dohovaranie policie
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
dohovaranie policie
Pocul som ze dohovaraju pri dopravnych priestupkoch a akych sa to tyka ?Stala sa mi taka situacia nedela 03:40 siel som odviest kamosa co bol u mna a ked som sa vracal obysiel som retarder cez 2 plne ciary a zebru ale na ceste nikto nebol. a idem dalej a tam boli flojdi samozrejme som vedel co som spravil predpokladal som ze to nejak vykecam ale hned mi dali naklad ( samozrejme ze ano ) ale mam na mysli individualnost situacie prazdna cesta 3 hodiny rano nikde nikoho hned mi zacal ze mi zoberie vodicak a bla bla bla .... na otazku ci viem co som porusil vravim ze hej viem ( uvedomujem si to ) a on hned na to ze ci som teraz frajer ze som sa mu priznal ... a co som mal povedat ne ? hned mi dal 40 € a este poznamenal mozes byt rad ze sme ti nezobrali vodicak ... to som nieco az tak zavazne porusil ? uz vidim vsetkych ako o 03 rano stoja na stopkach a podobne ... osobne si myslim ze toto sa da riesit dohovorom ... som nezamestnany odkial teraz vyseriem 40 € to neviem ....
PS: ten kto mi supne negativnu karmu nech sa aj podpise ....
PS: ten kto mi supne negativnu karmu nech sa aj podpise ....
-
Grim
Darca
...dohováraním sa rieši máločo a málokedy...väčšinou to nezávisí od priestupku, ale od nálady policajta a od pohlavia pokutovaného. Mám bývalú spolužiačku, ktorá narobila toľko hovadín, že keby som tu o tom začal písať tak Kibo-vi a ostatným vzorným vodičom by praskali nervy...mali jej už dávno ten vodičák zobrať ale keď ukázala kozy tak to vždy vyriešili dohovorom. Ja som zase dostal pokutu za to že som nesvietil, áno, má na to právo, dal mi 16€, ale snažil som sa ho ukecať, že či by sme to nemohli vyriešiť dohovorom....na to mi povedal "...no ešte Vám môžem dať aj 64€..."....tak som radšej držal hubu a banoval že nemám p*ču a kozy...väčšinou dohovorom riešia prípady, ktoré idú do televízie, aby sa ukázali akí sú oni štedrí, alebo keď sú celoslovenské akcia ako jablko - citrón atď...
Pravidla cestnej premavky musis respektovat ci je rano 3:00 alebo dopravna spicka alebo Stedry vecer. Ak si videl od zaciatku ze su policajti mudri tak nemalo zmysel riesit nieco dohovorom...to musis natrafit na dobreho policajta po bohatej vyplate. Ja som zatial platil pokuty iba za parkovanie a vzdy som ich ukecal, lebo to vacsinou riesia mestsky a ti nie su az tak naskrobeni.
-
midnight_man
Guru
-
gego
Light Professional
kameru ::)))) cosi oni stali na autobusovej zastavke asi 400 m od tial ale to je rovna cesta videli ma v spetaku jak som obiehal tie retardery .... a su dvaja co som sa mal ist hadat na fyzlaren ? mne slo len o ten dohovor preboha sak to nerobim cez den ale boli 3 hodiny rano ta pojdem cez retarder ?midnight_man napísal:Mali tam kameru? Ono pokial nemaju fyzicky dokaz...mozu si mysliet co chcu. Otazka je, kto by si to trufol.
//autoeditácia príspevku ( 19 Oct 2009, 23:52 )
presne to mi povedal mesky policajt ked som siel z kamosovej oslavy spity .... si nezamestnany toto nerob hento nerob ... nemam si aj net odhlasit bo som nezamestnany ?Runes napísal:
BTW: necem byt zly ale ked nemas 40€ na pokutu naco sa vyvazas autom sak nafta neni zrovna lacna
vlasne oprava net odhlasit nemusim som napojeny na dajaku siet v poprade
-
hojko
Site Admin
Ked porusujes predpisy, tak dostanes co ti patri. Bez ohladu na to kolko bolo hodin, tak si porusil predpisy a to dost zasadne. Argumentovat, ze boli skoro 4 hodiny v noci by bolo potom mozne pouzit aj na to, ze mozes prekrocit rychlost a ist tam aj stovkou, ved tam predsa nikto nebol, ze mozes ist s dvomi promile, pretoze tam nikto nebol atd...
Ako uz bolo spomenute, tak policajt je tlaceny na to, aby daval pokuty a aby za isty mesiac vyzbieral urcitu sumu penazi. Ak tak neurobi, meni sa jeho hodnotenie, plat a podobne..., takze je to pre jeho dobro, rovnako aj pre tvoje dobro, aby si sa naucil jazdit predpisovo.
BTW policajt na zastavke stat nemoze, teda pokial si neudeli vynimku z toho dovodu, ze je potrebna na okamzitu kontrolu a zastavenie auta. Ak tam vsak stali a cakali, pricom neslo o situaciu, ktora si to vyzadovala, tak viacmenej porusili aj oni dopravne predpisy. Vyhadat s nimi takuto situaciu by bolo ale zrejme nemozne.
Tym, ze mas internet nacierno, pricom naburat sa do niektorej z wifi sieti ci chytit mnozstvo nezabezpecenych sieti na sidlisku si sa chcel pochvalit??? Lebo mi to prislo ako offtopic a uplne trapne.
PS: Do karmy som sa ti podpisal, aby si neplakal.
Ako uz bolo spomenute, tak policajt je tlaceny na to, aby daval pokuty a aby za isty mesiac vyzbieral urcitu sumu penazi. Ak tak neurobi, meni sa jeho hodnotenie, plat a podobne..., takze je to pre jeho dobro, rovnako aj pre tvoje dobro, aby si sa naucil jazdit predpisovo.
BTW policajt na zastavke stat nemoze, teda pokial si neudeli vynimku z toho dovodu, ze je potrebna na okamzitu kontrolu a zastavenie auta. Ak tam vsak stali a cakali, pricom neslo o situaciu, ktora si to vyzadovala, tak viacmenej porusili aj oni dopravne predpisy. Vyhadat s nimi takuto situaciu by bolo ale zrejme nemozne.
Tym, ze mas internet nacierno, pricom naburat sa do niektorej z wifi sieti ci chytit mnozstvo nezabezpecenych sieti na sidlisku si sa chcel pochvalit??? Lebo mi to prislo ako offtopic a uplne trapne.
-
midnight_man
Guru
A prave v tom je chyba, pretože čas a okolnosti sú dôležité.hojko napísal:Ked porusujes predpisy, tak dostanes co ti patri. Bez ohladu na to kolko bolo hodin, tak si porusil predpisy a to dost zasadne. Argumentovat, ze boli skoro 4 hodiny v noci by bolo potom mozne pouzit aj na to, ze mozes prekrocit rychlost a ist tam aj stovkou, ved tam predsa nikto nebol, ze mozes ist s dvomi promile, pretoze tam nikto nebol atd...
Podlľa §2 ods.1 zakona 372/1990, je treba aj ohroziť právom chránený záujem spoločnosti. Porušiť len predpis nestačí.
-
hojko
Site Admin
midnight_man: Nedavno bol na tusim sme.sk taky clanok ohladom toho, ze ci ti musi policajt ukazat dokaz alebo nie, vysledok bol taky, ze nemusi. Neviem ci tam islo o rychlost alebo o iny priestupok, no pri blokovej pokute ti dokaz nemusi dat. Policia je ti povinna predlozit dokaz az v spravnom konani a v tom pripade to mas o dost drahsie.
DMC12: Myslim, ze nemas pravdu, vid. tebou menovany Zakon o priestupkoch: ,,(1) Priestupkom je zavinené konanie, ktoré porušuje alebo ohrozuje záujem spoločnosti a je za priestupok výslovne označené v tomto alebo v inom zákone, ak nejde o iný správny delikt postihnuteľný podľa osobitných právnych predpisov, alebo o trestný čin." Do poroznosti davam, ze sa spomina konanie, ktore porusuje ALEBO ohrozuje
Ty si pisal, ze treba AJ ohrozit, ale ak dobre vidim, tak v zakone je jasne stanovene, ze staci porusit.
Edit: Tak tu je o tom dokaze: http://natankuj.sme.sk/c/4987246/necaka ... ahsie.html
DMC12: Myslim, ze nemas pravdu, vid. tebou menovany Zakon o priestupkoch: ,,(1) Priestupkom je zavinené konanie, ktoré porušuje alebo ohrozuje záujem spoločnosti a je za priestupok výslovne označené v tomto alebo v inom zákone, ak nejde o iný správny delikt postihnuteľný podľa osobitných právnych predpisov, alebo o trestný čin." Do poroznosti davam, ze sa spomina konanie, ktore porusuje ALEBO ohrozuje
Edit: Tak tu je o tom dokaze: http://natankuj.sme.sk/c/4987246/necaka ... ahsie.html
Nie. Aby to bolo klasifikovane ako priestupok, tak musi to byť niekde napisane ale zároveň to musí porušiť alebo ohroziť záujem spoločnosti.hojko napísal:midnight_man: Nedavno bol na tusim sme.sk taky clanok ohladom toho, ze ci ti musi policajt ukazat dokaz alebo nie, vysledok bol taky, ze nemusi. Neviem ci tam islo o rychlost alebo o iny priestupok, no pri blokovej pokute ti dokaz nemusi dat. Policia je ti povinna predlozit dokaz az v spravnom konani a v tom pripade to mas o dost drahsie.
DMC12: Myslim, ze nemas pravdu, vid. tebou menovany Zakon o priestupkoch: ,,(1) Priestupkom je zavinené konanie, ktoré porušuje alebo ohrozuje záujem spoločnosti a je za priestupok výslovne označené v tomto alebo v inom zákone, ak nejde o iný správny delikt postihnuteľný podľa osobitných právnych predpisov, alebo o trestný čin." Do poroznosti davam, ze sa spomina konanie, ktore porusuje ALEBO ohrozujeTy si pisal, ze treba AJ ohrozit, ale ak dobre vidim, tak v zakone je jasne stanovene, ze staci porusit.
"Priestupkom je zavinené konanie, ktoré porušuje alebo ohrozuje záujem spoločnosti A je za priestupok výslovne označené v tomto alebo v inom zákone."
Dôležité je to A, znamená že musia byť splnené oba predpoklady.
-
Runes
Addict
no sused taxikar mal uz tu cest stal na kraji cesty a cakal v noci na zakaznika ktoreho tam doviezol dakych 20 min sa mal zdrzat. A jak tak cakal z vypnutym motorom tak mal zapnute len vnutorne osvetlenie a hral sa s telefonom, zrazu zanim zaparkovali policajti, chvilku cakal ci daco budu cet ale nic stali zanim a ani sa nepohli po dakej minute sa zacal zasa hrat s telefonom po chvilke policajti zapli majak a urobili ze tutut, tak myslel ze im ma uhnut ze musia dakde ist tak nastartoval posunul auto o meter v tom presli policajti pred neho vystupili a " pan vodic viete akeho priestupku ste sa dopustili" on ze ziadneho a on mu nato " isli ste bez zapnutych svetiel" a mal to za 30€ tak asi tolkoklm16 napísal:policajt nema dovod vymysliet si priestupok proti tebe naco by to aj robil ??? ....
-
midnight_man
Guru
sakra to je pravda pri priestupku nemozes ziadat dôkaz, respektive mozes...ale nie su povinni ti ho dať. Hm tak vysledok je taky..že aj o 3 rano treba davat pozor. Ja osobne chodim rano dost casto ked končia diskoteky a akcie vacsinou su tak 3-5 ráno a to chodim domov...a obcas sa stane ze nezastanem na stopke a plné čiary to je tiez na pomyslenie hmm 
-
Runes
Addict
no on im vykrikoval ze to je vypalne ale dako nezabralo, ale tak berem do uvahy ze ked ho videli tak mali z neho rit on bol volakedy trosku fetak a proste je to taka palicka trosku utrasena ale inak fasa chalan len vyrastal v petrzalke v zlej dobe ked ot tu ficalo :-/ si pamatam ako som ho videl utekat zo 4 poschodia po hromozvode bo otec ho doma zamkol aby nemohol pre drogyFrikso napísal:Runes: To sa vážne stalo? Zaplatil na mieste? Viem si predstaviť, ako by ma take niečo vytočilo ani si nechcem predstaviť..
-
gego
Light Professional
dneska som mal perny den najprv ma dzubali pri mikulasi ze mam navigaciu a ked som im povedal sak packa pokuty nedava a na dopravnom to zmenili .... som asi nemal robit hned odkial idem a kam (podla mna policiu hovno do toho z kade a kam idem nie ? ) prehliadka celeho auta tj otvor kufor za sedackami este aj psom mi to presli ... ja cely v strese som aj obciansky nevedel najst
)) neznasam fizlov .... ked mi povedal ze ma predvedie kedze nemam dovod aby som sa ponevieral o 23 40 po mikulasi tak som siel z pravdou vonka a povedal som ze robim geocaching ... kedze nerozumeli vravim ze hladam take krabicky co mi kamosi skryli ... a hned ze drogy tak som stravil asi hodinu vysvetlovanim co to je .... to ako mozu ?
a skoro som zabudol ... hned mi nalozil co ze co stojim v zakaze zastavenia a ja mu na to ze sak znacka je az o 10 metrov dalej ta bol nasraty a vravi mi ze som v krizovatke a ja mu na to sak v krizovatke typu T sa stat moze ... az potom ma zacali buzerovat ...
ale obstal som bez pokuty ... po hodine to vzdali a isli het ...
to hojko nechapem dovod preco si mi dal negativnu karmu za predosly clanok ...
a skoro som zabudol ... hned mi nalozil co ze co stojim v zakaze zastavenia a ja mu na to ze sak znacka je az o 10 metrov dalej ta bol nasraty a vravi mi ze som v krizovatke a ja mu na to sak v krizovatke typu T sa stat moze ... az potom ma zacali buzerovat ...
ale obstal som bez pokuty ... po hodine to vzdali a isli het ...
to hojko nechapem dovod preco si mi dal negativnu karmu za predosly clanok ...
no to s tým navigátorom bola ich blbosť, každopádne tie otázky a prehliadka batožinového priestoru je samozejmosťou pre potencionálnych pachošov, tak sa vlastne chytajú človeče..
No a nemal si občiansky a pokiaľ nemôžeš hodnoverne preukázať svoju totožnosť, prípadne si Ťa nevylustrujú, jednoducho si podľa § 18 predvedený na útvar za účelom zistenia totožnosti ; ) kde si môžeš počkať až 24 hod. a keď niekoho už priveľmi naserieš tak Ťa pustia po 24 hod. a pri východe Ťa bude čakať nový na smene, ktorý si zhodou okolností opäť od Teba vypýta OP
No a nemal si občiansky a pokiaľ nemôžeš hodnoverne preukázať svoju totožnosť, prípadne si Ťa nevylustrujú, jednoducho si podľa § 18 predvedený na útvar za účelom zistenia totožnosti ; ) kde si môžeš počkať až 24 hod. a keď niekoho už priveľmi naserieš tak Ťa pustia po 24 hod. a pri východe Ťa bude čakať nový na smene, ktorý si zhodou okolností opäť od Teba vypýta OP