Objednavanie z USA

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peterovsonka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peterovsonka »

150Eur bezcolny limit je pravda, ale stale musis platit DPH, co je viac ako hociktore clo..

... napísal:este dve veci sa ziadaju dodat:

1. od 1.decembra sa "bezcolny" limit ma zvysit z 22 na 150 EUR

2. neviem ako na Slovensku, ale v CR sa do hodnoty zasielky nepocita postovne, len ak je prepravovana klasickou postou. Cize nie kurierskou sluzbou... Nedavno som na ebayi kupoval boty za 15 dolarov, doprava z USA 35, clo+poplatky nenazranemu fedexu dalsich asi 27...nic moc
kik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kik »

ono to bohuzial zmenili od 1.4. naspat

aj ked sa neplati clo od cca 20euro, ale plati sa od neho dph..clo az od 150..ale samozrejme zalezi na colnikoch aky maju den/aka je hodnota napisana na baliku/ci to ide cez ke alebo ba colnicu(ba maju v riti vacsinou ) atd.
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mulatt »

mal by som par otazok..pri brani tovaru z USA sa pocita clo len ak dosiahne balik hranicu 150€ a vyssie?pocita sa do tejto sumy aj postovne?hlavne by ma zaujimalo ci je to fakt ta suma 150€ lebo niekde citma 150 a niekde 45
Martyz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Martyz »

Ono cele to oslobodenie zalezi na colnikovy ktoremu sa balik dostane do ruk Clo by sa malo davat az nad 150Eur a DPH nad 20Eur(coz je hrozne malo umna to neni ani postovne za balik cez EMS)teda ak ide o staty mimo EU. Ale vobec to nefunguje podla toho :roll: minuli mesiac som mal balik nad 150 eur Clo som nedostal len DPH. A zasa z 10 balikov kazdy hodnota 80 - 130Eur som za 6 nic neplatil a za ostatne 4 DPH . Cenu rataju tusim hodnota balika + postovne. :?to Clo neni az take hrozne tusim ze sa pohybuje okolo 4% horsie je ta 19%DPH
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

A ked je GIFT nalepka tak sa neplati ani DPH ani clo? Bolo by to PSP z Ameriky, neviem aku hodnotu na to napisu ale pokusim sa ich presvedcit na GIFT sticker... (lockerz)
mulatt
Darca
Darca

pre mna je aj clo hrozne lebo na botasky s kaucukovou podrazkou je vyrubene 17% :smt078
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Teda este raz sa pytam - ak mi pride balik z USA - PSP, hodnota asi 200€, ja som zan nezaplatil, je to z LOCKERZ, 100% free a nalepia na neho nalepku GIFT a hodnotu napr. len 20€ nemusim platit DPH ani CLO?
Martyz
Novice
Novice

na colnici maju napisane : Skutočnosť, že tovar je darovaný nie je dôvodom pre jeho oslobodenie od dovozného cla.
popravde neviem stim GIFT mne uz aj GIFT baliky otvorili ale nekupujem alebo nedostavam elektroniku ... ak im preukazes ze to mas zadarmo tak by to malo byt v poriadku pokial to nebude riesit colnik ktory ma zly den...ak bude mat tak teda netusim co spravi sa mi este nestalo
ale ak by ti to poslali tak pls postni ako si dopadol bo zaciatkom roka planujem nakupit dake elektro. o velkosti / cene psp.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No to clo, co je par percent by mi nevadilo, skor to 19% DPH. To by som s GIFT nalepkou a 20€ napisanymi platil tiez?
mulatt
Darca
Darca

moosha napísal:No to clo, co je par percent by mi nevadilo, skor to 19% DPH. To by som s GIFT nalepkou a 20€ napisanymi platil tiez?
vsetko zalezi od colnika ci ti balik otvori alebo ne :? moj oco robi na colnici a vravel ze niekedy aj zistuju skutocnu hodnotu tovaru tak neviem..len teraz chodi posta zo statov uz len do BA alebo KE..ale ze v KE maju lepsi pristup ako v BA tak neviem
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale ved ked to je raz GIFT tak neplatim nic nie? Co to je za darcek ked musim za neho este 40€ zaplatit? A pritom to darcek aj je - nezaplatil som zan ani cent, cisto LOCKERZ PTZ.

//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2009, 18:07 )
Tak ako to je? Ked je GIFT tak sa DPH neplati? Ani clo?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

platí... colníci už gift neberú... Ja som si cez ebay vydražil vec, napísal som dotyčnému nech mi to pošle ako gift, poslal... A colnica ma neminula... čiže dph + clo = nejakych 22% z ceny tušim
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ci boha... ale ved ja som za neho nic neplatil, je to cisto za body! Je to GIFT, je to prilezitostne, je to zadarmo, A KDE JE SAKRA NAPISANE ZE SA GIFT NEBERE? Ono to nebude mat ziadnu cenu, takze z coho mi vobec to DPH+clo vypocitaju?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

a čo ked si zato neplatil? :lol: proste to moc ludí zneužívalo a štát tým prichádzal o peniaze, tak to berú ovela prisnejšie... a ak má ten tvoj darček hodnotu vyššiu než je ten limit, tak smola. Ono možno ti to prejde, možno nie. Zaleži ako sa colník vyspí :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale ako zisti tu cenu? Tam cena nebude napisana asi, pretoze LOCKERZ to ma za smiesnu sumu a mne to pride zadarmo... na nete to ide po 199$, cize oni si to normalne niekde na Amazone najdu, prepocitaju na EUR a vypocitaju mi z toho DPH+clo (co je asi 30€)? Alebo mi daju dan a clo z PTZ? :D
mulatt
Darca
Darca

Dunlop napísal:platí... colníci už gift neberú... Ja som si cez ebay vydražil vec, napísal som dotyčnému nech mi to pošle ako gift, poslal... A colnica ma neminula... čiže dph + clo = nejakych 22% z ceny tušim
aku hodnotu mal tvoj balik?
Martyz
Novice
Novice

moosha napísal:Ale ako zisti tu cenu? Tam cena nebude napisana asi, pretoze LOCKERZ to ma za smiesnu sumu a mne to pride zadarmo... na nete to ide po 199$, cize oni si to normalne niekde na Amazone najdu, prepocitaju na EUR a vypocitaju mi z toho DPH+clo (co je asi 30€)? Alebo mi daju dan a clo z PTZ? :D
netusim ako to spravia je dost mozne ze pozru daky eshop ...ale nezabudni k tomu ratat aj postovne . takze ak ta vec stoji 200$ a postovne 40$ tak to rataj tak ze vec + postovne (240)a az potom stoho rataj DPH (clo neviem ci rataju z celkovej sumy)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

mulatt napísal:aku hodnotu mal tvoj balik?
230usd
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Martyz napísal:netusim ako to spravia je dost mozne ze pozru daky eshop ...ale nezabudni k tomu ratat aj postovne . takze ak ta vec stoji 200$ a postovne 40$ tak to rataj tak ze vec + postovne (240)a az potom stoho rataj DPH (clo neviem ci rataju z celkovej sumy)
rata sa to so sumy tovaru NIE POSTOVNEHO , mne raz zadrzali siltovky a na colnici sa cudovali ze ako som ich tak lacno kupil :wink:
Martyz
Novice
Novice

bohuzial nie v stvrtok som bol na colnici pre balik je tam sice napisane ze colna hodnota tovaru blabla bla ale potom kde pri odstavci kde je vymer platieb za polozku mi to zauctovali aj z postovnim a vyratali DPH z celkovej sumy
Napísať odpoveď