povedali , že FZ50 sa už nevyrába , ukázali mi nejakú náhradu , ale nebolo to bohviečo

Každopádne ja som sa rozhodol , myslím , že banovať nebudem , keďže som v tomto smere nováčik t.j. nenáročný užívateľ : )
Zostáva len čakať na telefonát , o prvé dojmy sa podelím , heh
Jasneže nebudeš banovať! :wink:

Runes: Zrno je na FZ50 od ISO 400. Musíš iba nastaviť redukciu. Pravdou však je, že na FZ30 bol VENUS II a mal oveľa jemnejšie algoritmy na odstránenie šumu. Zoom súvisiaci so znižovaním rozlíšenia je BULLSHIT, nakoľko to pracuje ako digizoom :roll: . A k tomu cloneniu - skúšal si niekedy makro so vstavaným bleskom za zhoršených svetelných podmienok? :P
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

jin napísal:Jasneže nebudeš banovať! :wink:

Runes: Zrno je na FZ50 od ISO 400. Musíš iba nastaviť redukciu. Pravdou však je, že na FZ30 bol VENUS II a mal oveľa jemnejšie algoritmy na odstránenie šumu. Zoom súvisiaci so znižovaním rozlíšenia je BULLSHIT, nakoľko to pracuje ako digizoom :roll: . A k tomu cloneniu - skúšal si niekedy makro so vstavaným bleskom za zhoršených svetelných podmienok? :P
ee neni digital :-/ aspon sa mi nezda nefim bo digital mam offnuty a ked znizim rozlisenie tecie do tych vyssych hodnot ale nefim ono mne to je suma fuk ja fotim stale na 10mpx :-) a k blesku si precitaj co som pisal 8) ze jedine ked fotis daco blizsie ako 15cm a neviem ako ty ale ja som v zivote daco take nerobil a ked hej tak som si to nasvietil normalne lebo za zlych svetelnych podmienok aj tak dobre nezxaostris teda aspon ja nie a zrnenie no nehovorim ze ta 200 sa neda zniest ale ja uz to tam vidim :-) ale vacinou to riesim stativ iso 100 dlha uzavierka :-) bo ja moc pohybove veci nefotim
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Runes napísal:...ze jedine ked fotis daco blizsie ako 15cm a neviem ako ty ale ja som v zivote daco take nerobil a ked hej tak som si to nasvietil normalne lebo za zlych svetelnych podmienok aj tak dobre nezxaostris teda aspon ja nie...
:oops: Ale nie vždy niečo nasvietiš s tým, že zachováš pôvodnú atmosféru. Možno jedine v ateliéri :wink: A zaostríš v poho manuálom, stačí mať makro šošovku :P
A inak digitál to je, nakoľko sa Ti rozsah fyzického ohniska nezväčší tým, že znížiš počet MPx. Skúšal som to pri FZ50 na minime a hodilo mi to pokiaľ sa dobre pamätám 85,5X :lol:

ale už sme OT

//Edit: Mea culpa!! Hneď mi mohlo napadnúť, že je tam využívané orezanie snímača :roll:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

jin napísal::oops: Ale nie vždy niečo nasvietiš s tým, že zachováš pôvodnú atmosféru. Možno jedine v ateliéri :wink: A zaostríš v poho manuálom, stačí mať makro šošovku :P
A inak digitál to je, nakoľko sa Ti rozsah fyzického ohniska nezväčší tým, že znížiš počet MPx. Skúšal som to pri FZ50 na minime a hodilo mi to pokiaľ sa dobre pamätám 85,5X :lol:

ale už sme OT
no ja este dokoncim jedna sa o extendet optical zoom kukni si stranu 37 v nasledujucom manuale http://sils.unc.edu/itrc/its/lab_resour ... manual.pdf a pomery su na strane 38 :-) ja tam pisane ako to funguje a ze to nezhorsuej kvalitu fotky
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

za koľko by som ho teraz vedel predať?
len poprosím žiadne chorobne nízke ceny :) takú optimálnu sumičku, keďže nový ešte stojí cez 11k (skk)
Napísať odpoveď