Aku grafiku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Romeo2006
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Aku grafiku

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Caute chalani.
Mám zakladnu dosku Asus P5KPL- AM, Processor Intel(R) Pentium (R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHZ. 2GB Ram, 32 bit system
A ktomuto by som potreboval graficku kartu, ale taku, aby som vedel pohode hrat napr NFS Shift, a podobne hry.

Ďakujem
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

aky mas zdroj a rozpocet?
z malo zravych grafik a vykono urcite dostacujucich zrejme radeony 4770, resp. 5750/5770.
Romeo2006
Expert
Expert

Dufam, ze to pomoze.
Prílohy
Rozpocet.jpg
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ak chces hrat shift tak nekupuj Ati ale nVidiu
johny_sk
Professional
Professional

preco? prave v Shift bolo pouzite PhysX v CPU verzii:
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... u-i-naroky
Co se týče fyziky, použit byl engine NVIDIA PhysX. Bohužel či bohudík však ne ve své GPU podobě (ta by pro hru zřejmě byla zbytečná), ale pouze v jeho CPU verzi.
Sapo
Addict
Addict

Ale prave Ati karty maju s touto hrou problemy. Sam to viem potvrdit.
Romeo2006
Expert
Expert

Ja nehovorim len o Shifte, len akurat to chcem hrat. Ja sa vobec nevyznam do grafiky, tak by som potreboval nejaku konkretnu graf.kartu. Ked ze som sa uz rozhodol investovat do PC, tak chcem taku graf. k. aby som to mohol vyuzivat minimalne 2 roky...
Sapo
Addict
Addict

Dva roky? tak to je fakt dost. Aky mas zdroj a celkovy rozpocet?
Romeo2006
Expert
Expert

Myslel som na zaruku. Ale keby na buduci rok vysiel nejaka nova hra od NFS, aby som ju este mohol hrat. Nechcem kazdy rok kupovat grafiku.Max do 150€ . Tak ze nVidiu? A ktorý presne
johny_sk
Professional
Professional

tak za tu cenu bud nVidiu 260 s 216SP
alebo (a do coho by som siel ja), tak na 150 eurach s dph by mali zacinat nove radeony 5770.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

na akom hras rozliseni?
btw karty za 150e su ti nanic, mas slaby procesor, ak ho nepotocis aspon na 3GHz tak ti ich bude zbytocne brzdit

este, tu je jediny test kde som nasiel NFS: Shift ako testovanu hru, aj ked svethw moc nesledujem a tak neviem ako sa mu da verit test

btw sapo, kde si pocul ze ati maju s NFS problemy? :|
Romeo2006
Expert
Expert

Je to velmi zvlastne, ze jeden napise toto a druhý uplný opak. A ja si mam vybrat, ked sa v tom vobec neviznam?
Mal som v kompe uz graficku kartu aj som pohode hral NFC Undercover, vobec mi nesekal ani nic podobne, tak ze si myslim, ze CPU mi uplne staci. Ani sa nepitajte aka to bola karta. Mal som ju pozicianu ale bohuzial som ju odpalil.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Romeo2006 napísal:Je to velmi zvlastne, ze jeden napise toto a druhý uplný opak. A ja si mam vybrat, ked sa v tom vobec neviznam?
Mal som v kompe uz graficku kartu aj som pohode hral NFC Undercover, vobec mi nesekal ani nic podobne, tak ze si myslim, ze CPU mi uplne staci. Ani sa nepitajte aka to bola karta. Mal som ju pozicianu ale bohuzial som ju odpalil.
nechapes, jasne ze silna grafika ti v tvojom compe utiahne hry, ale bude mat nejaky strop vo vykone vdaka procesoru, a ina lacnejsia grafika by mala kludne taky isty vykon v ramci toho "stropu"

a napis na akom rozliesni hras
Sapo
Addict
Addict

btw sapo, kde si pocul ze ati maju s NFS problemy? :|
Nech sa paci [url=ttp://shift.nfsgame.net/novinky/nfs-shift-problemy-s-grafikami-ati]tu[/url]. Mne samemu to ide dost biedne na HD4850 a cital som aj zahranicne fora ze im to bohvie ako nejde s HD4890

// Nemam sice najvykonnejsi CPU (Athlon X2 5600) ale ked o tom vysla novinka tak to je na zamyslenie ;)
Romeo2006
Expert
Expert

vendo napísal:nechapes, jasne ze silna grafika ti v tvojom compe utiahne hry, ale bude mat nejaky strop vo vykone vdaka procesoru, a ina lacnejsia grafika by mala kludne taky isty vykon v ramci toho "stropu"

a napis na akom rozliesni hras
Jaaaj, tak teraz mi je to uz jasne :D . Takze si kludne mozem kupit nejaku lacnu grafiku, lebo cca za 2 roky aj tak vymenim komp.
Nechapem ake rozlisenie odomna chces. Ze by si myslel na 1920:1080, Full HD.

Vyhovoval by mi? :
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13508574
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Romeo2006 napísal:Jaaaj, tak teraz mi je to uz jasne :D . Takze si kludne mozem kupit nejaku lacnu grafiku, lebo cca za 2 roky aj tak vymenim komp.
Nechapem ake rozlisenie odomna chces. Ze by si myslel na 1920:1080, Full HD.
och mamo, rozlisenie ake pouzivas na monitore, v ktorom hras hry predsa :roll:
ad sapo, no to je pekne citanie ale unika mi pointa kedze v tych komentaroch dvaja ludia napisali ze im to ide bez problemov na slabych kartach a jeden ze zle na 4890, z coho by som povedal ze niekto si nevie aktualizovat ovladace alebo ma nejaku posranu nelegalnu verziu NFSka
NFS:shift nemam, ale so ziadnou predchadzajucou verziou NFS som problemy nemal a behala mi na max s tiez "starou" 3870 a takisto na roznych PC forach som nevidel ludi sa na nejaky problem s tou hrou stazovat
http://www.hardocp.com/article/2009/09/ ... _review/10 test s shiftom, na max rozliseni 4AA 4890 viac nez hratelne FPS :wink: takze to urcite aj na trocha slabsich kartach na nizsich rozliskach ide ok...
Sapo
Addict
Addict

No, tak takto. Ja mam
AMD Ahtlon X2 5600+ 2.8GHz
Ati HD4850 512mb
4GB ram

a moj kamarat ma
AMD Athlon X2 5000BE 2.6GHz
8800GS 384mb
2gb ram.

On ma na starte 30fps ja mam 20 fps a mam lepsi komp. Preco? Ati. Vsetko mam od neho lepsie ale hra mi ide horsie, A tu hru ma odomna.
Ano sice su testy, ale tam maju tak potaktovane a vykonne procesory, ze by to utiahlo na plne aj na slabsej grafike. Ale co bezny ludia? Oni na take procesory nemaju

Jaj a este nieco. Rozdiel v rozliseni 640x480 vs 1280x1024 je nulovy. Fps sa nezmenilo. Cudne
Napísať odpoveď