Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

midnight_man napísal:je to troška zlozitejsie ako len vycistit, ECU sa adaptuje v istych hodnotach vzhladom na opotrebenie a zasenie casti motora...treba to riešit este aj Softom nie len sprejom vyfukat.
na vacsine aut staci ECU resetnut a ta si iba nacita nove hodnoty a po par kilometroch jazdy ma nacitane nove palivove mapy a aj volnobeh sa ustali, pripadne mu budes musiet toska pomoct :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kibo napísal:na vacsine aut staci ECU resetnut a ta si iba nacita nove hodnoty a po par kilometroch jazdy ma nacitane nove palivove mapy a aj volnobeh sa ustali, pripadne mu budes musiet toska pomoct :)
Prave som to chcel napisat ...

Netreba z toho robit velku vedu.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

jasne pre skuseneho servisaka s diagnostikou to nie je problem, narazal som na to ze sa to neda spravit len tak doma ;)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Mysliš? stačí na pár minút odpojiť baterku :wink:
midnight_man
Guru
Guru

to bol dobrý fór :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako pise Dunlop, aspon na 15 min odpojit baterku alebo potom byvaju navody pre McGyverov, ktore najdes na nete, ale to uz su chu**** typu zapni kluc do polohy 1 a nechaj 15s, potom daj smerovku dolava, zapni polohu 2 na 15s a smerovku vypni, potom vytiahni kluc a proces opakuj, akurat daj smerovku doprava :D To ma kazde auto inak a nie na kazdom to ide. Neviem ale ci nove auta nemaju na ECU daky kvazi zalozny zdroj :)
midnight_man
Guru
Guru

vyresetuj mi takto ECU benzinoveho motora na felicii,fabii,octavii,golfe,citroene,peugeote, a máš u mňa panáka. Si si pomylil resetovanie servisneho intervalu a palubneho PC s resenovanim adaptacnych hodnot riadiacej jednotky troška.

//este stale chce niekto adaptovat RJ k vycistenej alebo novej skrtiacej klapke tym ze odpoji na 15 min baterku?
Prílohy
Ach jaj...
Ach jaj...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som vychadzal z vlastnych skusenosti na svojom a info som mal od cloveka, co robi mechanika v Nissane a zo skusenosti bratranca ako mechanika... Ale to je stale o tom, ze je to asi od auta k autu ine...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie nadarmo sa hovorilo ze Felicia ma v Sebe viac Elektroniky ako Apollo 11.
Poviem ti Priklad:
Zoberem si svoju Fiest rv: SEP.2006, 1.4TDCi ... V navode je priamo pisane ze po dlhotrvajucom Odpojeni Baterie sa Elektornika Automobilu zresetuje a po prvom pripojeni moze automobil Vykazovat Anomalie.

Vysvetlenie Serv. Tech.: Po odpojeni Baterie na dlhsie ako 28h sa RJ resetuje a po znovupripojeni Baterie si RJ odznova zvyka na Stav Motora.
Po vybiti akumlatora minuly mesiac (Moj milovany Brat tam nechal zapojeny Ambipur Elektricky Smrad) Som vytiahol baterku a nechal ju nabijat po dobu 48h.
Po znovu pripojeni malo auto mierne predlzeny start a chvilu islo trochu hlucnejsie ... Spravil som si okruznu jazdu po Bratislave (cca 60km) a naspat som uz dosiel zo starou krasne zabehnutou Fiestickou.

Takze naozaj zalezi na Aute.
To ze Bratova Octavia II hlasi aj Poruchu/Zanesenie riadiacej klapky vzduchu klimatizacie aj po vybrati Baterie a vycisteni Kontrolneho Potenciometra je pekne ale nie je to na kazdom vozidle.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

midnight_man napísal:vyresetuj mi takto ECU benzinoveho motora na felicii,fabii,octavii,golfe,citroene,peugeote, a máš u mňa panáka. Si si pomylil resetovanie servisneho intervalu a palubneho PC s resenovanim adaptacnych hodnot riadiacej jednotky troška.

//este stale chce niekto adaptovat RJ k vycistenej alebo novej skrtiacej klapke tym ze odpoji na 15 min baterku?
Ja :) .
Osobne som to robil u Forda a Citroena a skodovky...Odpojenie autobaterie na 1/2hod a nasledne"naucenie"RJ na hodnoty,ktore su zmenene...
Tvoj screen je zakladne nastavenie hodnot uz po resetnuti RJ,takze celkom nechapem...

No a motor- u mna urcite diesel.
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Nechcem sa mýliť ale nemáte jedno či len vypnete motor alebo odpojíte baterku? Pokiaľ dôjde k nejakej zmene tak si RJ prepočíta údaje nanovo či bola resetovaná alebo nie, nie ?
Keď sme na felde vyčistili škrt. klapku odmietala držať voľnobeh a buď sa motor rozbehol do vysokých otáčok alebo chcípol. Odpojenie baterky na dve hodiny 0 bodov. Nezrovnalo sa to ani po cca 30 km ceste, na pridanie plynu readoval stále oneskorene, nechcel ísť do otáčok a na každej druhej križovatke zdochol. Takže sme nakoniec aj tak museli dať preprogramovať RJ.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ako sa tu uz pisalo - zavisi od konkretneho auta, mozno ze na felde je potrebne nechat baterku odpojenu dlhsie :)
Ale zase ste uplne OT. Midnight zas raz zistil, ze nema uplnu pravdu a len sa to tu mnozi.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Shark NX: mám taktiež forda, a na fore bolo písané že "učiť" sa vedia iba RJ na benzinákoch, že tdci nie... takže teraz som ztoho zmätený :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kazda jedna RJ sa uci ... Musi sa prisposobovat Opotrebeniu, Roznym stavom atd...
Vedia nevedia ... Toto mi potvrdil aj Servisny technik a v Navode je to zvyraznene.
dudo02
King
King

spirki napísal:Nechcem sa mýliť ale nemáte jedno či len vypnete motor alebo odpojíte baterku? Pokiaľ dôjde k nejakej zmene tak si RJ prepočíta údaje nanovo či bola resetovaná alebo nie, nie ?
Keď sme na felde vyčistili škrt. klapku odmietala držať voľnobeh a buď sa motor rozbehol do vysokých otáčok alebo chcípol. Odpojenie baterky na dve hodiny 0 bodov. Nezrovnalo sa to ani po cca 30 km ceste, na pridanie plynu readoval stále oneskorene, nechcel ísť do otáčok a na každej druhej križovatke zdochol. Takže sme nakoniec aj tak museli dať preprogramovať RJ.
RJ je permanentne pripojena na bateriu.Cize ak vypnes motor,nedocielis odpojenie RJ od zdroja.A prave to je potrebne na vyresetovanie RJ.Ak mas napr.zlu Lambda sondu,tak RJ pracuje s udajmi ,ktore su poskytnute prave z nespravne fungujucej sondy.Po vymene sondy,vsak RJ stale pracuje so starymy udajmi.Na to aby sa RJ nakalibrovala je potrebne ju vyresetovat na defaultne hodnoty.Tie su pevne stanovene nakolko je v RJ pamet ROM.Samozrejme su hodnoty spracovavane procesorom a upravovane podla potreby.No a tieto upravy je potrebne vymazat.A to zabezpeci prave odpojenie RJ od zdroja napetia.A akym sposobom sa RJ nauci nove hodnoty zavisy uz od typu auta,motora...
A"ucenie sa RJ" je vlastne prisposobovanie sa RJ aktualnym stavom cidiel,senzorov,cize ako pisal Shark-ucit sa musi vediet kazda RJ.
midnight_man
Guru
Guru

Shark NX napísal:Kazda jedna RJ sa uci ... Musi sa prisposobovat Opotrebeniu, Roznym stavom atd...
Vedia nevedia ... Toto mi potvrdil aj Servisny technik a v Navode je to zvyraznene.
jasná vec, ale je možné aby sa naučené hodnoty vyresetovali ze odpojis baterku na hodinu? ved to je kravina :) tym ze odpojis baterku na 15 min sa vyresetuje pamať závad..nič viac. Adaptačné hodnoty ostávaju...šak keby sa vymazali ta RJ sa to musi znova učiť a to by asi bolo zbytočné. hold váš názor. brat vam ho nebudem.

//for dudo keď si ten screen prejdeš ešte raz zistis ze prvá časť toho tvojho "len nastavovania novych hodnot" spočiva vo vymazaní adaptačných hodnot...až druhá je zakladne nastavenie hodnot pre škrtiacu klapku.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Tu nejde o žiaden názor... Akonáhle na 15 minút odpojím baterku, vyresetuje sa celé auto... Komplet celé... musím nastavovať hodiny, okná, akonahle naštartujem auto tak otačkomer skače jak zošaleny čo nevie kde je volnobeh... a unormalizuje sa to až po 100km... takže proste aspon na fordoch sa resetuje RJ tym že odpojiš baterku...
midnight_man
Guru
Guru

Pokial to máš vyskúšané tak... Ford neviem majú svoje motory aj elektroniku.
dudo02
King
King

midnight_man napísal:jasná vec, ale je možné aby sa naučené hodnoty vyresetovali ze odpojis baterku na hodinu? ved to je kravina :) tym ze odpojis baterku na 15 min sa vyresetuje pamať závad..nič viac. Adaptačné hodnoty ostávaju...šak keby sa vymazali ta RJ sa to musi znova učiť a to by asi bolo zbytočné. hold váš názor. brat vam ho nebudem.
Je to mozne tak,ze RJ obsahuje ROM-pamet,ktorej obsah vies menit napr.flashom.Hodnoty su nastavene defaultne vyrobcom.
Dalej obsahuje pamet typu RAM a samozrejme procesor ktory udaje spracuvava a uklada prave do RAM.Pamet typu RAM sa po odpojeni vymaze-ako u PC.A toto je presne vyresetovanie RJ na hodnoty defaultne.A ano-vsetko sa to potom znova"nauci".
A kravina to nie je-proste to tak funguje.Aspon u aut,co som mal moznost spravovat.
midnight_man
Guru
Guru

no dočítal som prave jak to funguje u forda má to 3 pamate..adaptačné hodnoty su riešene formou iných hodnôt ktore sa potom násobia...základ je 1 a adaptačná hodnota ktorou sa násobí tá základná je napr 0.8. ..kam ich zapisuje to neviem. ale do ROM asi nie hh. Zaujimave. no som rad ze skodovka to ma vyriesene tak ako má.
Napísať odpoveď