Ako odhlucnit izbu
Ako odhlucnit izbu
Zdravim,
napadlo ma, ze sa hodia aj nazory/skusenosti ostatnych. Ide mi o utlmenie zvukov, ktore mi putuju az do spalne - pre obraz, mam 3i byt, spalnu sice najdalej od kuchyne, ale ked sa v kuchyni nieco robi, je to pocut u mna v spalni. A mam rad pri odpocinku co najviac tichucko.
Okno je kvalita, steny su velmi hrube, jediny problem by som videl s dverami. Klasicke 80cm sirka, ale vostinova vypln (rozumej nieco ako tenke drevo s vzduchovymi medzerami). Riesili ste niekto podobny problem, alebo vas nieco napada?
Pravdepodobne mi odporucite vymenu dveri, ale nechcem do toho vela investovat, tak ak poznate nejake s primeranou cenou....
napadlo ma, ze sa hodia aj nazory/skusenosti ostatnych. Ide mi o utlmenie zvukov, ktore mi putuju az do spalne - pre obraz, mam 3i byt, spalnu sice najdalej od kuchyne, ale ked sa v kuchyni nieco robi, je to pocut u mna v spalni. A mam rad pri odpocinku co najviac tichucko.
Okno je kvalita, steny su velmi hrube, jediny problem by som videl s dverami. Klasicke 80cm sirka, ale vostinova vypln (rozumej nieco ako tenke drevo s vzduchovymi medzerami). Riesili ste niekto podobny problem, alebo vas nieco napada?
Pravdepodobne mi odporucite vymenu dveri, ale nechcem do toho vela investovat, tak ak poznate nejake s primeranou cenou....
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Dá sa to riešiť viacerými spôsobmi. Od základného odhlučnenia dverí izoláciou [klasickou gumovou, co primárne slúži proti prievanu], cez špeciálne penové izolácie na dvere, až po obloženie miestnosti kobercami, poprípade špeciálnymi penovými zvukovými izoláciami. Stena môže byť akokoľvek hrubá, vždy prepúšťa nejaký zvuk. Ale dvere a okná sú základ.
No, ked tam das rovnu vrstvu molitanu, potiahnes to nejakou bud zaujimavou latkou (ktora sa ti hodi so spalne, tak, ze to bude vyzerat umelecky ) alebo tam das tu latku rovnakej farby, ako stena, alebo tam proste natiahnes nejaky plagat... nemusi to vyzerat zle. A v spojeni s tou tesniacou gumou.... AmerikaLA napísal:Myslim, ze najviac hluhu z kuchyne ide cez dvere, na okne nemam co vylepsit....Tie domacke napady mozu byt super, ale zase to nebude vyzerat dvakrat pekne
Teoreticky sa to mysliet da, realne vsak nema polystyren zvukovoizol. vlastnosti (na nete som to narychlo nenasiel, ale mozes si to najst urcite), musela by to byt min. 10cm hruba vrstva atd....
Co som nasiel bolo toto info: Vostinove dvere - utlmia 19db, drevotrieskove 28db - 9db je vekly rozdiel + v spojeni s izolaciuo pantov a medzier dalsie +3db......
Problem vsak je z tymi dverami - kde v BA zohnat taketo dvere, aby som za ne nevyhodil horibilnu sumu? Popravde som na nete nenasiel vobec nic, ani dodavatela....
Vysledok by mal byt oproti momentalnej situacii 12db, co je super....
Co som nasiel bolo toto info: Vostinove dvere - utlmia 19db, drevotrieskove 28db - 9db je vekly rozdiel + v spojeni s izolaciuo pantov a medzier dalsie +3db......
Problem vsak je z tymi dverami - kde v BA zohnat taketo dvere, aby som za ne nevyhodil horibilnu sumu? Popravde som na nete nenasiel vobec nic, ani dodavatela....
Vysledok by mal byt oproti momentalnej situacii 12db, co je super....
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to pozna kazdy ale jemu ide o dveredair napísal:a co tak klasicka zvukova izolacia papierovymi obalmi od vajicok ktorymi oblepis si steny izby![]()
videl som take amatersky odhlucnene nahravacie studio
moosha: Ano ma, videl som to v hudobke v oratku v BA a naozaj to tlmí zvuky a je to citeľne. Samozrejme na penove ihlany to nemá, ale napr. do skušobne je to idealne.
Ale do spalne by som to nedával
LA: Na tvojom mieste by som si rozmyslel, kolko do toho chceš vraziť a následne v takej cenovej hladine hladal vhodné dvere prípadne aj so zárubňou (pokiaľ máš kovovú). Na tom nie je čo riešiť..
Tieto voštinové "kartónové" dvere by som molitanom očaluniť nedával, škoda peňazí..
Ale do spalne by som to nedával
LA: Na tvojom mieste by som si rozmyslel, kolko do toho chceš vraziť a následne v takej cenovej hladine hladal vhodné dvere prípadne aj so zárubňou (pokiaľ máš kovovú). Na tom nie je čo riešiť..
Tieto voštinové "kartónové" dvere by som molitanom očaluniť nedával, škoda peňazí..