neetbook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

cafte ja viem ze je tu poradna pri kupe notebooku ale tam nikto nereaguje na neetboky, je tu dakto na fore kto to testuje bao sa s nimi babre ???
lebo v principe su vsetky rovnake len pokial to clovek nema ohmatane nevie naco sa spoliehat
ked sa rozhodujem normal book medzi asusom a toshibou berem toshibu ale neviem pri neetboku asi skorej asus bo oni s tym prerazili takze opakovane je tu dakto taky

inak v poradni som mal tento prispevok

Kód: Vybrať všetko

Ktori netbook je momentalne naj na trhu na net a podobne pakarny v terene ???
http://www.alza.sk/toshiba-nb200-10z-d127740.htm
http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005ha-modry-d129665.htm
http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1101ha-cerny-d129657.htm

povodne sa mi najviac lubila ta toshiba ale nefim asi som sa preorientoval na 1005 Smile i ked ma o cosi slabsiu baterku ale aspon ju ma skrytu v tele
ta 1001 ma len vacsi displej ale to je nepodstatne

pripadne ktori mimo tychto troch v tyej cenovej hladine

EDIT:
uff teraz som nasiel este toto celkom slusne http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s10-2-cerny-d136954.htm

//autoeditácia príspevku ( 05 Oct 2009, 18:02 )
refresh
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Netbook by som kúpil radšej už s Nvidia ION :)
Taký Lenovo IdeaPad S12 je ideál :) Len sa tuším ešte nepredáva...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

huh no ale je to uz velke podla mna hranica je tak 10" :-) a minimalne 6hod baterka asi to vidim na ten asus 05
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

sam vlastnim asus eeepc 1000h, mam ho vylucne na denne nosenie do skoly, v tomto je mojim poziadavkam idealny, dostacujuci vykon, vydrz, lahucky...
no niekedy mi pripada uz dost malo 600px na vysku displeja, dost sa potom nascrolujem :)
asi by v dnesnej dobe pri vybere zavazilo rozlisenie 1101HA
vela stastia pri kupe :)
kEndros
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa kEndros »

mám podobný problem ako ty ale asi si počkam na HP MINI 311 :)

čekni si toto

http://www.zive.cz/clanky/exkluzivni-vi ... fault.aspx

ale ak sa ti nechce čakať tak by som zobral asi Asus EEE 1101 ;)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ist do inej znacky ako Asus len preto, lebo prisli s tzv. netbookmi ako prvy, by som sa nebal. Ta 1101 je vyborna volba, cena vs. vykon. Osobne som mal moznost hrat sa s Lenovo idepad s10. Prekvapivo rychle reakcie na cokolvek (aspon pre mna prekvaipve, kedze to bol prvy netbook, ktory som pouzival). V tej dobe (ked prisli na trh) jedna z najlepsich klavesnic. Nechyba tu dokonca ani expres card, co mozno niektori ocenia.

Nakolko jedinym kamenom urazu tychto zariadeni je priehrievanie sa (nie vsetky), co samozrejme mozeme vyrobcom odpustit, teda apson zatial, mal som moznost hrat sa s HP mini 5101, ktory slubuje lepsie chladenie aj v daka magneziovej uprave ramu a casti netbooku. Okrem toho naozaj krasne spracovanie, avsak najlepsie pouzivat ho v rukavickach a to doslova, inak si mozes najst svoje odtlacky prstov vsade. Na klavesnicu ala macbook sa da zvyknut, je jemne pogumovana a dobre sa s nou pracuje. Reakcie netboku mozno este lepsie ako pri tom Lenove.

Inak rada, hlavne si zistit, ci sa netbook neprehrieva...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ja mam na kazdodenne nosenie do skoly a tahanie wifinou Acer Aspire One 751. Baterka mi balancuje realne na 8,5 hodine s wifinou. 1366x768px na 11,6" displayi je uz v celku pozeratelne a web nieje az taky sklucujuci. Je lahunky a ma tenky profil. Bohuzial je to jediny netbook co som kedy mal, takze tazko pre mna porovnavat. Akurat je to Acer co je (vraj) nevyhoda.
kEndros
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa kEndros »

ja musim povedať čo ma najviac odradza na tych netbookov je ta velka baterka ( myslim ze je to 4 člankova ) v zadu preto hladam taku kde ju nevidno
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak myslim, z dnes uz je z coho vyberat, co sa tyka baterky standardnej velkosti. Napr. aj mnou spominane HP mini 5101 ma myslim klasicku baterku.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no este jeden parameter bolo by idealne keby bol aj na alze a bez dph stal do 300 € :-D a nefim tie asusy sa prehrievaju ??? :-) bo brat ma ten 8,9 z ssd spoluziak ma ten prvy 10" a ani jeden sa neprehrieva akurat tlacitka na TP su mega nahovno , tie acery som kukal ale mali slabsie baterky a nefim no acer je acer :-D i ked zasa nemal som s nimi dake ze zle skusenosti (normal book)

//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 22:14 )
huh no teraz som este docital daco o Lenovo S12 :-) to bude tez riadna pecka ale ked nadtym rozmyslam stale tak si uvedomujem jednu vec a to ze nemam v plane natom kukat full HD ani hrat hry mozno CSko :-D nudzovo v skole ale nic viac :-) proste fakt len net word a co najviac na baterke a troska komfortu nezaskodi ohladne klavesnice a TP taktiez 10" je asi hranica co clovek pichne do "vacku" :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Runes: Par mesiacov mam Asus EEE 1000H, na prvy pohlad krasa, male, lahke, dobra vydrz baterie. Pri surfovani cez wifi vydrzi tych 5 hodin na baterku, takze je dobry aj na cestovanie, navyse sa da zohnat k nemu origo autonabijacka, takze je mozne ho nabijat aj pocas cestovania v aute.

Samotna praca s netbookom je pre mna zvlastna, mozno je to tym, ze to ma slabsi procesor na aky som zvyknuty zo svojho PC (C2D E4500). RAMky ma 1GB, takze pre XPcko to v pohode postaci. Pozerat filmy na tom nie je ziadny problem, vecer hlahnem do postele, hodim to na brucho a na netbooku bezia Simpsonovci. Horsie je to uz pri aplikaciach, zapinanie Firefoxu trva par sekund, mozno take 4 sekundy, nie je to hned ako na normalnom PC, ale od takeho procesora to ani cakat nemozem. Facebook na tom bezi zle, ale to bude asi optimalizaciou a zlozitostou celeho Facebooku, najma tych flashovych hier, ktore ponuka. Velka prekazka je vsak rozlisenie, ktore ma len 1024x600, co je pri optimalizacii dnesnych stranok uz pod standardom. Preto zvykne pouzivat zoom, ked je to potrebne, je to vyhodnejsie ako scrollovanie.

Ak by som to mal zhrnut, tak je to velmi dobra vecicka, ktora na bezne veci plnohodnotne postaci, Word, Excel, surfovanie na nete, prehravanie filmov a podobne veci nie su ziadnym problemom, niekoho vsak moze odradit trochu slabsi procesor. Plusom je zase jeho velkost, vydrz na bateriu a vybavenost.

Inak co sa tyka Toshibi S12, tak ta ma tusim SSD disk. Nedavno tu v nejakej diskusii pred mozno ani nie mesiacom padol link na test SSD a klasickeho disku v netbookoch a zaver je taky, ze kvoli slabemu procesoru je SSD disk uplne zbytocny, ide skor o zbytocny luxus za vyssiu cenu a s rovnakym vykonom.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dneska som pisal jednemu cechovi zo zive.cz co recenzuje booky a odpisal toto :-)
Počkejte dva tři týdny, s příchodem Windows 7 se objeví nové netbooky. Sony i nová Toshiba vypadají zajímavě. Bude jich ale víc. tak asi si pockam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Runes: No a aka bude ale ich cena??? A dalsia vec je, ze ak budu mat vsetky predinstalovany Win7, tak je to podla mna zbytocne, pretoze jednak zaplatis na ten system a druha vec je, ze ten system na slabom notebooku dobre nepobezi.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je fakt ale tym padom sa dostanu tieto starsie mozno do vypredaju pripadne stlacia ceny neviem uz tie 2 3 tyzdne ma fakt nezabiju :-)
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

no super ze aspon nieco navyse som sa docital :)

ja hladam netbook pre moju snubenicu na vianoce

teraz idu akcie na asusky a ked si vezmem tak vazne som sa dostal len medzi asus 1001 a 1005

popripade ich modifikacie s bluetooth

kedze moja snubenica to chce do skoly a je z nich hotova ake je to zlate rozhodol som sa jej takto spravit radost -lebo mi huci stale ake to je skvele , zlatucke a ako by to chcela - ale ze je drahe ze ona si to nekupy

cize
ako tak som sa dostal k tymto 3

http://www.datacomp.sk/asus-eee-pc-blac ... 43261.html

http://www.datacomp.sk/asus-eee-pc-blac ... 42170.html

rozdiel medzi nimi mi pripada len v v Bluetoothe a to kocka nevyuzije a ja usetrim skoro 45 eur co je relativne dost

rozmyslal som aj nad http://www.datacomp.sk/asus-eee-pc-blac ... 46354.html

lenze mi to pripada len ako starsi model od 1005 s rovnakymi parametrami aj s rovnakou cenou

Snubenici sa zase paci tento

http://www.datacomp.sk/lenovo-ideapad-s ... 34683.html

no a tak dilemka - ktory ??? no skuste poradit

Inak kamarat mi pracuje v pocitacovej firme a povedal ze mam pockat vazne ten mesiac a maju prist nove netbooky s novou technologiou - neviem co to neupresnil a mali by byt lepsie

otazka je - ja mam limit tych 350 eur ci tie nove budu do tej ceny - alebo stlacia cenu tych lepsich nizsie ???

pozrel som si to video s recenziou - a ten kamos myslel asi to keby vedel niekto blizsie info kedy pridu tie nove dajme mi vediet - spravou dik

no uvidime ale ktory by ste mi odporucili vy

vdaka vopred
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ak som dobre postrehol ces to k vianociam a to su este dva mesiace pri pocitacoch su dva mesiace ako pre teba dva roky takze mas cas to zacat riesit zaciatkom decembra a to budu aj akcie :-) inak rozdiel medzi BT a bez BT je jednak financny ale osobne by som nezobral notebook bez BT vela veci ma BT a nie vzdy mas kabel takze toto je velke plus. Co sa tyka vyberu modelu tak to lenovo sa aj mne lubi v principe rozhodoval som sa najviac medzi nim a tou 1005 ale co sa tyka tvojej priatelky nefim aka je ale ten asus napr zozenes aj v ruzovej :-D ale to by som az tak neriesil kedze za cca 9€ si kupis ochrannu nalepku a razom je z neho kvetinkovy :-) Velke plus skor vidim v asuse ze ma zapustenu baterku cize je to fakt zmenseny notebook lebo acerom a aj lenovu trci vzadu baterka co je trosku odpudzujuce sak kukni fotky
tuna ten ruzovy http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005ha-r ... 129666.htm klikni na notebook a vyhodi sa ti galeria
a tuna ten kyptik lenova :-/
http://www.alza.sk/Galery/ShowImage.asp ... =nt010g-02
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

marsman: Mozno niekto povie, ze ruzova je farba pre zeny, ale preco kupovat ruzovy, ked mozes kupit pekny neutralny v ciernej farbe a nebude to vadit an jej a ani tebe, ak ho budes pouzivat???

Pri tych dvoch Asusoch nie je rozdiel v bluetoothe, ale skor by som videl rozdiel v procesore. Jeden disponuje Atomom N270 a druhy N280, tam by som skor videl rozdiel v cene. Teda to je to co som si na prvy pohlad vsimol.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako som uz pisal vyssie, osobne som chvilu pouzival IdeaPad s10 a za tu dobu som na nehol nemohol povedat kriveho slova. Od prevedenia plastov az po sviznost systemu. Ako velku vyhodu povazujem pritomnost express card slotu (samozrejme nie kazdy to potrebuje) a 85 % klavesnicu. Osobne mi vadil maly touchpad, ale zenske ruky to nepocitia. To, ze sa lubi tvojej kocke sa ani necudujem, nakolko ma biele vnutro, mozno celo biely by sa jej lubil este viac :) .

Z tych asusov by som obzeral jeden z tych 1005. Ale k nim ti povie viac snad niekto iny, kto ho pouziva.

O tom, ze maju prist na trh nove netbooky s novym procesorom sa hovori uz dlho, avsak v sucastnosti coraz castejsie ako v minulosti. cena nech bude akakolvek, snad nebude horibilna, nakolko sa budu snazit zachovat myslienku "lacne mobilne riesenie". Takze ratam so zostupom cien sucasnych modelov.
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

no ked vam poviem ze priatelke sa paci aj ten cierny asus

a zase to lenovo sa jej paci len na obrazku - lebo asus uz mala aj v ruke v obchode a bola z neho nadsena

Lenovo som v PO ani v KE nenasiel tak zeby si ho mohla pozriet cize zatial je len na teoretickej baze

ale zatial to je na ten aus-

viem ze mam cas ja len potrebujem co najviac infa dostat a radsej zacat skor ako neskor :)

no a prave si pozrala aj obrazky lenova :) a to u nej skoncilo :) prave pre tu baterku

Ohladom tych kvatin -a ruzovej farbe - ona nie je zase na take sladke veci jej sa pacila ta bielo - cervena kombinacia .)

Cize zatial je mojim - nasim favoritom 1005 no uvidime co pride nove :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no uz su tu WIN7 len povacsinou maju n270 :-D takze asi to vidim na tu povodnu 1005 pockam akurat ci klesnu ceny
Napísať odpoveď