pohreb
-
peterkozel
Medium Professional
-
ChallengerQo
Expert
-
lekoklatik
VIP
A smiem sa opýtať čo sa teraz deje, že priateľka s tebou nešla? Premýšľaš nad tým že by ste to spolu ukončili alebo ako? Proste nerozumiem téme. Skutočne sa ospravedlňujem. Ale keď si to tak všetko čítam, tak ma napadá "veď dobre. Nešla na pohreb. čo si z toho zoberieš. Chceš sa k nej kvôli tomu nejak inak správať?"
K tomu že nešla s tebou, nepodporila ťa je už všetko popísané.
Zaujíma ma teda čo sa s vami stalo po pohrebe.
K tomu že nešla s tebou, nepodporila ťa je už všetko popísané.
Zaujíma ma teda čo sa s vami stalo po pohrebe.
tu ide o princip nie o to ci cloveka poznala alebo nie.
zalezi ake je silne puto medzi vami ak je to tvoja laska (povedzme tvoja nastavajuca) takze uz patri do rodiny (aj ked nie officialne) a mala by tam ist je to znak ucti k tvojej rodine.
tiez nerad chodim na taketo akcie (uz som to tu pisal v jedenej teme) ale ked je to znamy alebo priatelkin znami tak by som isiel. (mne uz davno nezomrel znami preto som nebol na pohrebe).
zalezi ake je silne puto medzi vami ak je to tvoja laska (povedzme tvoja nastavajuca) takze uz patri do rodiny (aj ked nie officialne) a mala by tam ist je to znak ucti k tvojej rodine.
tiez nerad chodim na taketo akcie (uz som to tu pisal v jedenej teme) ale ked je to znamy alebo priatelkin znami tak by som isiel. (mne uz davno nezomrel znami preto som nebol na pohrebe).
Co ja viem... bol som v podobnej situacii a nemal som problem ist tam. Zalezi ako to kto chape, osobne v tom nevidim ziadnu velku prekazku. Ako sa obcas hovori, na pohreb sa chodi kvoli pozostalym. Su ale ludia ktorym to je proste velmi neprijemne (napr. moj otec na pohreby nechodi, pretoze proste uz par krat tam odpadol aj ked inak v zivote take stavy nikdy nemava). Navyse pokial ho skutocne ani nepoznala, osobne by som jej to nedaval za vinu.
Re: pohreb
podla mna to tvoja holka neni... mne zomrel ocino, kamarati ho nepoznali ale pirsli koli mne...nemam co viac dodat...
jj...mala ho ist povzbudit s banerom nad hlavou a trubkou v ruke....
Ale fakt aj ked pises dost oneskorene, ano mas pravdu, vztah je o vzajomnom pomahani si a podrzani sa v tazkych situaciach...ale tak ja fakt neviem, tahat holku niekde kde nechce ist, kde en bude pozerat na placucich ludi a na placuceho priatela...nezneje to dobre...
Ale fakt aj ked pises dost oneskorene, ano mas pravdu, vztah je o vzajomnom pomahani si a podrzani sa v tazkych situaciach...ale tak ja fakt neviem, tahat holku niekde kde nechce ist, kde en bude pozerat na placucich ludi a na placuceho priatela...nezneje to dobre...
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Takze ked ona nechce ist, lebo je jej to neprijemne a danu osobu vlastne ani nepoznala, tak on sa nemusi snazit pochopit ju?90 napísal:ale nejde o tom ako dlho spolu chodia, ani ci ju jeho rodina poznala a ako dlho, ale mala ist na ten pohreb aspon podporit a povzbudit, vsak ved o to vo vztahu ide, ci nie??? aspon ja si myslim ze vo vztahu ide o vzajomnu podporu a pochopenie. ci to si len ja myslim, uz to tak nebyva???
Osobne by som sa citil trapne ist na pohreb v pripade, ze by som danu osobu nepoznal. To, ze tam idu kamarati, ktori ho vobec nepoznali mi pride skor zvlastne, nez hodne obdivu ak mam byt uprimny. Pohreb nie je spolocenska udalost, je to rozlucenie so zosnulym avsak lucit sa s niekym koho som nepoznal mi pride zvlastne. Ked mi zomrela babka urcite som tam nechcel kamaratov, ktori ju vobec nepoznali. Pride mi to ako prazdne gesto, ale tak to je len moj nazor.
Ja pohreb chápem aj ako podporu tým pozostalým , nie len ako rozlúčku s tým zosnulým.
Ale pochopil som to až teraz keď mi zomrel otec , že je potrebné keď ťa rodina a priatelia v takejto situácii podporia. Pred tým som sa správal tak isto ako to dievča a pohrebom som sa vyhýbal ako sa dalo.
Každý to pochopí až keď si to prežije na vlastnej koži. Stavím sa , že to dievča ešte nič také nazažilo. Ale každý to nemusí tak intenzívne prežívať niekto to znáša lepšie , niekto horšie.
Ale pochopil som to až teraz keď mi zomrel otec , že je potrebné keď ťa rodina a priatelia v takejto situácii podporia. Pred tým som sa správal tak isto ako to dievča a pohrebom som sa vyhýbal ako sa dalo.
Každý to pochopí až keď si to prežije na vlastnej koži. Stavím sa , že to dievča ešte nič také nazažilo. Ale každý to nemusí tak intenzívne prežívať niekto to znáša lepšie , niekto horšie.
Nerád otváram túto tému
Kamarátovi zomrel otec a ja neviem či je vhodné ísť na pohreb. S tým chalaniskom sa poznám možno tri mesiace celkom sme si sadli, čo sa partie týka. Takže nie je to tak, že sa vidíme raz za pol roka.
No ale ... jeho otca som vôbec nepoznal, takže išiel by som tam ako jeho podpora - čo by som šiel hneď bez váhania.
Predovšetkým tam ale bude chcieť byť isto jeho najbližšia rodina a ľudia ktorí zosnulého poznali. Neviem či je teda vhodné aby nás tam bolo toľko jeho kamarátov...
Ísť tam, alebo ho máme radšej potom vytiahnuť von medzi nás, dať si pár pohárikov... a priviesť ho na iné myšlienky ? Netuším čo mám robiť.
Kamarátovi zomrel otec a ja neviem či je vhodné ísť na pohreb. S tým chalaniskom sa poznám možno tri mesiace celkom sme si sadli, čo sa partie týka. Takže nie je to tak, že sa vidíme raz za pol roka.
No ale ... jeho otca som vôbec nepoznal, takže išiel by som tam ako jeho podpora - čo by som šiel hneď bez váhania.
Predovšetkým tam ale bude chcieť byť isto jeho najbližšia rodina a ľudia ktorí zosnulého poznali. Neviem či je teda vhodné aby nás tam bolo toľko jeho kamarátov...
Ísť tam, alebo ho máme radšej potom vytiahnuť von medzi nás, dať si pár pohárikov... a priviesť ho na iné myšlienky ? Netuším čo mám robiť.
z (bohuzial) vlastnej skusenosti mozem povedat, ze by si tam mal ist, ale nejako specialne byt pri nom to nie. iba sa tam ukazat, po obrade stisnut ruku..po nom ho urcite zavolajte vonka. ked sa toto stalo kamaratovi, tak namiesto posedenia s rodinou bol s nami, cosi sa popilo, pospominal nanho, dokonca sa potom rozputala mensia zabava. zda sa to mozno nevhodne, ale v takom rozpolozeni je ok spravit hocico, co tomu cloveku pomoze sa trocha od tej situacie odosobnit, sam potom povedal, ze pri rodine by ten natlak proste nevydrzal..
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som tam urcite nesiel, a ani by som na pohreb nevolal cudzich ludi. Kamarat nekamarat, moja rodina je moja a nie tvoja a teda tam nemas co hladat.
Ja by som nesiel, poznate sa kratko, mozno to bude aj jemu neprijemne smutit pred tebou.
ja by som tiez nesiel. Jedine tak, ze po pohrebe ho niekam zavolat. Ja by som sa tam citim nadbytocne na tom pohrebe, ze tam nemam co hladat.