VYRIESENE: Pri napajani zo siete notebook zamrzne
-
Maroshv
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
VYRIESENE: Pri napajani zo siete notebook zamrzne
Ahoj, mam taký problém,
kupil som si notebook, Asus K50ij, je v nom sata disk, takže je jasné ,že sa Xp neda len tak lahko nainstalovat, vyskušal som už dva spôsoby inštalacie Xpečka na sata disk. Nainštalovať sa mi podrailo v oboch prípadoch. Ale problem je ,že sa ten Windows nedal použivať. Po spustení Windowsu asi niekoľko sekund alebo par minut bežal ešte dobre a potom notebook uplne zamrzol, jedine načo reagoval bolo tlačidlo Power, takže som ho musel surovo vypnuť a zapnuť. Ale zakaždym mi to zamrzlo, takže jedine čo môžem použivať je Vista.
Inštalovať som to inštaloval dvomi spôsobmi.
1. Integrovaním ovladačov sata do ISO disku Windows.
2. Prepnutím v BIOSE na mod kompatibility.
Konfiguracia:
Intel Core 2 Duo T5870
320 GB HDD Seagate
3GB RAM
Grafika: GMA 4500 MHD
Zvuk: VIA HD
Sietovka: Atheros
Updeat:
Tak som prišiel na nové skutočnosti, notebook s WIndows XP funguje bezrpoblemov, ale iba kym neni pripojeny do siete (elektrickej), ako nahle už je napajany zo siete zamrzne, ale ked ide z baterky ide bezproblemov, kde je teda problem?
kupil som si notebook, Asus K50ij, je v nom sata disk, takže je jasné ,že sa Xp neda len tak lahko nainstalovat, vyskušal som už dva spôsoby inštalacie Xpečka na sata disk. Nainštalovať sa mi podrailo v oboch prípadoch. Ale problem je ,že sa ten Windows nedal použivať. Po spustení Windowsu asi niekoľko sekund alebo par minut bežal ešte dobre a potom notebook uplne zamrzol, jedine načo reagoval bolo tlačidlo Power, takže som ho musel surovo vypnuť a zapnuť. Ale zakaždym mi to zamrzlo, takže jedine čo môžem použivať je Vista.
Inštalovať som to inštaloval dvomi spôsobmi.
1. Integrovaním ovladačov sata do ISO disku Windows.
2. Prepnutím v BIOSE na mod kompatibility.
Konfiguracia:
Intel Core 2 Duo T5870
320 GB HDD Seagate
3GB RAM
Grafika: GMA 4500 MHD
Zvuk: VIA HD
Sietovka: Atheros
Updeat:
Tak som prišiel na nové skutočnosti, notebook s WIndows XP funguje bezrpoblemov, ale iba kym neni pripojeny do siete (elektrickej), ako nahle už je napajany zo siete zamrzne, ale ked ide z baterky ide bezproblemov, kde je teda problem?
-
Maroshv
Amateur
Windows 7 som skušal, ale ešte niesu optimalizovane ovladače, a ovladače na grafiku nepracovali dobre v Win 7, proste hry čo vo Viste šli bezproblemov v Seven hrozne sekali, ale aj celkovo napr. ani funkčené klavesi npracovali ako mali, niektore nešli vôbec. A Xpcko by malo na tomto Booku fungovat na 100% , ved som dokonca dostal aj k booku ovladače na Windows XP, takže to musi isť.
Za 1. nevidim dovod preco by bol problem instalovat XP na SATA disk. XP bezi normalne na Acer One, Desktopoch a kope dalsich notebookoch so SATA diskami.
Za 2. ovladace potrebujes len ak mas disk v rezime AHCI v tomto pripade zacni instalovat XP normalne a na zaciatku ked ti dole napise "PRESS Fx FOR THIRD PARTY DRIVERS" tak stlacis ten gombik a normalne nainstalujes ovladace (z disku, kluca).
Za 3. ak mas XP nainstalovane tak ho spusti v nudzovom rezime a pozri sa na ovladace v Device Manager, pripadne ci tam nie su nejake konflikty.
Za 2. ovladace potrebujes len ak mas disk v rezime AHCI v tomto pripade zacni instalovat XP normalne a na zaciatku ked ti dole napise "PRESS Fx FOR THIRD PARTY DRIVERS" tak stlacis ten gombik a normalne nainstalujes ovladace (z disku, kluca).
Za 3. ak mas XP nainstalovane tak ho spusti v nudzovom rezime a pozri sa na ovladace v Device Manager, pripadne ci tam nie su nejake konflikty.
Ked to na inych Windowsoch funguje tak hardwarova chyba by to byt nemala.
Mas nainstalovane vsetky ovladace - v Device Manager nemas nejake otazniky alebo konflikty?
Skus pozriet na Windows Update ci ti to nevyhodi nejake ine ovladace (ako volitelne aktualizacie) a nainstaluj ich. A vyskusaj cez Device Manager odinstalovat vsetko co mas pod polozkou BATERIE - malo by tam byt nieco ako Batery controll, Batery, AC adapter - vsetko odinstaluj a ked bude po restarte chciet ovladace daj tam co mas na CD.
Mas nainstalovane vsetky ovladace - v Device Manager nemas nejake otazniky alebo konflikty?
Skus pozriet na Windows Update ci ti to nevyhodi nejake ine ovladace (ako volitelne aktualizacie) a nainstaluj ich. A vyskusaj cez Device Manager odinstalovat vsetko co mas pod polozkou BATERIE - malo by tam byt nieco ako Batery controll, Batery, AC adapter - vsetko odinstaluj a ked bude po restarte chciet ovladace daj tam co mas na CD.
-
Maroshv
Amateur
Re: VYRIESENE: Pri napajani zo siete notebook zamrzne
Ahoj všetci,
po dlhom ale važne dlhom skumani, som prišiel nato kde bola chyba, chyba bola v HDD, proste nestači mať len HDD prepnutý do modu compatibility ale treba ho pod Windows XP CELY!! sformátovať, to cely je veľmi dôležite, lebo ked sformatuje iba jednu particiu lebo na tej druhej mate data, tak Vám bude notebook zamrzať. Ja som robil chybu v tom ,že som sformatoval iba jednu particiu a tu druhu som nechal tak a potom to mrzlo.Proste po prepnuti do kompatbility to ešte potrbujete kompatibilne sformatovať cele
Takže navod bude asi takyto:
1. Prepnut HDD v BIOSe do modu kompatibility
2. Sformatovať celý disk!! (veľmi dôležité)
3. Nainštalovať Xp a uživať si ho
Návod pre všetkých čo ho potrebuju
prajem veľa zdaru s Xp 
po dlhom ale važne dlhom skumani, som prišiel nato kde bola chyba, chyba bola v HDD, proste nestači mať len HDD prepnutý do modu compatibility ale treba ho pod Windows XP CELY!! sformátovať, to cely je veľmi dôležite, lebo ked sformatuje iba jednu particiu lebo na tej druhej mate data, tak Vám bude notebook zamrzať. Ja som robil chybu v tom ,že som sformatoval iba jednu particiu a tu druhu som nechal tak a potom to mrzlo.Proste po prepnuti do kompatbility to ešte potrbujete kompatibilne sformatovať cele
Takže navod bude asi takyto:
1. Prepnut HDD v BIOSe do modu kompatibility
2. Sformatovať celý disk!! (veľmi dôležité)
3. Nainštalovať Xp a uživať si ho
Návod pre všetkých čo ho potrebuju
Re: VYRIESENE: Pri napajani zo siete notebook zamrzne
no myslim ze nie vsadeto tak funguje ... instaloval som tieto Asus K50ij od novoty uz asi tri a robilo mi to co tebe pri dvoch .. trba asi natrafit na dobry kus na ktorom pojde XP.. znamy robi v pc predajni a spravil 5 kusov na XP v pohode a potom na trafil na jeden ktory nainstalovla bez baterky vsetko islo v pohode a ked tam vlozil baterku a notebook bol na sieti tak mrzol