cafte mam taky dost velky problem uz aspon mesiac
ked zapnem pc nasleduje jedna z tychto veci:
a) zasvieti sa vypinac (kontrolka), jeden PIP, pc nabehne ako ma
b) ventilator sa normalne rozbehne, kontrolka pri mechanike sa rozblika, mechanika funguje - ide otvorit, ale PC nejde - nesvieti vypinac.. nasledne nenabehne vobec alebo po chvili sa rozsvieti aj vypinac ako keby sa zapol PC, vyda jeden dlhy pip a tri kratke (= PIIIIIIP PIP PIP PIP) (podla tohto viem ze je to v prdeli a pc nenabehne) a zasvietia sa aj veci ako mys, klavesnica, cize PC bezi, ale monitor stale nenabehne (akoby bol pc vypnuty), a proste PC sa tvari ze ide, ale vobec nejde, nieje to len monitor ale celkovo bios nenabehne nic
preto sa chcem spytat co to znamena ked PC spravi PIIIIIP PIP PIP PIP a ako to opravim, inak ked to takto blbne tak skusim zapnut PC znova ale spravi to to iste, nabehne az ked ho necham takych 15-20min vypnuty a potom ho zapnem, vtedy je tak 50% sanca ze nabehne ako ma
reinstall windowsu nepomohol
ZOSTAVA:
dakujem za vsetky rady
Treba sa pozriet do manualu od zakladnej dosky alebo pohladat na stranke vyrobcu, ze co znamena jedno dlhe a tri kratke pipnutia. Vsetky tieto pipnutia nieco znamenaju a identifikuju chybu. Mam ale taky pocit, rovnako ako tu uz bolo spomenute, ze ked mi na jednom starom PC vyskakovala graficka karta, tak to vydavalo presne tieto pipnutia.
To, ze nechas PC vypnuty 20 minut zvykne pomahat??? Nemas problem s teplotou procesora, chipsetu alebo grafickej karty??? Skusal si v pripade, ze nejde zapnut PC vypnut vypinac na zdroji (pripadne odpojit napajaci kabel pocitaca) a postlacat hlavny vypinac, aby doslo k vybitiu nepotrebnej stavy v PC a nasledne na to zapnut zdroj/kabel a pustit PC???
tie 3 pipnutia znamenaju problem s grafickou kartou. Skus ju vybrat, oprasit, opticky skontrolovat ci nema nejake tmave flaky a pod. Tiez slot nejako prefukni alebo povysavaj a vloz ju naspät. Ked to bude robit aj potom tak skus pouzit inu graficku kartu