Ake auto kupit?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

mishenko ti dobre radil corrolu. Ja ti mozem odporucit poobzerat sa po Daewoo, napr. nexia, solidna vybava za dobru cenu, motoricky akuratny kompromis medzi dynamikou a spotrebou (kámo, to radenie je slasť) ak ti nebude vadit zozaciatku sranda od okolia, podvozok skor do komfortna a tak trosku fadny interier.
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

Cafte ake auto by ste odporucali rocnik 2004-05 diesel cena tak do 7000 euro
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

tazko Ti odporucit nieco, ked nedas zachytne body, ja Ti sem nahadzem 35 aut a mozes sa z toho aj zblaznit :D
Skus napisat, co priblizne od auta ocakavas, ci chces daco velke, combi, sedan, teraniak, roadster, naftak, stvorkolku, pripadne ci chces na tom jazdit preteky do vrchu :-) kolko na tom asi mesacne najazdis, ci ho chces na zabavu alebo aj na pracu :wink:

/erytrocyt, to je dva roky stary prispevok :P ^^^
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Krupica, ktorý motor od tej Nexie si myslel?

//sorry :lol:
jozko
Light Star
Light Star

skor sedan preferujem octaviu zatial proste nieco na ten styl
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Octavia nie je sedan, je to 5 dverovy liftback, otvara sa aj so zadnym sklom. Sedanu sa otvara iba kapota, okno je pevne. Liftback ma vacsiu vyuzitelnost kufra :) Ktore mam hladat?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

jozko: skus zadat na co hlavne budes to auto vyuzivat, na ake dlhe trate s nim budes jazdit a podobne, k tejto tvojej vseobecnej otazke sa da dat poradit iba vseobecne, trochu sa rozpis
jozko
Light Star
Light Star

Trate nie moc dlhe tak ja by som chcel si nahradit feliciu na ktorej je za 10 rokov nabehanych okolo 65 k km.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

Za 10 rokov, 65 000 km... To znamena za rok 6500, predpokladam kratke trasy prevazne mesto...ani trosku sa ti neoplati kupovat diesel...

//no moment.. teraz ked ale porozmyslas nad tym co si napisal.. tdi so 120kkm bude cenovo trosku inde ako 1.4i so 120kkm (tym som chcel smaozrejme povedat, ze budem pozerat naftu co ma nabehane 120000 za 7k evri alebo mozem pozerat 1.4 co ma nabehane do 30kkm a rocnik je 07).. aspon teda ja si myslim.. dalej ano hovoril som aj o vyssej kupnej cene noveho tdi .. ale urcite mi das za pravdu, ze diesel je podstatne narocnejsi na kvalitu nafty a hlavne servis.. ked jazdi kratke trate .. dajme tomu do 10km..no neverim, ze sa mu stihne len zohriat ten naftovy motor.. dalsia vec je kupit jazdene turbo..je to predsa len trosku investicia taky repas truba.. dalej samozrejme predna naprava + tazsi motor + nase cesty.. o zhavicoch ani nehovorim..vlastne ani neviem ci to chce byt este PD abo CR .. neviem..mozno je to nejake vnutorne nutkanie..ale ja by som na 6500km rocne kupil urcite benzin..
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Point napísal:Za 10 rokov, 65 000 km... To znamena za rok 6500, predpokladam kratke trasy prevazne mesto...ani trosku sa ti neoplati kupovat diesel...
To platí samozrejme pri kúpe nového auta, pri ojazdenom to môže byť viac-menej jedno, obvzlášť v tej cenovej hladine. Pri starých autách ten rozdiel môže byť zanedbatelný. A zrejme chce diesel aj kvôli tomu, že ročník `04-`05 do 7000€ bude mať už viacej nabehané pri kúpe. A radšej zoberem nejakú 1,9 TDi ako 1,4 benzín so 120 000km.

Vyzerá to buď na tú Octáviu, alebo možno aj takúto Cordobu.
http://seat-cordoba.autobazar.eu/19-tdi ... 54051.html
Svojho času som na dieselových Seatoch 1,9 od Ibizy až po Toledo behal dennodenne. Presne tento ročník. Nemôžem si sťažovať.
//no moment.. teraz ked ale porozmyslas nad tym co si napisal.. tdi so 120kkm bude cenovo trosku inde ako 1.4i so 120kkm (tym som chcel smaozrejme povedat, ze budem pozerat naftu co ma nabehane 120000 za 7k evri alebo mozem pozerat 1.4 co ma nabehane do 30kkm a rocnik je 07).. aspon teda ja si myslim.. dalej ano hovoril som aj o vyssej kupnej cene noveho tdi ..
Ja som len chcel povedať, že keď kupuješ nové auto tak je známy argument vyššej obstarávacej ceny diesela ktorá sa potom vráti na spotrebe za XX XXX kilometrov. Ale na ojazdenom toto pravda byť nemusí. Modelovú príklad - podľa jeho preferencií, teda 2004-05, Octávka, 7-8000€.
V tejto cene nájde 1,6i
http://skoda-octavia.autobazar.eu/16i-t ... 37072.html
ale aj diesel, z veľmi podobnými kilometrami dokonca ešte Lacnejší...
http://skoda-octavia.autobazar.eu/19-td ... 44746.html
To je všetko. Spomínané veci ako váha na predku (a že je na to Octávka háklivá) sú samozrejme pravda. Je to o preferenciách, komu čo vyhovuje... Benzín je benzín, ale pre mňa má čaro až od vyšších objemov než 1,6.. Ale pokiaľ je to do mesta, tak máš pravdu. Možno by sa mohol rozpísať, prečo žiada práve diesel.
jozko
Light Star
Light Star

diesel preto lebo je mensia spotreba a ta cordoba nie je drahsia na servis nez oktavka?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

S tym servisom je to +/- za jedny boty a co sa tyka tej spotreby, nevysvetlili Ti to chalani v predchadzajucich prispevkoch? :) Nizka spotreba Ti bude na prd, ked to auto pri kratkych trasach v zime zabijes :?
Neboj sa nas a v klude sa rozpis, budes s tym tocit trasy, aby sa Ti to vyplatilo? Ak mas robit trasu 6 km, bude to zrat skoro ako benzin...
RedBull90
Novice
Novice

Príspevok od používateľa RedBull90 »

zdravim potrebujem poradit auto ktore by sa mi oplatilo robim si vodičak a hodilo by sa mi auto :D rozmyšlam nad Hondou Civic alebo VW Golf III ktore sa mi viac oplati? može byt aj ine auto nemecke alebo japonske ide mi o kvalitu ktoru by som si mohol dovolit napr. do 2000 euro viem že je to možno smiešna suma ale viac si zatial nemožem dopriat zatim vdaka za skusenosti a rady :) PS:rozmyšlam hlavne nad benzinakom :idea:
Prílohy
Honda Civic
Honda Civic
VW Golf III
VW Golf III
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Voe, keď som zbadal toho Golfa, sa mi najprv zdalo, že namiesto diskov tam namontoval hrnce naopak. Jedna vylietaná k.rva väčšia ako druhá. Keď, tak už ten Cicik, ale nie takto "vytuningovaný". To máš takmer stopercentnú istotu, že to auto je veľmi blízko pred svojím koncom.
Ale jedno je isté. Cicik je kvalitný stroj. To beriem. Že ma papierové plechy nechajme teraz tak. Ale za 2000 eur dobrého, pekného Cicika nekúpiš.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

erytrocyt napísal:Ale za 2000 eur dobrého, pekného Cicika nekúpiš.
No konečne na to niekto prišiel :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Erytrocyt, to mam teraz chapat tak, ze ked mam upravene auto, je to vylietana haraburda a je tesne pred smrtou? :shock: Konkretne henten Civic je pekne a decentne upraveny, cize by som to videl na starane auto, aj ked prvy dojem moze klamat. Staci si pozriet inzeraty a tam najdes vylietane haraburdy tesne pred smrtou :P
Midnight, teraz sa vytesujes, ale v tej nasej diskusii sme temu cicik do 2000€ podrobne nerozoberali, kedze sa nam to zvrhlo na cenu dielov. Je jasne, ze ak by si chcel 6. generaciu a navyse Si Coupe ako je na obrazku, za tie prachy je to utopia, alebo ten kusok bude mat v prsiach min. 250.000 km... Problem je, ze RedBull90 dal obrazky aut z trosku inej, "vysperkovanej" kategorie. Dobreho aj pekneho Civica do 2000€ kupis, ale piatu generaciu a s dakou socialnou motorizaciou... Ale naozaj ich bude ako safranu a teda naozaj skor nebude :D
Na druhu stranu, Golf v tej istej kategorii to tiez nema zrovna jednoznacne vyhrate, viac ako polovica tych aut ma na hrbe cez 200-250 tisic a ak sa clovek hlavne po olejovej stranke o tie motory nestaral, nebude to prechadzka ruzovou zahradou, hlavne tie 1.4ky... Dalsia vec, kedze je to velice dostupne (ludove :D) vozitko, bolo to prve auto mnohych nevyhonenych chalankov a v takom stave tie auta aj su. Najde sa kopa dobrych kuskov, alebo zachovalych, ale tiez to nemusi byt zrovna do 2000€, ako na potvoru. Ale kedze je z coho vyberat, najde sa co sa hlada :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

GIIIka v pohode ide kupit do 2000e v top stave. pred týždnom som bol po jednu 4kolku TDi za 1800E. top stav :)
RedBull90
Novice
Novice

Kibo

Príspevok od používateľa RedBull90 »

ale o coupe mi nejde ale keby sa našlo :D tak by som bral
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

CO poviete na VOLKSWAGEN Passat ? Oco rozmysla , ze by ho kupil, chceme ho na osobne uzivanie samozrejme, rodinne auto... takze mozno aj combi... Inak mame Kia pregio (ten novsi model), ale pouziva sa na robotu... tak ci je to dobra volba? nechceme kupovat nove, ale zase ani moc stare, tak max od roku 2006-07. Alebo by bola lepsia volba oktavia, suberb alebo daco ine?
Prílohy
passat2006.jpg
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

V prvom rade si musite ujasnit, po akej triede budete pozerat ;)
Napísať odpoveď