stred opisanej kruznice

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
playerSC
Medium Star
Medium Star

stred opisanej kruznice

Príspevok od používateľa playerSC »

mam 3 strany trojuholnika a opisanu kruznicu ako vypocitam jej stred plz pomozte :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aughostino »

ak sa nemylim tak polomer tej opisanej kruznice je vlastne vzdialenost od vrcholu trojuholnika do stredu trojuholnika

cize si musis narysovat ten trojuholnik, kedze poznas vsetky 3 strany tak to nebude problem a spravit a spravit taznicu na kazdu stranu tym ti vznikne tazisko co je vlastne stred trojuholnika

dufam ze je to dobre, geometriu som nemal uz davno a v matika mi v skole nijak obzvlast nesla :oops:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aughostino napísal:ak sa nemylim tak polomer tej opisanej kruznice je vlastne vzdialenost od vrcholu trojuholnika do stredu trojuholnika

...
tým by som si nebol taký istý, zober si takú tálesovú kružnicu (a teda pravouhlý trojuholník kde prepona = priemer kružnice) a tam bude polomerom polovica prepony, čo je to isté ako výška na stranu c (kde c je práve táto prepona). V rovnoramennom by som povedal že to bude ťažiško, ale nie som si istý (rovnastranný to má tiež v ťažisku, no jeho ťažisko je v strede trojuholníka takže to si vlastne napísal)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Je to bod, ktory je rovnako vzdialeny od vsetkych vrcholov trojuholnika.
Zober si stranu AB -> mnozina bodov, ktora je rovnako vzdialena od A aj B je os tejto usecky. To iste sprav pre BC a mas stred opisanej :)

=> stred opisanej je na priesecniku osi stran
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nepovedal si ako a z coho vypocitat..co je pri matike EXTREMNE podstatna vec
playerSC
Medium Star
Medium Star

dakujem vsetkym uz som to vypocital :D nebolo to az tak tazke
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mirak2 napísal:nepovedal si ako a z coho vypocitat..co je pri matike EXTREMNE podstatna vec
co viac ako 3 strany na to potrebujes?
autorovi temy: "vcera som sa prvykrat vysral, na kolko krat si mam zlozit hajzelpapier? pls pomozte. kk thx lol :D "
playerSC
Medium Star
Medium Star

neviem co tu riesis teraz ked som uz uzavrel tuto temu... potrbujes strany stredy stran na ne kolmicu a tie sa pretnu v bode S ktory je stredom kruznice tie su rovnobezne s taznicami takze pozname smerovy uhol a uz staci len dosadit X,Y stredov stran a dosadit do rovnice y=kx + q... u mna to bol najjednoduchsi sposob kedze sme mali vyratat vsetko takze som uz len podosadzal a bolo ...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Stenky napísal:co viac ako 3 strany na to potrebujes?
autorovi temy: "vcera som sa prvykrat vysral, na kolko krat si mam zlozit hajzelpapier? pls pomozte. kk thx lol :D "
ze nepovedal do ktoreho rocnika chodi a ze mu ide o analyticke vyjadrenie..vypocitat je siroky pojem, sry ze som taky exaktny
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

sory, dosiel som vecer z knajpy a trocha som sa rozvasnil nad tym, ako sa ludia radsej pytaju namiesto toho aby rozmyslali, napriklad toto je uplne elementarna vec ;)
playerSC
Medium Star
Medium Star

kamos ako pre koho ja som na to kukal ako puk ale potom mi to doslo ze sak cez tie osy sa to da
Napísať odpoveď