Vseobecne vedomie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Verite teorii vseobecneho vedomia?

Ano
10
24%
Nie
24
57%
Neviem :/
8
19%

Celkom hlasov: 42

G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vseobecne vedomie

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Ahojte,
existuje teoria ze cely svet (vesmit, ludia, tvory) maju jedno vedomie, mysel.
Vsetky vedomosti, myslienky, jednoducho vsetko je ulozene v jednom "globalnom" vedomi.
My, ludia sme mali kedysi moznost sa do toho vedomia pozriet, no po pocase ked to svine ludia zacali zneuzivat sa to ludom zablokovalo.
Zvierata maju stale tuto moznost, no nemaju volu zneuzit to, zoberu si odtial iba to co naozaj potrebuju.

Robil sa taky test:
Na jednej strane Zeme bolo spravene bludisko, na zaciatok pustili potkana, potkan chodil, chodil, vela krat sa mylil az na koniec nasiel cestu von.

Niekde na opacnej strane Zeme bolo take iste bludisko, tam vypustili druheho potkana, potkan presiel presne tou istou cestou ako prvy potkan ked prisiel na spravnu cestu a na prvy krat sa dostal von..

Co si o tom myslite?

Este jedna vec:
vo vedomi su vraj ulozene vsetky veci ako ohen, ziarovka, lcd technologia a vsetky taketo vynalezy, vraj len musi prist ten spravny cas tak sa to jednoducho uvolni a uz je len otazkou kratkeho casu kedy na to ludia pridu.

Aj preto su spori kto vynasiel taku a taku technologiu, ked dvaja rozdielny ludia pridu na rovnaku vec na uplne odlisnych miestach s odchylkou par minut.

Diskutujte :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

neviem ci az v takom rozsahu ale inak suhlasim :-)
asi tak rok dozadu som kukal taky dokument o dakom pradavnom jazyku proste typek sa uvolnil a zacal balbotat daco v zmysle ako ked deti kecaju a proste 500 ludi ktori ho pocuvali vedeli o com rozprava chcelo to len uvolnit sa proste ako by sme mali daky jazyk zakoreneny v podvedomi
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Ak to je pravda, tak to sme ako v nejakej hre :)
Všetky dáta uložené na serveri a hráči len manipulujú s premennými pomocou GUI :wink:

Niesom presvedčený o nejakom globálnom vedomí aj keď je možné, že nad nami (rozumej svet+ludia+vesmír) možno, zdôraznujem MOŽNO je niečo o stupeŇ vyššie.

K prvému príspevku: myš sa hackla do databázy máp bludísk, stiahla si plán a podla neho sa riadila?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Astar Šeran a jeho silne drogy s tebou bratu ! :-) ... toto teda popiera veci ako instinkty, racio, intelekt a podobne ? to sa mi nepaci ... to ze je niekto lepsi a uspesnejsi teda defakto znamena ze nieje kusom s lepsimi moznostami a schopnostami, ale len to ze ukradol viac z nasho "globalneho vedomia ci coho" ? :-) :-) ... je to zas len nejaka mindfuck*ngova hracka novej doby filozofovania ... v preklade epochalna ko*otina :-)

Bigbob ... chces studovat IT a tvojim najvacsim snom je pracovat v IT ... trafil som ? :-) ...
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

jezis vy ste mimo :lol: ziadne lepsie synonymum pre globalne ma nenapadlo tak sem prosim nepchajte IT :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Spája sa to aj s teóriou holografického vesmíru, viď. :

http://www.youtube.com/watch?v=_H0mPzBtbjE
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ježiši :scratch:
Prílohy
OhNo.jpg
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

trosku OT ale aby to uz bolo kompletne :P
Prílohy
aha.gif
(976.16 KiB) 240 stiahnutí
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

nordkapp_pb napísal:... je to zas len nejaka mindfuck*ngova hracka novej doby filozofovania ... v preklade epochalna ko*otina :-)
Pod toto sa podpisujem :D :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa moc ľúbi, ako sa každá nová teória víta so všeobecným nadšením.

:roll: na vás.
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

nordkapp_pb napísal:..v preklade epochalna ko*otina :-)
ľudia ktorí sú takto otvorení aj iným uhlom pohľadu ako ich vlastným sú asi fakt trocha.. "zablokovaní".

Každopádne k téme:Je jasné že zdieľame.. život (nazvime to takto, myslím tým tú pôvodnú esenciu, svetový hybateľ). Ale systém o ktorom hovoríš ty mi príde úplne nezmyselný.

Ale napadlo mi- možno k téme, možno nie: Tí, čo majú skúsenosti s ayahuascou, alebo aby som bol reálnejší-väčšina z nich, opisuje vo svojích víziách obraz identického, zvláštneho mesta. Pričom ide o ľudí z iných častí sveta, iných kultúr a inej doby. zaujímavé.

//autoeditácia príspevku ( 19 Oct 2009, 0:16 )
hughito napísal:Mne sa moc ľúbi, ako sa každá nová teória víta so všeobecným nadšením.

:roll: na vás.
O nadšenie nejde, (napríklad) s touto teóriou sa dá veľmi ľahko nesúhlasiť, takže ak má niekto názor, že to je trocha mimo (rovnako ako ja) nie je neprirodzené ho vyjadriť.
Ide to o ten prístup niektorých "ha, JA predsa jediný viem, ako to vlastne všetko je!"... wow.. ja som teda takto sebaistý nikdy nebol.

(Som pomerne zhulákaný, takže mám tendencie nepísať práve jednoducho.. tak sa z toho nejako vymotajte)
hughito
Redeemer
Redeemer

Frankie : Vieš, ale mňa by skôr zaujímalo, koľko ľudí si pozrelo to krátke deväť minútové video ktoré som sem postol predtým, ako sem napísalo tie svoje plnohodnotné príspevky.
Frankie
Medium Star
Medium Star

Prepáč, ale mňa to video tiež nezaujíma a necítim sa, že by som nemal právo sem napísať svoj názor.
hughito
Redeemer
Redeemer

Frankie napísal:Prepáč, ale mňa to video tiež nezaujíma a necítim sa, že by som nemal právo sem napísať svoj názor.
Ok, ale názor bez podkladov je názor o hovne, s prepáčením.
Ako môžem napísať o niečom, že je to blbosť, keď o tom nič neviem ? ( prípadne sa moje info vzťahuje iba na text v prvom príspevku )

:!:
Frankie
Medium Star
Medium Star

Re: Vseobecne vedomie

G0lDiER_ napísal: Co si o tom myslite?
Tak to vravím.
G0lDiER_ napísal: Diskutujte :)
Diskutujem.

žiadne video nepotrebujem.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja som napisal 1,2 realne prikladny, mas tam dalsi..
Ak nechces verit tak never, video su nepozri ale ani sem uz nepis :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Spája sa to aj s teóriou holografického vesmíru, viď. :

http://www.youtube.com/watch?v=_H0mPzBtbjE
Zaujimavy dokument len mam k tomu par otazok.

Zacina sa to uz vetou ze zpociatku bolo nic. Teraz otazka je co je to nic? Ako to definujes?

Dalej podla tejto teorii si mozog resp vedomie vytvara iluzie a svoju vlastnu realitu (ci je to individualne alebo skupinove ma teraz moc nezaujima) takze tym padom by hmota nemala existovat. Potom to co vytvara tu iluziu realitu atd teda mozog a vedomie nema hmotny charakter? Existuje vobec hmota podla tejto teorii?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Myslim ze v tom videu na tvoju otazku odpovedali dost jasne, a teda ze podla nich neexistuje ziadna hmota, len energia roznych vlnovych dlzok.
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

G0lDiER: a ako má ten pokus s potkanmi dokazovať tú teóriu o "globálnom" vedomí, skús mi to objasniť lebo ja v tom súvislosť nevidím ...
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

hovorim ze zvierata maju moznost vyuzivat toto vedomie..takze ked prvy potkan uz nasiel cestu tak druhy ju uz hladal iba vo "vedmomi", pameti :)
Napísať odpoveď