Odbočovanie cez 2 plné čiary...Áno, alebo nie?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odbočovanie cez 2 plné čiary...Áno, alebo nie?

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Mám taký problém. Neďaleko kde bývam mám čerpačku Shell, ale keď chcem ísť na ňu tankovať, tak musím buď odbočiť doľava cez dve plné čiary, alebo obísť takmer pol mesta aby som sa dostal na opačnú stranu kde sa nachádza tá čerpačka. V zákone to je tak, (keď nie opravte ma prosím), že ak chcem odbočiť na niečo čo leží mimo cesty (garáž, parkovisko, čerpačka), tak môžem porušiť dve plné čiary? Samozrejme s dodržaním prednosti protiidúcich. Ako je to vlastne? Ak ma stopnú zelený, tak si to obhájim týmto spôsobom?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To mas vyber zo zakona:
znacka c. V 1a:
Značka Pozdĺžna súvislá čiara (č. V 1a) sa používa na oddelenie jazdných pruhov s protismernou premávkou, na oddelenie radiacich pruhov pred križovatkou. Vodič musí ísť vpravo od tejto značky. Značku je zakázané prechádzať alebo nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie alebo odbočovanie na miesto mimo cesty alebo na vchádzanie z miesta mimo cesty na cestu.

znacka c. V 1b:
Značka Dvojitá pozdĺžna súvislá čiara (č. V 1b) sa používa na oddelenie protismernej premávky dvomi alebo viacerými jazdnými pruhmi. Značka sa používa podľa rovnakých zásad ako značka č. V 1a.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

a je ta benzinka prisposobena na vjazd z tvojho smeru podla mna tam aj toto hra rolu
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Runes napísal:a je ta benzinka prisposobena na vjazd z tvojho smeru podla mna tam aj toto hra rolu
Práve, že ani moc nieje. Je tam len spravený odbočovací pruh, ale z tej druhej strany (na ktorej je pumpa), pochopitelne. Preto si tam treba aj dosť nadísť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Odbočovanie cez 2 plné čiary...Áno, alebo nie?

Príspevok od používateľa Mateq »

Clean_Up napísal:V zákone to je tak, (keď nie opravte ma prosím), že ak chcem odbočiť na niečo čo leží mimo cesty, tak môžem porušiť dve plné čiary? Samozrejme s dodržaním prednosti protiidúcich. Ako je to vlastne? Ak ma stopnú zelený, tak si to obhájim týmto spôsobom?
Napísal si to veľmi správne, na miesto mimo cesty môžeš odbočiť aj cez dve plné, to isté platí pri vracaní sa z tohto miesta späť.

Avšak parkovisko či čerpačka rozhodne nie sú miesto mimo cesty. To by platilo pre garáž či bránu do dvora. Takže podľa mňa takto odbočovať nemôžeš.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no tak nemozes kedze ta pumpa sama neni usposobena nato to je ako by si vletel do jednosmerky z protismeru :-D
Napísať odpoveď