Vlastne Logo do DVD Filmu

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
M3xOBB4L
Novice
Novice

Vlastne Logo do DVD Filmu

Príspevok od používateľa M3xOBB4L »

Nazdar,
Chcem sa spytat ako by som mohol do originalneho DVD vlozit vlastne pohybujuce sa Logo.Napr.do praveho rohu obrazovky, kde bude pocas celeho trvania filmu.(DVD chcem aby bolo nezmenene,len aby tam bolo logo.)
Za rady vopred Dakujem. :o
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No do hotoveho originalneho DVD uz nevlozis absolutne nic.
Jednine stiahnut ten obsah na disk a prerobit napriklad v Sony Vegas Pro Ale čo sa týka autorských práv to neni v poriadku. Pretože budeš upravovat film.
latore34
Amateur
Amateur

titul fimlu

Príspevok od používateľa latore34 »

newiem ci to pisem spravne ale chcem sa opytat ked zacina dvd film jeden taky moj napriklad mam transformers tak na zaciatku sa do zvolit jazyk,potom tam mate take ze play all,chapters a mate tam aj pohybujuce sa obrazky ako ukazky danych kapitol.dosiel som na to ze sa to asi vola titul lenze newem to spravit takto aj v inom filme,newedeli by ste mi s tym pomoct.diky moc! :wink:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

- Napíš v akom programe sa ti to nedarí spraviť a možno sa niekto nájde kto robí s tým istým.
- To video máš ako MPEG2 alebo je to už hotové dvd a ty chceš iba prerobiť menu aby sa ti hýbalo to video ?
latore34
Amateur
Amateur

ramaya napísal:- Napíš v akom programe sa ti to nedarí spraviť a možno sa niekto nájde kto robí s tým istým.
- To video máš ako MPEG2 alebo je to už hotové dvd a ty chceš iba prerobiť menu aby sa ti hýbalo to video ?
To o com ti hovorim je urobene v dvd filme ale ja by som to chce spravit v hocijakom inom divx filme a potom to prekonvertujem cez convert x to dvd na dvd a vyplaim na cd alebo ak by sa to dalo tak urobit to rovno na prerobenom filme
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

2 M3xOBB4L

Z dvd urob avi použi tento návod a potom znova z avi do dvd ale kvalita určite klesne.
Spravíš to vo VirtualDubMod s pomocou filtra logo (1.7b2)

1. Soubor -- Otevrit video soubor
2. Video -- Kompletni proces spracovani videa
3. Video -- Komprese -- vyberies si kodek xvid alebo divx (musis ho mat nainstalovany v PC) -- Nastavit (tu si mozes nastavit parametre kodeku) -- OK
4. Video -- Filtry -- Pridat -- logo (1.7b2) -- OK -- Nastavíš si aké parametre potrebujes ( pozíciu , priehladnost , orámovanie toho loga a pod.) -- OK
5. OK
6. Soubor -- Ulozit jako -- pomenuj ho nejak -- Ulozit
Odskúšané práve som také malé video vytvoril ako logo som dal do rohu zemeguľu.

Skúšaj to s nejakým veľmi krátkym niekoľkosekundovým videom kým do toho prídeš. Aby si nemusel dlho čakať.

No a potom uz len vytvoris z toho avi dvd-čko z nejakým autorizačným programom. Neviem z akým lebo priznám sa že z .avi som ešte dvd nikdy nevytváral. Ja robím len z formátom .mpeg2 takže nemám takýto soft odskúšaný, ale keď zadáš do google avi to dvd alebo avi2dvd tak niečo určite najde :D

edit.
Ešte som zabudol na jednu vec to logo musí byť vo formáte BMP a musí byť skopírované v zložke programu s názvom Plugins a musí mať názov Logo.bmp

---------------------------------------------------------------------

//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2009, 21:06 )

2 latore34

Ja to robím v TMPGEnc DVD Autor 1.6.26.73 ale .avi neberie len mpeg2.
Je už aj nová verzia 3.0 ktorá už má aj DivX authoring. Len ju nemám odskúšanú.

V tej mojej musím mať zaškrtnuté:
Create menu --> Menu display settings --> Motion menu --> Use motion menu --> no a tu mám všetko zaškrtnúte (môžeš si tu nastaviť dľžku tej upútavky a pod. štandartne je to 15 s.)
Prílohy
VirtualDubMod_1.5.4.1_build_2066.rar
(1.66 MiB) 20 stiahnutí
latore34
Amateur
Amateur

ramaya napísal:2 M3xOBB4L

Z dvd urob avi použi tento návod a potom znova z avi do dvd ale kvalita určite klesne.
Spravíš to vo VirtualDubMod s pomocou filtra logo (1.7b2)

Kód: Vybrať všetko

http://www.zshare.net/download/668117240247fb2f/
1. Soubor -- Otevrit video soubor
2. Video -- Kompletni proces spracovani videa
3. Video -- Komprese -- vyberies si kodek xvid alebo divx (musis ho mat nainstalovany v PC) -- Nastavit (tu si mozes nastavit parametre kodeku) -- OK
4. Video -- Filtry -- Pridat -- logo (1.7b2) -- OK -- Nastavíš si aké parametre potrebujes ( pozíciu , priehladnost , orámovanie toho loga a pod.) -- OK
5. OK
6. Soubor -- Ulozit jako -- pomenuj ho nejak -- Ulozit
Odskúšané práve som také malé video vytvoril ako logo som dal do rohu zemeguľu.

Skúšaj to s nejakým veľmi krátkym niekoľkosekundovým videom kým do toho prídeš. Aby si nemusel dlho čakať.

No a potom uz len vytvoris z toho avi dvd-čko z nejakým autorizačným programom. Neviem z akým lebo priznám sa že z .avi som ešte dvd nikdy nevytváral. Ja robím len z formátom .mpeg2 takže nemám takýto soft odskúšaný, ale keď zadáš do google avi to dvd alebo avi2dvd tak niečo určite najde :D

edit.
Ešte som zabudol na jednu vec to logo musí byť vo formáte BMP a musí byť skopírované v zložke programu s názvom Plugins a musí mať názov Logo.bmp

---------------------------------------------------------------------

//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2009, 21:06 )

2 latore34

Ja to robím v TMPGEnc DVD Autor 1.6.26.73 ale .avi neberie len mpeg2.
Je už aj nová verzia 3.0 ktorá už má aj DivX authoring. Len ju nemám odskúšanú.

V tej mojej musím mať zaškrtnuté:
Create menu --> Menu display settings --> Motion menu --> Use motion menu --> no a tu mám všetko zaškrtnúte (môžeš si tu nastaviť dľžku tej upútavky a pod. štandartne je to 15 s.)
Dakujem veľmi pekne a nejde to nejak bez zhorsenia kvality??? pocujn a ten format mpeg2 to je aky?? je to nieco ako dvd??? lebo ies ja chcem mat poriadok v datach a chcem na jedno dvd jeden dvd film,ale aj tak diky moc :D
uz mi to netreba dosiel som na to ze ked konvertujem divx do dov cez convert x to dvd ono mi tam take nieco ako je tenn titul automaticky spravy ale ked to vypalim na dvd a to dvd sa mi nacitava tak mi automaticky nespusti film iba naskoci intervideo(moj player na dvd) a otvori sa a v tento pocitac je jak mas disketu a vedla je napisane nezov disku a pod tym dvd-rom
ale ked mam iny film ten transformers tam je napisane dvd a samo sa to spusti mohol by si mi to vysvetlit preco to tak je a ako to mam spravit aby bol aj ten konvertovany film tak sam nacitany
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak neviem či som ťa dobre pochopil ale ide ti asi o to , aby sa ti každý dvd film hneď začal prehrávať po vložení do mechaniky bez zobrazenia úvodného menu ???

Ten InterVideo nepoužívam , ale nemá niekde v nastaveniach niečo také ,že
- preskočiť úvodné menu alebo
- spustiť automaticky film bez zobrazenia menu ... alebo niečo také netuším ako by sa to mohlo volať

Ešte vyskúšaj aj toto:
1. Choď do Tento počítač
2. Klikni pravou myšou na Jednotka DVD-ROM (G) (u teba to môže byť iné pismeno ako G)
3. Vlastnosti
4. Prehrat automaticky
5. Vyberieš typ obsahu Film na disku DVD
6. Pod tým je napísané Akce -- Vyberte akci kterou chcete provest
7. Vyberieš si Play pomocí InterVideo Player (ak tam nemáš v ponuke ten InterVideo Player tak označ Play pomocí Windows Media Player)
8. Použiť
9. OK
10. Reštartuj PC

Potom keď vložíš dvd film do mechaniky tak sa ťa môže ešte raz opýtať Akce -- Vyberte akci kterou chcete provest.
Vyberieš si Play pomocí InterVideo Player alebo Play pomocí Windows Media Player a zaškrtneš Vždy provést vybranou akci.

Načíta sa dvd , zastavíš prehrávanie vypneš dvd player a reštartuješ PC. Odteraz by ti to už malo spúšťať automaticky. Ak nie tak ešte párkrát zopakuj ten istý postup. Windows niekedy na prvýkrát nepochopí čo od neho človek chce :D :D
latore34
Amateur
Amateur

ramaya napísal:Tak neviem či som ťa dobre pochopil ale ide ti asi o to , aby sa ti každý dvd film hneď začal prehrávať po vložení do mechaniky bez zobrazenia úvodného menu ???

Ten InterVideo nepoužívam , ale nemá niekde v nastaveniach niečo také ,že
- preskočiť úvodné menu alebo
- spustiť automaticky film bez zobrazenia menu ... alebo niečo také netuším ako by sa to mohlo volať

Ešte vyskúšaj aj toto:
1. Choď do Tento počítač
2. Klikni pravou myšou na Jednotka DVD-ROM (G) (u teba to môže byť iné pismeno ako G)
3. Vlastnosti
4. Prehrat automaticky
5. Vyberieš typ obsahu Film na disku DVD
6. Pod tým je napísané Akce -- Vyberte akci kterou chcete provest
7. Vyberieš si Play pomocí InterVideo Player (ak tam nemáš v ponuke ten InterVideo Player tak označ Play pomocí Windows Media Player)
8. Použiť
9. OK
10. Reštartuj PC

Potom keď vložíš dvd film do mechaniky tak sa ťa môže ešte raz opýtať Akce -- Vyberte akci kterou chcete provest.
Vyberieš si Play pomocí InterVideo Player alebo Play pomocí Windows Media Player a zaškrtneš Vždy provést vybranou akci.

Načíta sa dvd , zastavíš prehrávanie vypneš dvd player a reštartuješ PC. Odteraz by ti to už malo spúšťať automaticky. Ak nie tak ešte párkrát zopakuj ten istý postup. Windows niekedy na prvýkrát nepochopí čo od neho človek chce :D :D
dik :)
Napísať odpoveď