Nastavenie na zdielanie netu
-
marekbenco
Light Expert
Nastavenie na zdielanie netu
Mam tu taky maly problem s nastavenim zdielania internetu. Mam 2 notebooky spojene pomocou peer to peer.Vsetko funguje super zdielanie dat atd ale na jednom z nich mi nejde internet. Na prvom NB mam dve wifi karty, kde s jednou prijimam signal a vyuzivam na internet a druhou som spojeny na druhy NB. Na prvom Nb nemam ziadne problemy ani so zdielanim dat ani s netom ale na druhom NB internet nejde a zdielanie dat ano. Mam povolene zdielanie intenetu ale nic sa nedeje.Ako vidno na obrazku pri zapojeni peer to peer mi chybaju vyplnene plicka ako predvolena brana atd. Ak sa to da nastavit manualne tak poprosim. Dakujem za kazdu dobru radu.......
Co sa tyka nastavenie tak na notebooku, ktory mas pripojeny na internet (ktory ma 2 sietove karty) bude IP adresa 192.168.0.1 a maska siete 255.255.255.0, nic ine nevyplnas. Na druhom notebooku bude IP nejaka ina, napr. 192.168.0.60, maska 255.255.255.0, predvolena brana 192.168.0.1. Na prvom notebooku zaroven zaskrtnes to prve policko "Povolit ostatnym..." druhe nemusis.
Takto by ti to malo fungovat ale z vlastnej skusenosti to u XP fuguje ako sa mu kedy chces - sa mam desktop a pripajam sa naho s notebookom a s Windowsom XP som mal kopec problemov - tyzden to islo v pohode, potom z nicoho nic prestalo a pod. Teraz to uz 2 roky pouzivam pod Vistou tak ako som ti to napisal a ide v pohode.
Takto by ti to malo fungovat ale z vlastnej skusenosti to u XP fuguje ako sa mu kedy chces - sa mam desktop a pripajam sa naho s notebookom a s Windowsom XP som mal kopec problemov - tyzden to islo v pohode, potom z nicoho nic prestalo a pod. Teraz to uz 2 roky pouzivam pod Vistou tak ako som ti to napisal a ide v pohode.
-
marekbenco
Light Expert
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Win proxy si skúšal? http://www.winproxy.cz/indexcz.html
Ale neviem či bude schopné pracovať s wifi.
Ale neviem či bude schopné pracovať s wifi.
-
marekbenco
Light Expert
samostatne idu v pohode ale akonahle ich spojim ci uz wifi alebo kablom tak koniec. Vsetko je myslim v poriadku ale vsimol som si ze pristup z NB2 na NB1 je super ale z NB1 na NB2 je vyrazne spomaleny. Dlho trva kym len ukaze co sa tam nachadza ale opacne to ide velmi rychlo. Nemohla by aj tam byt niekde chyba ak je nieco zle nastavene???
-
marekbenco
Light Expert
-
marekbenco
Light Expert
dal som nove ovladace vsetko funguje super. Ale stale je rychlost len 11 neda sa to niekde nastavit??? Nieco kde sa prepina medzi b/g rezimom a tak... a ked chcem zdielat internet tak nabehne vid obr...Prosim o pomoc
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:18 )
vsimol som si ze mi robi presne to iste aj ked skusim pocitace zosietovat kablom. povolim zdielanie netu a znova nic. Na prvom NB internet ide a na druhom nic. V com je problem ked data bezia internet funguje a druhy sa nepripoji. Skusal som vypnut aj firewall ale nic. Len som si vsimol ze ze v sieti nemam vyplnenu DNS vadi to alebo to treba vypisat manualne
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:42 )
Robi mi to aj ked ich zosietujem cez LAN. IP cky su nastavene manualne pretoze pri automatickej detekcii mi lan nejde vobec. Ale neviem ci mam vyplnit predvolenu branu rovnako ako je na internetovom pripojeni alebo inak a ci mam vyplnit aj DNS server a ak ano tak ako. Snazil som sa o sietach docitat o najviac a googlis som 2 dni a trochu som do toho zacal vidiet len mi chyba prax. Odpiste pls nejaky navod. Nejde mmmi do hlavy ze to proste nejde. Keby som mal este nejaky iny comp kde by som to skusal.... Dakujem za rady
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:43 )
Robi mi to aj ked ich zosietujem cez LAN. IP cky su nastavene manualne pretoze pri automatickej detekcii mi lan nejde vobec. Ale neviem ci mam vyplnit predvolenu branu rovnako ako je na internetovom pripojeni alebo inak a ci mam vyplnit aj DNS server a ak ano tak ako. Snazil som sa o sietach docitat o najviac a googlis som 2 dni a trochu som do toho zacal vidiet len mi chyba prax. Odpiste pls nejaky navod. Nejde mmmi do hlavy ze to proste nejde. Keby som mal este nejaky iny comp kde by som to skusal.... Dakujem za rady
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:18 )
vsimol som si ze mi robi presne to iste aj ked skusim pocitace zosietovat kablom. povolim zdielanie netu a znova nic. Na prvom NB internet ide a na druhom nic. V com je problem ked data bezia internet funguje a druhy sa nepripoji. Skusal som vypnut aj firewall ale nic. Len som si vsimol ze ze v sieti nemam vyplnenu DNS vadi to alebo to treba vypisat manualne
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:42 )
//autoeditácia príspevku ( 21 Oct 2009, 15:43 )
Problem bude asi v tom, ze ti kvoli nejakej chybe nefunguje zdielanie internetu. Skus si precistit registre a ak nepomoze tak asi preinstalovat Windows.
Pisal si ze v jednom notebooku mas 2 WiFi karty - predpokladam ze jedna je normalne v notebooku a druha USB. Tu, ktora je USB skus prehodit do druheho notebooku, pripoj ho na internet a daj zdielat internetove pripojenei tam. Teda vymen funkciu tych 2 notebookov.
Pisal si ze v jednom notebooku mas 2 WiFi karty - predpokladam ze jedna je normalne v notebooku a druha USB. Tu, ktora je USB skus prehodit do druheho notebooku, pripoj ho na internet a daj zdielat internetove pripojenei tam. Teda vymen funkciu tych 2 notebookov.
-
marekbenco
Light Expert
nie nejde to som to teraz skusal a tiez nic myslim ze urcite bude nieco zle s tymi IPcami alebo s nastavenim. Zadaval som to totiz manualne. Ale ked siet frci tak ten druhy pocitac by mal len pustat data do druheho nie??? Ale este som si vsimol ze siet mi funguje len ked idem cez Miesta v sieti. Ked chcem nieco cez total commander tak mi sice ukaze pripojenie ale nepusti ma k druhemu pc a zamrzne.