Problem zo zakladovkami
Caute , dnes som si s kamaratom kvoli istej veci vymenil zakladne dosky. Vsetko som riadne zapojil no monitor mi nic nezobrazoval , nakoniec som tu grafiku rozbehal ale v biose mi nechcelo najst HDD. tak som si myslel ze je pokazeny hdd ale potom som sa dozvedel od kamarata ze aj jemu robi presne to iste na mojej doske. Pritom obe dosky su plne funkcne , tak sme si ich vratili s5 a vsetko ide. Neviete v com by mohol byt problem , ze preco nejdu ?
//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2009, 17:36 )
Pomohlo by keby naformatujem HDD predtym ako nieco spravim ?
//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2009, 17:36 )
Pomohlo by keby naformatujem HDD predtym ako nieco spravim ?
-
drodos
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
konkretne sme to ja a prelude skusali...obidve nase dosky funguju bezchybne...pri vymene nesla jeho a naopak...robilo to iste...nenabehol win nebootovalo...prelude mal dosku toho isteho vyrobcu a ta co ma teraz mu hned sla...myslim ze ked sa prechadza na dosku ineho vyrobcu treba ten format disku aby to slo...
Format netreba, to s tym nema nic spolocne. Co sa tyka bootovania Windowsu tak s tym problem moze byt, to je zasadna zmena hardwaru a Win nemusi nabehhnut. V kazdom pripade v biose nemoze byt problem s diskami len ak by bol chybny IDE kabel, chybne jumpre, zle napojene na IDE kabel, zle nastavenia v BIOSE.
Pri dalsej vymeny by mozno stacilo zresetovat bios a disky skusit napojit po jednom (nastavit ako master, dat ho na koniec kabla a skusit).
Skus este napisat znacky dosiek a prip. aj diskov. Niektore stare dosky robili to, ze ked si pripojil 2 uplne odlisne disky na jeden IDE kabel tak s tym bol problem, trebalo to rozdelit a dat kazdy disk na iny kabel (jeden ako primary master, druhy secondary master a napr. mechaniku ako primary slave). Nepouziva cable select a pod... Urcite sa staci pohrat v biose a s jumprami. Najlepsie vymenit disky a dosky za SATA.
Pri dalsej vymeny by mozno stacilo zresetovat bios a disky skusit napojit po jednom (nastavit ako master, dat ho na koniec kabla a skusit).
Skus este napisat znacky dosiek a prip. aj diskov. Niektore stare dosky robili to, ze ked si pripojil 2 uplne odlisne disky na jeden IDE kabel tak s tym bol problem, trebalo to rozdelit a dat kazdy disk na iny kabel (jeden ako primary master, druhy secondary master a napr. mechaniku ako primary slave). Nepouziva cable select a pod... Urcite sa staci pohrat v biose a s jumprami. Najlepsie vymenit disky a dosky za SATA.
-
drodos
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
no neviem...ja mam dosku asrock prelude shuffle (ci jak sa to pise neviem presne)...problem je v tom ze ja som sa ani do biosu nedostal...ked moju vymenim za inu asrock ide bez problemov...musi to byt jedine v hdd...treba naformatovat a potom asi tam dat tu shuffle dosku...jumpery a ine hovadinky boli v poriadku zapojene bolo vsetko jak malo...navyse ked sme dali dosky naspet isli kazdemu jak predtym...Števo napísal:Format netreba, to s tym nema nic spolocne. Co sa tyka bootovania Windowsu tak s tym problem moze byt, to je zasadna zmena hardwaru a Win nemusi nabehhnut. V kazdom pripade v biose nemoze byt problem s diskami len ak by bol chybny IDE kabel, chybne jumpre, zle napojene na IDE kabel, zle nastavenia v BIOSE.
aj to som skusal
//autoeditácia príspevku ( 12 Oct 2009, 13:46 )
Skusal som 2 dosky jednu MSI a druhu Asrock neviem presne typ uz. Pri Asrock mi najskor nesla ako keby grafika , pretoze monitor vobec nereagoval nakoniec som ju nejako rozbehol , ale potom mi neisiel hdd.
Potom som skusal tu MSI , predtym som este aj sformatoval hdd , a robi mi to iste az nato ze teraz tu grafiku neviem rozbehnut:D takze absolutne nechapem. Resetoval som aj bios, vsetko tisic krat kontroloval a stale nic.Keby aspon viem ze tie dosky nejdu , ale viem 100% ze su funkcne kedze su od kamarata ktory ju ma v pc.
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2009, 22:19 )
up
//autoeditácia príspevku ( 12 Oct 2009, 13:46 )
Skusal som 2 dosky jednu MSI a druhu Asrock neviem presne typ uz. Pri Asrock mi najskor nesla ako keby grafika , pretoze monitor vobec nereagoval nakoniec som ju nejako rozbehol , ale potom mi neisiel hdd.
Potom som skusal tu MSI , predtym som este aj sformatoval hdd , a robi mi to iste az nato ze teraz tu grafiku neviem rozbehnut:D takze absolutne nechapem. Resetoval som aj bios, vsetko tisic krat kontroloval a stale nic.Keby aspon viem ze tie dosky nejdu , ale viem 100% ze su funkcne kedze su od kamarata ktory ju ma v pc.
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2009, 22:19 )
up