vysoky tlak

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
vysokytlak
Novice
Novice

vysoky tlak

Príspevok od používateľa vysokytlak »

zdravim, mam vysoky krvny tlak 170 na 80 som aktivny sportovec a mam 20r. chodim po vseliakych vysetreniach bol som na krv, moc, ekg, ultrazvuk srdca, obliciek, na ocnom mi merali ocny tlak a na zatazovych testoch a nenasli mi ziadnu chybu cize som ok nevedia preco mam taky tlak tak sa chcem opytat ci by nepomohla nejaka alternativna medicina alebo nejake prirodne lieciva pripadne ak mate kontakt na nejakeho takeho liecitela v kosiciach alebo ako by sa dal dat ten tlak do normalu dik
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Chodievaj pravidelne darovat krv. Jeden z efektov byva aj znizovanie krvneho tlaku.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

a nemas ani vela tuku v zilach abo ako to nazvat ??? proste zuzene ciev
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Hmm Fabo to vážne? :D

Tak to by som mohol spojiť príjemné s užitočným. Daroval by som krvnú plazmu, pomohol tým ľuďom, znížil by som si trošku vyšší tlak a ešte by som za to dostal v Brne aj 400 Kč :P
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ak sa nemylim, tak krv sa da darovat kazde 4 mesiace skor nie a nemyslim ze by mu darcovstvo pomohlo znizit na 4 mesiace tlak
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

augustino samozrejme nemyslim tak ze raz pojde na odpich a ma vystarane, ale napr. moj otec mal dlho problemy s vysokym tlakom, ale co chodi par rokov pravidelne darovat krv (moze sa 4x za rok, minimalne 2 mesiace odstup - muzi) tak mu tieto problemy postupne vymizli.
vysokytlak
Novice
Novice

no vyskusam zacnem chodievat darovat krv ale ci to pomoze... a ked tak asi minimalne po roku, ked sa da darovat kazde 4 mesiace. nasiel som aj rozne navody z vseliakych rastlin na stranke babushka.ua tak skusim aj nieco z tamad, ale najradsej by som bol keby sa na mna pozrel nejaky liecitel co sa zaobera alternativnou medicinou a povedal mi povod toho vysokeho tlaku, lebo ked som podla doktorov a testov v poriadku tak chyba musi byt niekde inde, mozno v strave alebo ja neviem... :(
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

nemozes to mat zo stresu? alebo z pocasia?
vysokytlak
Novice
Novice

z pocasia asi nie lebo ho mam zvyseny aj v lete aj v zime, mozno ze zo stresu trosku ale nemam nejake extra stresove stavy tak myslim ze z toho to tiez nebude, doma v klude mam horny okolo 140-150 a u doktorky okolo 150-170, dolny mam v poriadku 80, najst pricinu asi bude tazke alebo aj nemozne... :(
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

No mozno to mas len vrodene, su aj taky ludia co ich predkovia mali zvyseny tlak, tak aj oni maju.. ako v mojej rodine je zasa zvyseny bilirubin a tak aj vsetky deti (ja a moji 3ja bratia) mame zvyseny bilirubin ale mozno trepem len do vetra, napadko mi to.. aa ako si pisal, ze mozno to bude zo zleho stravnovania.. tak ak by sisi niekde na internete nasiel nejaku tu zeleninu alebo ovocie na zn§izenie tlaku?.. uz neviem presne ake to bolo, ale niekde som to videl...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

vysokytlak napísal:z pocasia asi nie lebo ho mam zvyseny aj v lete aj v zime, mozno ze zo stresu trosku ale nemam nejake extra stresove stavy tak myslim ze z toho to tiez nebude, doma v klude mam horny okolo 140-150 a u doktorky okolo 150-170, dolny mam v poriadku 80, najst pricinu asi bude tazke alebo aj nemozne... :(
Vysoky tlak - hypertenzia je priznak nejakeho ochorenia, napr. srdca alebo obliciek
Hypertenzna choroba - to je trvalo zvyseny tlak bez nejakej zjavnej priciny. A vyskytuje sa, co som citala stale castejsie prave u mladych ludi, ktori nemusia mat ziadne zdravotne problemy. Zisti sa to az pri nahodnom merani tlaku.
Ja som mala tiez isty cas zvyseny dolny tlak, pravidelne som namerala 100 az 110 a na internom mi nic nezistili, vsetko vratane krvi bolo v uplnom poriadku. Dostala som lieky, ktore som nejaku dobu uzivala a chvalabohu sa to po case upravilo. A tiez je pravda, co tu niekto spominal, ze to moze byt dedicne, lebo v nasej rodine sa lieci alebo liecil na vysoky tlak pomaly kazdy.
A z prirodnych produktov som tu uz parkrat spominala, ze je velmi dobry cesnak na znizenie tlaku. Je dostat normalne cesnak v kapsulach v lekarni. Hlavne treba to uzivat dlhodobo. Ja napr. beriem uz par mesiacov hlivu a echinaceu na zvysenie imunity a vysadila som lieky, nesoplim tolko co pred tym a hlavne mi presli problemi s dutinami.
vysokytlak
Novice
Novice

dedicne to nemam urcite nikto v nasej rodine nema zvyseny tlak az na mna, naposledy mi moja doktorka merala tlak mozno pred par rokmi to som ho mal este v poriadku teraz posledny rok zistujem ze mam zvyseny, keby som aktivne nesportoval je mi to jedno ale ked prijdem na zapas tak nam tam doktor mera tlak a nechce ma potom pustit na zapas, slane uz nejem vobec snazim sa jest vela zeleniny aj ten cesnak dost vela jem, mam vysku 190 a vahu 90kg...som sportovec takze niesom vobec tucny, dakedy som mal 100 ale uz som 10kg schudol, a tie lieky co si uzivala na znizenie tlaku ono to pomoze iba pocas uzivania tych liekov alebo aj po vysadeni ostane ten tlak v norme ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pilifo napísal:Hmm Fabo to vážne? :D

Tak to by som mohol spojiť príjemné s užitočným. Daroval by som krvnú plazmu, pomohol tým ľuďom, znížil by som si trošku vyšší tlak a ešte by som za to dostal v Brne aj 400 Kč :P
Darovat krv a plazmu je rozdiel. Ked darujes plazmu, tak ti krv vratia naspat. Odoberu ti tak 500-800ml plazmy, lenze plazma je z viac ako 95% tvorena vodou, takze to hned doplnis.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

vysokytlak napísal:...
No mne tie lieky tlak upravili uz natrvalo. Lenze upravila som popri tom aj stravu, predtym som pila cierny caj na litre, teraz skoro vobec, jedna kava denne, ziadne chipsy, atd.
Ak ti nemeraju opakovane take hodnoty, ake si pisal, tak by ti mali nasadit nejake lieky. 150 - 170 v tvojom veku uz nie je sranda. To, ze vsetky vysetrenia su v poriadku, nie je dovod kaslat na to.
vysokytlak
Novice
Novice

mam ist este na jednu kontrolu v piatok a mi spominala doktorka ze mi predpise nejake lieky, ja sa bojim hlavne toho ze budem musiet skoncit so sportom :( (aktivne trenujem zapasenie)
Napísať odpoveď