Skenovanie
Skenovanie
ahojte, chcel by som sa spytat ako by sa dala zvysit kvalita skenovania lebo ked oskenujem text tak nieco je dost malo viditelne...myslite ze new skener by to mohol vyresit?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tak ja uz teraz fakt nwm ako to urobit
lebo oskenovany material je fakt hrozny posielam priklad: http://dti3.revuca.net/c.pdf
-
lekoklatik
VIP
Rozlíšením nie sú myslené rozmery.
To 600 dpi znamená, že na každý palec šírky/výšky bude vo výslednom obrázku 600 bodov (a teda, ako je šírka stránky napr. 15cm, to je približne 6 palcov, tak bude vo výslednom obrázku šírka 3600 bodov).
Ak to skenuješ tým programom MP Navigator, tak pod výberom typu dokumentu sa dá vybrať aj to rozlíšenie (Resolution). Štandardne tam je pravdepodobne 300 dpi a tá hodnota ti bude stačiť.
Ak to skenuješ tým programom MP Navigator, tak pod výberom typu dokumentu sa dá vybrať aj to rozlíšenie (Resolution). Štandardne tam je pravdepodobne 300 dpi a tá hodnota ti bude stačiť.
V akom formáte to ukladáš ? Némáš tam zapnutú nejakú vysokú kompresiu ?
Veľmi dobré keď chceš kvalitu je ukladať vo formáte TIFF. Obrázky síce zaberajú viac MB ale sú kvalitnejšie ako JPG alebo GIF.
Ja skenujem cez program XnView a ten mi ponúkne v akom formáte to chcem uložiť. Keď skenujem text tak používam rozlíšenie najviac 200 dpi a bohate mi to stačí. Ale podľa chuti si môžeš dať aj viac.
Veľmi dobré keď chceš kvalitu je ukladať vo formáte TIFF. Obrázky síce zaberajú viac MB ale sú kvalitnejšie ako JPG alebo GIF.
Ja skenujem cez program XnView a ten mi ponúkne v akom formáte to chcem uložiť. Keď skenujem text tak používam rozlíšenie najviac 200 dpi a bohate mi to stačí. Ale podľa chuti si môžeš dať aj viac.
Re: Skenovanie
Ako skenovať knihu čo má cez 300 strán, aby z toho robil rovno nejaké pdf-ko? Je nato nejaký program?
Re: Skenovanie
ABBYY Fine Reader
Kód: Vybrať všetko
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/fonty/programy_pro_praci_s_fonty/abbyy-finereader/