Zima a bike

O športe...
leaded
Light Star
Light Star

Zima a bike

Príspevok od používateľa leaded »

čaute Hojkáči

Takže už je dost chladno a na biku už chodit asi nebudem. tak mate nejake rady ako uskladnit bicykel ? mam vypustit vzduch z kolies ? vidlice ? tlmica ?

dakujem :)
myscho90
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa myscho90 »

nechal by som tlak tak na 60 percent...
bike maximalne zakryt, ak by si ho mal niekde v prasnom prostredi :)
ine ma nic nenapada...
ale jazdi sa CELY rok :D
- eXo -
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa - eXo - »

Asi tak zachvilu tu je sneh a zacina sa pre mna najlepsie obdobie na bicyklovanie :D . A ked ho chces uskladnit tak nejake specialne veci netreba robit - nikdy som ani nic nerobil specialne len trochu vypustil gumy a zakryl ho. A este predtym umyl.
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

ja viem, že sa jazdi ale aj v zime ale predsa nebudem jazdit enduro :P
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

retaz na najmensi prevodik a pastorok, plaste praveze nafukane (alebo rovno vybrat aj s dusami :) ), inak aby nebol vo velkej zime, vlhku, prachu :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Steju napísal:retaz na najmensi prevodik a pastorok
prečo?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi aby reťaz nebola natiahnutá.. spolu s prehadzovačom a prešmykovačom.

Mňa zase zaujíma, prečo vypúšťať vzduch z kolies??? Čo ja viem, tak pri dlhšom státí sa môžu kolesá preležať (či jak sa to povie), preto by bolo vhodné mať bike niekde zavesený.. aby nestál na kolesách. Resp. priebežne počas zimovania potočiť kolesá, aby nestáli na tom istom mieste.

:)
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

jj, idealne je bike zavesit a zakryt, potom mas celu zimu vybavene. ak nemozes zavesit pravidelne potocit kolesami aby sa ti "neprelezali" gumy a duse, na tychto miestach je potom pravdepodobnejsia moznost defektu. A ak mas zaskelny balkon, urcite ho tam nenechavaj! su tam velke vykyvy teplot a to dost skodi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm, leaded: Zaveseny, avsak s podfuknutymi ci dokonca sfuknutymi kolesami. Taktiez zhodit retaz, aby nebola zbytocne napnuta aj spolu s prehadzovackou. A keby bolo na mne, podfukol by som aj vidlicu, nevidim dovod na co ma byt nafuknuta, aspon tym usetris tesnenie.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

mam taky problem jazdil som v zime na bycikly celu zimu/rok jazdim a nejak mi popraskal zadny plast neze by praskol ale tak sa ako keby zrazil su po nim take ciarky gumu nemam ani scuchanu ale mal som ju na dobre nafukanu asi okolo maxima myslite ze to je tym ze som robil drifty v zime a tak. mam spustit na tu zimu trochu gumi aby to nepopraskalo?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hm pri tom vesani mi ide na um otazka...mam bike zaveseny ale nie za kostru ale v podstate visiac - predne koleso na stojane zaveseneho na stene a visi z neho dole vo vzduchu, pricom zadne koleso sa opiera o stenu dole...je to horsie ako statie?
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

o predne koleso? ved to daj o ram moze sa poskodit koleso
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A ako sa poškodí? Ak tam bud len tak visieť (tj. nebude sa na neho vešať a skákať), tak nevidím dôvod poškodenia. Také koleso toho musí dosť vydržať v teréne, takže jedno zavesenie musí zvládnuť ľavou zadnou.. :)

mirak2.. malo by to byť v pohode.. akurát som si nie istý, ak máš hydraulické brzdy. Tam niektorí hovoria, že sa môžu zavzdušniť brzdy, avšak podľa mňa to je "jedna teta povedala".. obzvlášť, ak v takej polohe nebudeš stláčať brzdové páky.
Empatik
Medium Star
Medium Star

Re :

Príspevok od používateľa Empatik »

Minulé roky som to robieval tak , že . Vypustil som asi tak na polovicu gumy , namastil som reťaz (predtým som si dal ešte poslednú jazdu) , dal som pod to nejaký kartón , umyl som ho a počkal tak do jari , keď sa oteplilo , vyumýval som ho , nafúkal gumy , dal ho pozrieť robotníkovi ( v našej firme či je všetko O.K) a šlo sa jazdiť , plus som namastil tlmiče a tak ... Ale teraz jazdím aj cez zimu , haluška je hlavne ked je sneh , ale len tak 2-4 cm aby sa aj dalo jazdit :P

PS : Nezabudni si pozrieť poriadne brzdy .
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

jazdenie v zime to by som neriskoval raz som isiel na bicykli v zime do zatačku som sa šmykol a rozbil som si hubu
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

martinez- ja som frajer a musim skusit aj som minuleho roku jazdil ja uz viem ako nato. aj som parkrat spadol ma´m aj video na internete ako som robil drifty vseliake hodinky a to len tak ze som pridal a zatocil a zadne koleso mi zacalo lietat. idem zabocit dam brzdy a strhnem volant krasna zatacka. takze tak ale neviem preco mi popraskalo zadne koleso.

- k tomu zaveseniu ak to tak bude mat zavesene tak sa moze to koleso pokrivit alebo spice natiahnut ved 3 mesiace to tak bude zavesene.
90
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 90 »

ako uskladnut motorku 4-takt, viem ze do 2-taktov sa dalo trosku oleja do valca, ale ako pri 4-takte???
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

tomaxx_199 napísal:martinez- ja som frajer a musim skusit aj som minuleho roku jazdil ja uz viem ako nato. aj som parkrat spadol ma´m aj video na internete ako som robil drifty vseliake hodinky a to len tak ze som pridal a zatocil a zadne koleso mi zacalo lietat. idem zabocit dam brzdy a strhnem volant krasna zatacka. takze tak ale neviem preco mi popraskalo zadne koleso.

- k tomu zaveseniu ak to tak bude mat zavesene tak sa moze to koleso pokrivit alebo spice natiahnut
sak posli link na to video nie ???
Napísať odpoveď