Ford Mondeo 1,8TD, r.v. 97..
Ford - štartovanie
-
Schelmy
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ford - štartovanie
Ešte ani zima nezačala a už mám problém s naštartovaním. Posledné dni ráno štartujem až na 4.-5.krát.. žhaviť nechávam aj viackraát po sebe, no nepomáha to.. Sprevádza to hustý šedý dym. Poobede okolo druhej (auto stoji 6 hodin) naštartujem na druhý krát. Neskôr už bezproblémov na prvýkrát.. Kde by mohol byť problém? V žhavičoch? Veľa ľudí mi hovorí, že u fordoch je to proste tak.. No nechcem tomu veriť že každý štartuje na piaty pokus.. Veľmi sa tomu nerozumiem, tak uvítam každú radu..
Bojím sa, že v zime bude auto nepojazdné..
-
tuto ho chcem_D
Expert
-
RATZINGER666
Darca
-
midnight_man
Guru
za 6 hodin auto dost vychladne...skor by som prezrel zhavice kontrola...hm vybrať von a skontrolvať každý či ide ako má, alebo premerať ohmmetrom. Dalej ma napada neviem ako fordy a či je to čiste mechanický diesel alebo to už ma elektroniku..to bude vediet niekto kto sa vyzna v motorizaciach fordu a tym padom ak to ma elektroniku tak bud do forda s nim alebo k niekomu co ma multidiagnostiku. Ale prvá vec su zhavice.
-
tuto ho chcem_D
Expert
nevie ako premerat zhavice ci su v poriadku a radite mu skontrolovat casovanie ventilov, vstrekovanie...
najskor sa zacne zhavit, a az potom toci starter, cize mi vychadza to, ze baterka by mala byt v poriadku ked to dokaze otocit aj 5 krat za sebou
zhavic pracuje na principe jednoducheho odporu, staci jednoduchy merac, odpojis zhavic od pluska a zmerias ci cez neho prechadza prud
najskor sa zacne zhavit, a az potom toci starter, cize mi vychadza to, ze baterka by mala byt v poriadku ked to dokaze otocit aj 5 krat za sebou
zhavic pracuje na principe jednoducheho odporu, staci jednoduchy merac, odpojis zhavic od pluska a zmerias ci cez neho prechadza prud