Náhrada za krimpovacie kliešte

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
N@pster
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Náhrada za krimpovacie kliešte

Príspevok od používateľa N@pster »

Zdravim potreboval by som poradit neviem si zohnat krimpovacie kliešte a potrebujem spravit dve koncoviky aby som mohol napojit do routru sa a nechem to niekam nosti bo by som musel potom vrtat velku dieru do ramu okna koli koncovke preto to chcem spravit doma len ma zaujima ci miesto tych kliestov ten jazycek co zasekne kabel mozem aj niejakym inym spôsobom zatlacit ak ano tak akym,?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nemôžeš, krimopovačky nezatláčajú iba ten plast, ale aj tie medené/zlaté kolíky ti zarazia do káblikov cez izoláciu. To len tak jednoducho bez kliešťov nespravíš. Ja som krimpovačky kupoval 2 roky dozadu za 300 korún, ak sa ti to zdá vela a vieš že ich viac nevyužiješ tak ti to nakrimpujú v takmer každom pc shope
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kaktus11 »

adiotrack: ale ak som dobre pochopil on potrebuje prevrtat dieru pretiahnut kabel a nasadit koncovky. Ja som to tiez tak potreboval a vzdy som si bol pozicat do pc shopu dal som im zalohu a vysvetlil som im naco to potrebujem tak vpohode pozicali :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

V pohode pozicaju ak niesu naskrobeni :)
Skus sa opytat aj v skole, alebo vo firme kde maju vacsiu siet, urcite ich na vypoctovom stredisku bude mat niekto v sufliku.
Poviem ti ale ze sa to da spravit aj bez tychto kliesti. V pohode som si robil uz niekolko kablov bez nich a doteraz funguju.
Postup: Das dole izolaciu cca 1,2-1,5cm a rozdelis si vodice podla schemy na zapojenie LAN kablu, vodice nasledne skus urovnat aby boli co najtesnejsie pri sebe a co mozno najrovnejsie. Kldune ich chyt medzi prsty a trosku s nimi pootacaj poprehynaj ich a dostanes ich tam kde treba...Nasledne ich na konci zarovnaj kliestami. Potom nasun koncovku, a snaz sa jednotlive vodice dotisnut co mozno najdalej na koniec koncovky, pohladom na jej celo mozes overit ci su vsetky vodice na svojom mieste...nasledne tenkym sroubovakom zatisnes plastovy hacik na kabel...Jednotlive kovove kontakty pinov 1-8 kolmym tlakom uzkeho nastroja (sroubovak) zatisnes cez izolaciu do vodica.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

no ten tvoj postup sa nicim nelisi okrem toho ze tam tlacis srubovakom...aspon od mojho, krimpovacky dnes uz kupis za par supov a tie nikdy nesu na skodu
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Nazov temy: Náhrada za krimpovacie kliešte, chalan hlada sposob ako spravit kabel bez tychto kliesti a ty odpovies ze si ich ma ist kupit, tvoja rada ma cenu zlata :lol:
Kupovat klieste za 10€+ kvoli jednej koncovke je strasne ekonomicke riesenie.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

presne ako pise Juicy ... takto to spravis bez problemov.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

co je natom neekonomicke, zide sa do buducna, nestoja 60e...
N@pster
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa N@pster »

diky Juicy ale uz som o vyriesil nakoniec mi pozicali v orange :D u nas v pobočke lebo majitel ma vedla aj pc shop tak som tam zbehol a dali bez problemov ale diky za rady
Napísať odpoveď