Soft na nabijanie baterie
-
nejakymarko
Addict
Soft na nabijanie baterie
Zdravim Vas.
Existuje nejaky software, ktory by plnohodnotne nahradil windowsacke "moznosti napajania" a dalo by sa tam nastavit, aby sa bateria zacala nabijat az po klesnuti na napr 50% svojej kapacity? Alebo da sa to niekde vo win nastavit?.
Mam win vista a HP Compaq.
Dakujem za info
Existuje nejaky software, ktory by plnohodnotne nahradil windowsacke "moznosti napajania" a dalo by sa tam nastavit, aby sa bateria zacala nabijat az po klesnuti na napr 50% svojej kapacity? Alebo da sa to niekde vo win nastavit?.
Mam win vista a HP Compaq.
Dakujem za info
-
nejakymarko
Addict
No neviem podľa mňa je každá batéria nastavená na optimum , aby vydržala čo najdlhšie oproti konkurencii. Tu je niečo o tejto problematike hlavne ku koncu stránky:
Musíš vedieť aký čip má v sebe tvoja batéria. Tento program podporuje iba určité čipy. Ale ak nevieš čo presne budeš robiť tak je to riziko sa do niečoho púšťať pretože tie údaje sa zapisujú do pamäte EEPROM.
Edit.
Tak prepáč nevšimol som si , že máš Vistu. Tento program je len pre XP. Takže nič ...
Kód: Vybrať všetko
http://www.zive.sk/spravy/zachranujeme-starsie-nielen-notebookove-baterie/sc-30-sr-1-a-284522/default.aspxKód: Vybrať všetko
http://www.sharewareconnection.com/smart-battery-workshop.htmTak prepáč nevšimol som si , že máš Vistu. Tento program je len pre XP. Takže nič ...
-
vladenko007
VIP
Kedysi som mal notas IBM Think Pad a bola tam taka mala aplikacia na nabíjanie baterie. Dalo sa nastaviť aby nabíjalo baterku pomalšie a tým padom vydržala dlhsie nabitá. Ale to boli este inaksie baterky volakedy. Ten notas bol pentium 233 tak si viete predstavit kolko je to dozadu rokov.
Ale bola to celkom sranda baterka mi vydržala napr. hodinku a pol a ked som ju dal nabíjať pomalsie vydrzala 2-3 hodiny. Tak to bolo aj s autobateriou pri pomalsom nabijani sa nabije lepsie. Teraz su baterky nove a uz to asi neplati.
Ale bola to celkom sranda baterka mi vydržala napr. hodinku a pol a ked som ju dal nabíjať pomalsie vydrzala 2-3 hodiny. Tak to bolo aj s autobateriou pri pomalsom nabijani sa nabije lepsie. Teraz su baterky nove a uz to asi neplati.
aby sa bateria neprebijala
bezne sa bateria zacne nabijat hned ako jej kapacita klesne (napr. bude ukazovat 99%) vtedy je absolutne zbytocne aby sa dobila zase do plna (100%) taketo prebijanie skodi zdraviu baterie
na zabraneniu tohto javu je dobre nastavit uroven kedy na bateria zacne nabijat na nizzsiu hodnotu, ak sa to samozrejme da
bezne sa bateria zacne nabijat hned ako jej kapacita klesne (napr. bude ukazovat 99%) vtedy je absolutne zbytocne aby sa dobila zase do plna (100%) taketo prebijanie skodi zdraviu baterie
na zabraneniu tohto javu je dobre nastavit uroven kedy na bateria zacne nabijat na nizzsiu hodnotu, ak sa to samozrejme da