Ake mate auto?
-
midnight_man
Guru
hihi tak idem aj ja pridať svoju trošku:
Škoda Octavia 1.9TDi AGR m.r. 97´ Séria 66kW/90PS, teraz niečo málo cez 110PS. Brzdenie 280mm BREMBO + Textar, ostatok séria. Plán do buducna light CHIP+Bosch PP 764 vykon do 150PS, zadné kotúče + prevodovka 5q z fábie. (4500ot: 242km/h)
VW Golf MKII Syncro 4x4 m.r. 1989 1.8i (RP) 66kw/90PS, Country orámovanie, 20mm Up podvozok. Ináč čaká na nové zvody + výfuk. Treba klampiarinu + lak. Proste chuťovka na bavečku.
Škoda Octavia 1.9TDi AGR m.r. 97´ Séria 66kW/90PS, teraz niečo málo cez 110PS. Brzdenie 280mm BREMBO + Textar, ostatok séria. Plán do buducna light CHIP+Bosch PP 764 vykon do 150PS, zadné kotúče + prevodovka 5q z fábie. (4500ot: 242km/h)
VW Golf MKII Syncro 4x4 m.r. 1989 1.8i (RP) 66kw/90PS, Country orámovanie, 20mm Up podvozok. Ináč čaká na nové zvody + výfuk. Treba klampiarinu + lak. Proste chuťovka na bavečku.
zdravím robím si vodičák
a a planujem kupit auto len sa neviem rozhodnút aké rozmýšlam nad VW Golfom III alebo Honda Civic velmi chcem BMW e34 ale viem ze snim by bolo viac problemov
poradte pls ake auto sa mi oplati konkretnejšia znacka tip atd. a ake mate skusenosti s autom ktore napisete vdaka zatim
-
midnight_man
Guru
Keď sa na to pozrem s tej strany že ani jedno auto nie je nové a do 1 roka (ak nie aj skor) budes musiet do toho auta nieco investovat tak na BMW zabudni. Pokial teda nemáš koruny na vyhadzovanie. Honda...no tá na tom tiez nie je lepsie. a GIII to vyhral
najlacnejsia udržba s toho vyberu. Odporúčam 1.9Tdi. Nesmrtelné motory 
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
midnight_man, kupovat auto iba podla toho, ze ma lacnu udrzbu - to nech si rovno kupi Filcku ci Fataka...
Nevravim, ze Golf je zle auto, odjazdil som konkretne na GIII nemale kilometre, ale Civic je na tom lepsie aj co sa tyka spotreby, dynamiky, spolahlivosti, zivostnosti... Ludia, zobudte sa konecne z rozpravky o drahych nahradnych dieloch na japoncov
Keby boli na tych dieloch rozdiely v radoch stoviek EUR, tak na tych autach nikto nejazdi a ja ani nepipnem, ale nie je problem kupit na golfa raz tak drahu spojku ci klb ako na Civica
Ak clovek vie co a kde kupit, nebude to drahsie a ked, tak v rozumnej miere, radovo par EUR... Vseobecne ale plati, ze kym spojka na Golfe Ti vydrzi mozno 150 tisic, na Honde moze kludne 220... Vsetko vsak zalezi na znacke nahradnych dielov, ak by si dal napriklad do Civica spojku Starline, ak ju vobec robia, po 80 tisicoch sa s nou mozes holit
Kopa ludi tu z fora jazdi na japoncoch a dake reptanie som nepostrehol... problem moze byt vtedy, ked mas daco malo rozsirene alebo nie zrovna bezne. Civicom tu beha po mrte, kdezto napriklad moje sa vozilo iba na objednavku a je ich tu len par ks...
V kazdom pripade by som tuto diskusiu smeroval sem http://www.hojko.com/ake-auto-kupit-t80283.html
Nevravim, ze Golf je zle auto, odjazdil som konkretne na GIII nemale kilometre, ale Civic je na tom lepsie aj co sa tyka spotreby, dynamiky, spolahlivosti, zivostnosti... Ludia, zobudte sa konecne z rozpravky o drahych nahradnych dieloch na japoncov
V kazdom pripade by som tuto diskusiu smeroval sem http://www.hojko.com/ake-auto-kupit-t80283.html
-
midnight_man
Guru
1,9TDi 90PS nezozere ani tolko čo japonec 1.4i
Nevravim že su na civic drahe diely, ved kopa ludi ma take auta preco nie....Len konstatuje ze su to auta ktore do buducna udrzbu vyzaduju a ci chces ci nie proste to budes musiet riesit. Mas pravdu starline spojku asi na civic robit nebude, ale skus si ju na CIVIC kupit
čo bude stat 
/// Dalej chalanisko teraz spravil vodičak.....čo mysliš, že ta 125PS civic bude asi žrať? leda pokial si nechces kupit 1.4 alebo 1.2. Ináč tvoja spojka na civic stoji 6400sk. NIPPARTS. to ani nepoznam, problem u tychto aut je ze diely sa málo robia ako náhrady, vacsinou vsetko origo a tam zaplačeš. Na druhej strane ak kupis auto v dobrom stave nie je problem 2 roky nekupit nic iba olej, vodu, filtre a benzin
ale cena takeho auta bude uplne niekde inde. GL
/// Dalej chalanisko teraz spravil vodičak.....čo mysliš, že ta 125PS civic bude asi žrať? leda pokial si nechces kupit 1.4 alebo 1.2. Ináč tvoja spojka na civic stoji 6400sk. NIPPARTS. to ani nepoznam, problem u tychto aut je ze diely sa málo robia ako náhrady, vacsinou vsetko origo a tam zaplačeš. Na druhej strane ak kupis auto v dobrom stave nie je problem 2 roky nekupit nic iba olej, vodu, filtre a benzin
-
Kibo
Hardcore addict
No to mi je logika, porovnavat v spotrebe naftu s benzinom
Myslis, ze ten stary diesel bude na udrzbu lacnejsi? Ked sa doseru vstreky ci zhavice, bude to podstatne drahsi spas ako vymenit sviecky. Tiez sa moze srat, aj sa bude, je to koncepcne 16 rocne auto, ale mozno ako pises bude menit iba prevadzkove veci... Osobne by som sa ale tak stary diesel "bal" kupit, ale zas tych 125k Civicov tu tiez nebude vela. Inac konkretne Nipparts je asi to najlepsie z druhovyroby, co sa da na sikmooke auto zohnat, specializuju sa iba na azijske auta, hlavne japonske. A portfolio maju hooooodne siroke 
A ked uz sa tu ohanas cenami, preco si nenapisal, ze na tej Tvoj slavny golf v rope stoji ta spojka skoro 6 200 Sk?
Ak ratam Sachs, co by sa mohlo kvalitativne rovnat Nippartsu a ceny v Elite
Na druhu stranu, toto su cennikove ceny, ktore sa daju nadherne podliezat, zlavy len tak lietaju... 10%, 20%, 30%... 
A ked uz sa tu ohanas cenami, preco si nenapisal, ze na tej Tvoj slavny golf v rope stoji ta spojka skoro 6 200 Sk?
-
midnight_man
Guru
No nebudem sa tu hádať s ťebou
Nach si chalanisko kúpi toho číňana. prečo nie... Sám uvidi o čom to je. Motám sa okolo aut a servisov uz pár rokov no...viem aky je problem robiť činanov, francuzov a podobne...a viem aky je problem robit VW group
a ake su ceny. spojku na GIII som ani cenovo nepozeral ale 6200 sk to nebude ..ked na moju octaviu stala 150E (komplet sada) LUK. Ano ceny sa podliezaju
ale na tu civicu neviem kto ti spraví 40% zlavu..dezto na VW to nebude problem. Tak ho nechajme nach si vybere sám 
-
Suffel
Guru
nebudem sa vam miesat do toho co tu je pisane iba tolko ze sa priklanam k Kibovi.. osobne by som bral Hondu.. fakt maju tieto hondy vyborne motory a vydrzi to asi vsetko.. co sa tyka 16-rocneho diesla tak za to auto by som nedal ani 500€.. dobre viem ze co su tieto auta zac.. ako pisal kibo dost casto odchadzaju vstreky dalej vaha vzduchu a podobne veci..
-
Kibo
Hardcore addict
midnight, ja sa nehadam, len diskutujem a ak beries moje nazory ako utoky, tak prepac, ale nemam rad, s prepacenim, nepodlozene kecy. Ako sa hovori, narodil som sa s volantom v ruke a tri hodiny stravene v jame pod autom a rypanie sa v nom ma bavia viac, ako film v telke ci diskoteka dake v Casey 
Aby som Ta dostal do obrazu, spojkova sada na spominany ropak stoji cennikovo nasledovne:
SACHS 204,67 EUR / 6 165,83 SKK
SACHS 554,89 EUR / 16 716,47 SKK (skor asi na upravene motory)
LUK 207,16 EUR / 6 240,76 SKK
VECTOR 109,47 EUR / 3 297,84 SKK
A teraz mi povedz Viktor, ci by si si kupil spojku znacky Vector
Navyse, ked uz mas v Elite alebo hocikde inde zlavu, rataju Ti ju aj na diely pre japonca, co sam dobre vies. Akurat sa ta vyska zlavy moze pohybovat podla druhu suciastok, ale nerozlisuju ci je to japonec, francuz alebo nemec...
Navyse si nemozem pomoct, ale mam z Teba pocit, ze mas voci japoncom averziu a v zilach Ti koluje koncernova krv

Aby som Ta dostal do obrazu, spojkova sada na spominany ropak stoji cennikovo nasledovne:
SACHS 204,67 EUR / 6 165,83 SKK
SACHS 554,89 EUR / 16 716,47 SKK (skor asi na upravene motory)
LUK 207,16 EUR / 6 240,76 SKK
VECTOR 109,47 EUR / 3 297,84 SKK
A teraz mi povedz Viktor, ci by si si kupil spojku znacky Vector
Navyse si nemozem pomoct, ale mam z Teba pocit, ze mas voci japoncom averziu a v zilach Ti koluje koncernova krv
-
midnight_man
Guru
Robim pár rokov, auta..ak robíš aj ty, dobre vieš že vymenit tu spojku na GIII a na japoncovi je cukor a sol. O tom sa tu nemusime baviť. Neviem ako ty ale ja Elit nemam moc rad, ich ceny su nanič, popis dielov stoji zahovno a neraz sa stalo že malo prist nieco co pasovat bude a prislo nieco co nepasovalo. Ďalšia vec že sériové chyby vsetkych koncernovych aut su uz viac menej vychytané a s prehladom sa dajú odstrániť. Dežto iné značky je to tam troška problém a jedincov ktori sa specializuju len na jednu značku a maju v nej aky taky prehlad je málo
Ano, ja som koncernový typ. Poznám tie autá ako svoje topánky...máme v rodine kopu značiek od Mercedesa po Volvo, peugeot, Mali sme aj hodnu a kopu inych. Teda troška viem čo je kde problém..Keď skapala prevodovka na volve prešli sme celé Slovensko..nakoniec sme po prevodovku šli do Polska, stála nemalé peniaze nevraviac o tom že sa po mesiaci rozsypala. Keď opreli hodnu do stĺpa výmena predku stála pomaly viac ako celé auto, výmena prednej masky na Peugeote vyšla 200E(bez lakovania), a keď som sa snaźil opraviť nefunkčný central a stahovanie okien na 206tke tak to bol zlý sen...Dokumentácia žiadna, Schémy alebo niečo...to nehrozilo. Dezto k VW group je všetko od schem az po dielenske priručky a podobne. No dost k tomuto. Kibo mne je jasne ze po svete nemoze behat len VW group, aby sme sa rozumeli
ale vezmi si čo stoji taka civica v dobrom stave, že chalanisko do nej nebude musiet robit nejake velke investicie? Nevyznam sa v cenach ale pred mesiacom mi Kamarát ponukal 1.6tku civicu tuším m.r 2000 a chcel za ňu 170 tisic, viem že to bol cumel v ukážkovom stave...ale táá cena! Pokial chalanisko kupi nieco lacne..kedze robi vodicak a rátam že bude tiez len studen a ak mu rodicia nedaju 100tisic na auto tak lacné bude musiet kupit. a čo kupi? Vraždu BMWčka? to sa zhodneme obaja ze to je volovina. Ale na civicu v dobrom stave nebude mať. Kupi len šrot ktory ho za pol roka zožere. Dežto GIII sa da v dobrom stave kupit za ovela lepsi peniaz. Uznávam že konkretne civic honda je dobré auto...a roky kde škodovka namontovala prvý centrál honda už ho mala pomaly v základe, o tom by to bolo nadlho....Ked chceš diskutovať
Myslim, ze chalan by mal napisat cenu. do ktorej sa chce vojst..takto len chodime okolo horucej kaše.
-
midnight_man
Guru
Francek u nás v rodine bolo viac japoncov ako si mal ty o to sa nebojFrancek napísal:jasne midnight_man ... cisty zastanca koncernu, ktory japonca v zivote nemal a ani mat nebude, lebo ma drahe diely (s ochcafkou v chrochte, tuZingu a nahlinach)
-
Francek
Star
mne to je jedno co bolo u vas v rodine, len ze sa zastavas toho koncernu jak keby to bola modla aut a diely do 10€
°
Viezol som sa (soferoval) v 150k primere GT
...co tu tahas 150k octaviu ? vsak Ty mas 110k... a zelena lampa a nalepka NOS pridavaju dokopy 20 koni som pocul... takze to rychlo oprav... PS: nikde som nenapisal ze octavia je zle auto !
Viezol som sa (soferoval) v 150k primere GT
-
midnight_man
Guru
jas i zastávam, to je jasne..ale nevravim ze su to naj auta ake sa kedy vyrabaliFrancek napísal:mne to je jedno co bolo u vas v rodine, len ze sa zastavas toho koncernu jak keby to bola modla aut a diely do 10€
Ty este tiez nie. btw ako si dosiel k tomu vykonu? Mas to zmerane na brzde alebo len davas katalogove pridavky? Na druhej strane - 1.9 TDI je podla mna dobry motor, ale to co tu predvadzas ma privadza do uzasu.midnight_man napísal:Francek u nás v rodine bolo viac japoncov ako si mal ty o to sa nebojNeviem čo máš proti octaviam, su to perfekné autá. si sa ešte neviezol v 150PS octavii že?
//edit: vsetci povinne pustajte toto
-
Francek
Star
mozes mi vysvetlit, co ma 150hp oktavka spolocne s diskusiou medzi nami ? (viac menej som reagoval na ten tuzing a ako si sa snazil presadit si tie tvoje drahe japonske diely)midnight_man napísal:jas i zastávam, to je jasne..ale nevravim ze su to naj auta ake sa kedy vyrabaliprecitaj si cely moj prispevok.
-
Kibo
Hardcore addict
150PS je 1,8T
Ta sa ale vdaka preplnaniu s Primerou GT porovnavat neda, kedze tu Primcu treba tocit, ale potom nema konca
Mam ju doma, tak viem
Ale podvozkovo je proti tomu ta Octavka ako detsky kociar
Potom je este 2.0 150PS ale to uz je Octa II
midnight, beriem Tvoj nazor, ale zas musis uznat, ze aj Golf IV je koncepcne stare auto, takze este spada do kategorie lahko udrziavatelnych. Kdezto japonec tej doby uz bol prespikovany a natlaceny... Udrziavat sa da vsetko, dokonca su na jednotlive znacky odbornici, ale nepoznas ich, lebo nepotrebujes, nehybes sa v tej oblasti. Ale ak je mechanik sikovny spravi s rovnakou lahkostou japonca ako bavoraka, akurat mozno z dielne vynesie za dva kyble nadavok viac
RedBull90 podla mna este auto vobec neriesi dako realnejsie, zatia si vybral co sa mu paci po dizajnovej stranke
Potom je este 2.0 150PS ale to uz je Octa II
midnight, beriem Tvoj nazor, ale zas musis uznat, ze aj Golf IV je koncepcne stare auto, takze este spada do kategorie lahko udrziavatelnych. Kdezto japonec tej doby uz bol prespikovany a natlaceny... Udrziavat sa da vsetko, dokonca su na jednotlive znacky odbornici, ale nepoznas ich, lebo nepotrebujes, nehybes sa v tej oblasti. Ale ak je mechanik sikovny spravi s rovnakou lahkostou japonca ako bavoraka, akurat mozno z dielne vynesie za dva kyble nadavok viac
RedBull90 podla mna este auto vobec neriesi dako realnejsie, zatia si vybral co sa mu paci po dizajnovej stranke
-
satan77
Light Star
Tak ja mám Ford Puma 1.7 VCT 92kW
Som strašne moc spokojný! A ešte dúfam dlho budem. To auto má dušu. Je tam VCT - Variable Cam Timing od Yamahy, takže akcel nenormálny. 2.5-ky turbobenzíny sa nehrabú. A keď si vezmem, že je tam jedna jediná súčiastka od Yamahy! Preto sa prestala pumička aj vyrábať. Veľké trovy išli Yamahe. Auto má jednu jedinú chybičku - brzdy z fiesty. Inak je to mazec a ešte dnes je len málo áut čo sa s ňou môžu zrovnávať. Vrelo odporúčam pre mladých športovejšie založených ľudí. A super podvozok snáď spomínať ani nemusím...
P.S: Ja si na komfort nepotrpím aj keď pumica ho má tak akurát, ani prehnane, ani málo. Na ten ročník je to perfektná výbava v tom autíčku, hlavne nech je to malé, pekné, vrtké a spoľahlivé a to Ford Puma obnáša
No skrátka vo forde sa návrhári aj dizajnéri asi potešili keď im vedenie dalo úlohu spraviť športové auto a vrhli sa s chuťou do toho po x autách otrepaných. Je to plnohodnotné športové auto, ktoré si môžete dovoliť.
Som strašne moc spokojný! A ešte dúfam dlho budem. To auto má dušu. Je tam VCT - Variable Cam Timing od Yamahy, takže akcel nenormálny. 2.5-ky turbobenzíny sa nehrabú. A keď si vezmem, že je tam jedna jediná súčiastka od Yamahy! Preto sa prestala pumička aj vyrábať. Veľké trovy išli Yamahe. Auto má jednu jedinú chybičku - brzdy z fiesty. Inak je to mazec a ešte dnes je len málo áut čo sa s ňou môžu zrovnávať. Vrelo odporúčam pre mladých športovejšie založených ľudí. A super podvozok snáď spomínať ani nemusím...
P.S: Ja si na komfort nepotrpím aj keď pumica ho má tak akurát, ani prehnane, ani málo. Na ten ročník je to perfektná výbava v tom autíčku, hlavne nech je to malé, pekné, vrtké a spoľahlivé a to Ford Puma obnáša
No skrátka vo forde sa návrhári aj dizajnéri asi potešili keď im vedenie dalo úlohu spraviť športové auto a vrhli sa s chuťou do toho po x autách otrepaných. Je to plnohodnotné športové auto, ktoré si môžete dovoliť.
-
midnight_man
Guru