Vodičák - postup

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Erytro ma pravdu, ani od chalanov sa neocakava, ze budu vediet cez vyfuk rozobrat motor, kopa metroskov, co si spravia vodicak vedia o autach este menej ako baby... Tak isto, ako sa v skole ucis prirodovedu aj ked vies, ze budes ing. ekonomie, ale mal by si mat prehlad o fungovani ekosystemu. Tak isto by si teda mal mat prehlad o tom, co sa deje v aute. Aj ked ho nebudes opravovat, ale zveris to do ruk cloveku povolanemu... :)
Napriklad uz spominana ziarovka, ak Ta stopnu policajti, pri odstraneni na mieste sa da obist bez pokuty. Problem vsak nastane, ak to nevies, alebo sa to proste bez dielenskeho vybavenia neda. Ale ak policajt uvidi, ze nie si uplna guma, tak Ta aj tak pusti a povie Ti, nech si to das vymenit alebo to doma na parkovisku vyriesis. Ale co spravi policajt, ked zastavi vodica/cku, ktora ani nebude vediet, ako sa otvara kapota? Toboz nie to, ktora ziarovka je naco a za povinnu vybavu bude povazovat zrkadielko, pudrenku, maskaru a ruz :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Hm to je pekné ale zabudnite na staré škodovky a autá do m.r 2005, terajsia vyroba aut smeruje tam že na nových autách pomaly ani žiarovku nevymeníš, olej nedoleješ a podobne. Všetko to bude robiť servis. A ty si mysliš, že ked babe na autoškole vysvetlia že kde je prevodovka a že je spojena s motorom tak bude rozumnejšie radiť? že ked bude vediet že má brzdy ktore sa nachadzaju na podvozku auta a že má sústavy ako palivová, chladiaca a podobne, že jej to dako pomože? Nevravim že treba vychovavat hlupy narod a ze vodicak má mať každý magor. No toto je podla mňa zbytočnosť. Magorov na cestách ktorí nevedia ani šoferovať nie to ešte doliať olej bolo, je a bude. Bez ohladu na to či sa konštrukcia vozidla učiť bude alebo nie.... Erik tie baby si to budu pamatat tak do skušky..potom keby si sa ich opytal čo je elektrolyt tak budu kukať na teba čo to chceš... Ja by som ich skor viac učil ako sa maju správať na ceste, v premávke...viac jazdil a podobne...(čo mne osobne na mojej autoškole vadilo, babvy v skupime viac menej ani jazdit nevedeli a pustili ich ako nič) potom stretnuť taku holku u nas v meste v piatok poobede na krizovatke kde je vypnuta svetelna signalizacia je o život. peace
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To uz ale smerujes tam, kam som chcel smerovat ja - trebalo by sa na tie autoskoly pozriet blizsie, tak ako tu dakto dal par stran dozadu link na zaujimavy clanok, kde sa to presne rozoberalo. Sucasne autoskoly su totiz liahne pre rychlokvasenych polovodicov az izolantov a potom to tak na cestach aj vyzera. Cest vynimkam :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

midnight ... Ja potrebujem na Fieste na vymenu ziarovky 3 Inbusove Kluce ... A co teraz?
Na Zakladke sa taktiez ucis milion nepodstatnych veci na ktore aj tak o mesiac zabudnes.

Proste su to zaklady ... Nemusi vediet doby motora ani tlak oleja pri t=90C a ot=850ot/min.
Ale nech aspon vie ze ked sa jej rozsvieti Kontrolka Mazania alebo Baterky tak ma na Fleku zastavit a vypnut motor.

Poznam desiatky pripadov ked zenska povedala ze jej zapipal Mobil (Pritom to bolo auto) a rozsvietili sa nejake dve cervene Kontrolky ... a do 5min auto skapalo a zastavilo.
Vobec jej nedoslo ze roztrhla klinovy remen, Uvarila a zadrhla motor a isla len na Baterke.

Ked uz jazdi na Aute tak nech aspon vie co robit a co je to zac ...
Rovnako ako s chlapom. :D
midnight_man
Guru
Guru

nemyslel som tie kontrolky :) to nam vysvetloval instruktor mimo konstrukcie vozidla a to je jedna z veci ktoré by som navrhol rozsiahlejsie brať na autoškolách. Kibo to popisal spravne...viac vodičov = viac penazi pre autoškoly.... a kto sa nenučil jazdit pred tým má smolu...pretože človek ktorý v aute nesedel pred autoškolou a spraví vodičák, podľa mňa nie je ešte zrelý do premávky. Nevraviac o tom že je to pohlad moj z mesta Ružomberok. Vy čo byvate BA,KE... by ste o tom mohli rozpravat :) Občas chodim KE,BA,TN je to hrúza...nezávidím.
spisino
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa spisino »

taky sprosty nazor stoji za vies co ,kde si pocul
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

spisino napísal:taky sprosty nazor stoji za vies co ,kde si pocul
Kto mi to prelozi? :lol: :smt080
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kibo napísal:To uz ale smerujes tam, kam som chcel smerovat ja - trebalo by sa na tie autoskoly pozriet blizsie, tak ako tu dakto dal par stran dozadu link na zaujimavy clanok, kde sa to presne rozoberalo. Sucasne autoskoly su totiz liahne pre rychlokvasenych polovodicov az izolantov a potom to tak na cestach aj vyzera. Cest vynimkam :)
Pri niektorých vodičoch mám pocit, že si vodičský kúpili v HyperTescu v akcii za 499 Skk,- A teraz ,keď sa zruší skúška z konštrukcie tak to bude ešte horšie a bude ich viac.

Midnight_man: Uveď mi príklad bežného a dostupného auta, kde sa nedá doliať olej, alebo vymeniť žiarovka.

Kibo: Nemôžeme byť všetci kkti, musí byť niekto aj ponorka :wink:
midnight_man
Guru
Guru

Erik, stým olejom ti to presne nepoviem...to som niekde začul v dielni tusim skrz nejaku novu audinu. Olej sa dá doliať ale otvor je schovaný pod krytom motora a je to čiste servisná vec, ked to máš v záruke a zapipa ti olej tak servis. Ináč olej menia oni ako servisne prehliadky. Ty tam nemáš čo prečo dolievať. Tie ziarovky, no u novych aut skor xenony a tam to nemusime riesit preco preco sa to dá ci nedá vymenit.

Erik celkom si ma nepochopil, ja som nie za to, aby sa ti vychovavali blbí vodiči, len mi prišlo blbé keď tlačil inšktruktor babam do hlavy take veci ohladne konštrukcie ktoré aj tak vedeli akurat do skušky.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

midnight_man napísal:Erik, stým olejom ti to presne nepoviem...to som niekde začul v dielni tusim skrz nejaku novu audinu. Olej sa dá doliať ale otvor je schovaný pod krytom motora a je to čiste servisná vec, ked to máš v záruke a zapipa ti olej tak servis. Ináč olej menia oni ako servisne prehliadky. Ty tam nemáš čo prečo dolievať.
Myslíš starý prepadák Audi A2. Kapotu na nej neotvoríš, dá sa vyklopiť iba mriežka chladiča. Avšak cez tento otvor ide doliať aj olej :wink:.
midnight_man
Guru
Guru

hh nie tak celkom ;) mal som na mysli nové autá...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

skusobna lehota uz nie je,

ale to co platilo, ze 2 priestupky a potom to ide pred komisiu plati pre vsetkych vodicov uz, ale 2 priestupky ako dopravna nehoda a pokuta nad 100€ myslim,

potom mozu dat spravit znovu skusky, celu autoskolu alebo nemusia nic :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

midnight_man napísal:Ináč olej menia oni ako servisne prehliadky. Ty tam nemáš čo prečo dolievať. Tie ziarovky, no u novych aut skor xenony a tam to nemusime riesit preco preco sa to dá ci nedá vymenit.
Dobre, xenony na vyssich stupnoch vybav beriem, ale nie kazdy ma na Chcabku v rope a fkozi a este dlho sa budu predavat auta so ziarovkami... :) A ohladom toho oleja, trosku ma prekvapuje Tvoj nazor. Sam prezentujes, ze sa okolo aut tocis uz daky ten piatok a potom zadres takuto koninu? Zober si situaciu, ze sa Ti dokaka auto kvoli tomu, ze si tam mal malo oleja, palubak Ti vyblikoval uz aj na rovinke, ze hladina je na minime a Ty si povies, ze preco by som dolieval, ked na garancke dali doplna. Ako budes svoje rozhodnutie obhajovat pred garancnym technikom, ked zhodnoti, ze auto sa podrbkalo kvoli nedostatku oleja a kvoli tomu, ze Ty si ho nedolial? Vies kolko krat sa nam stalo, ze v servise nam pri garancke naliali minimum oleja? A to sme nechodili menit na JRD, ale do autorizaku. Pekne peniaze sa na tom daju zarobit... Navyse, kopa aut ma v manuali poznamku, ze moze schosnovat take a take mnozstvo na dany pocet km. Povedzme liter na 10.000 km a na novych autach sam dobre vies, ake su intervaly - LongLife 30.000, BMW dokonca 40.000... :smt096 Bude mazat na dobry pocit a na karbon? Navyse, videl som ten ich sku*veny LongLife olej po 15.000 a prislo mi zle, ked som si uvedomil, ze by na tu vazelinu malo to auto jazdit dalsich 15.000 :smt107
Urcite by padlo vhod pozriet sa na system vyuky blizsie a spravit "reformu" studijnych osnov, nastavit autoskolam vyssi dozor a kludne aj "tajne" kontroly, lebo ked som dnes isiel po Slovensku, mal som dost, co vsetko ma papiere a jazdi po cestach... Piestany to vyhrali :coffee:
midnight_man
Guru
Guru

kibo pokial ti zasvieti kontrolka hladiny oleja máš stym ist do servisu. To je napisane v priručke....a či chceš alebo nie doba ide tým smerom ze automobilky sa snažia vytlačat obycajne servisy z trhu..a prezentuju vlastne autorizovane servisne strediská. Vidím to na tom ze cim novsie auto tým viac pripravkov ti na to treba a kravin ktore maju povacsine len autorizaky. Ty to bereš s pohladu človeka ktory sa v aute vyzná, to je pekné ale vezmi si niekoho kto sa v tom nevyzná. Radšej nech mu na tej autoškole lepšie povedia že pokial zasvieti kontrolka tlaku oleja a svieti stale ma zastat a volat odťah. a nie to že s coho sa sklada olejova sustava v motore.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dobre, tak mi vysvetli anomaliu napriklad u koncernu, ked kupis povedzme noveho Passata a chcu, by si s kazdou blbinou isiel do servisu, naco Ti potom daju do kufra litrovku oleja na dolievanie? :)
midnight_man
Guru
Guru

Kibo k 2 melonovemu pasatu ti ziadnu litrovku na dolievanie nedaju...Ja nevtrdim ze sa to deje teraz hned uz pri kazdom aute...tvrdím že sa to tam uberá postupne...a možno pri lacnejsich autach ti ho tam dajú oni, no precitaj si DP a zistis ze pokial si tam ty nalejes svoj olej strácaš záruku.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aky svoj olej? Ani ja ked neviem aky olej tam ide, 2x si rozmyslim, ci tam nieco naliat. To by potom nemohli v showroome ten olej predavat a navyse by som rad vedel, ako Ti to dokazu, ze si si ho tam dolial. Druha vec, Passat za 2M? Ten vie aj hovorit? :D A tretia vec, v robote sme nemali jedno auto, nie od jedneho predajcu, nie jednu znacku a nie jednu motorizaciu. Napriklad priamo v Porsche Inter Auto nam ten olej dali a to sme mali v robote aj nove B6 Passaty :wink: Mozno dakde mimo BA v malych showroomoch na tom usetria daku korunu... A o tej zaruke by som sa s nimi este pekne pohadal :twisted: Su to bludy, ktore ked nataraju dakemu poserutkovi, tak ten bude s tym autom chodit do znackoveho servisu aj dva roky po skonecni zaruky...
Napísať odpoveď