Zdravím
dostal sa mi do rúk notebook je na ňom XP pri štartovaní naskočí kontrola disku. Keď čakám nech ho skontroluje tak po chvíli reštartne pc. Keď ju zruším tak pc zamrzne.
Vravím si preformátujem a bude po problémoch. Dal som bootovacie xp chcel som odstrániť partície všetky aj recovery dám odstániť zmrzne a napíše že partíciu nemôžem odstrániť dám enter (pokračovať) a už tam disk nie je a je tam napísané (setup cannot access this disk)
Tak vyberiem disk pripojím k mojmu stolovému pc cez redukciu z 2,5 na 3,5 ATA Disk načíta super dám cez win správa diskov. Odstránim particie vytvorím novú začne formátovať a na konci vyskočí chyba že formátovanie nemohlo byť dokončené. To isté robí aj cez partition magic.
Inak keď pripojím disk k stolovému: dajú sa mi všetky súbory čo potrebujem stiahnuť a vidím ich.
A ešte som zabudol vždy keď niečo prerozdelím a nedokončí formátovanie tak disk zmizne a musím vypnúť a zapnúť pc aby ho zasa našlo. reštart nepomôže.
Ak to pomôže partície sú FAT32
(Skúšal som to prezrieť aj cez HDD unlocker a ten píše že disk nie je zamknutý)
Kde je problém respektíve ako sa to da vyriešiť inak ako kúpou disku?
Nedá sa naformátovať disk ...
ked sa neda nafrmatovat a neni zamknuty pravdepodobne je ten disk zly.
skus lowlevelformat nejaky. popripade ked ho mas v kompe odpoj tvoj a skus nainstalit xp-mozno ti ho naformatuje. inak co robi ten notas, som x krat spravil tak, ze na inom kompe som dal uplny scandisk a ked som disk vratil islo to. inad da sa to aj s toho notasa ked das recovery console z cdcka a tam chkdsk /f /r.
btw co je to za notas?hp6x10?tam odchadzala 1 seria diskov.
skus lowlevelformat nejaky. popripade ked ho mas v kompe odpoj tvoj a skus nainstalit xp-mozno ti ho naformatuje. inak co robi ten notas, som x krat spravil tak, ze na inom kompe som dal uplny scandisk a ked som disk vratil islo to. inad da sa to aj s toho notasa ked das recovery console z cdcka a tam chkdsk /f /r.
btw co je to za notas?hp6x10?tam odchadzala 1 seria diskov.
takže low level format som skúšal
Je to notbuk Acer aspire 5020 má tam disk Seagate Momentus 4200.2 100GB, Model ST9100822A
Scandisk na stolovom PC príde po 12% a zamrzne , pri formatovani na stolovom PC nechce odstrániť partíciu ani inštalovať win Pri každom pokuse odpojí ten disk. Recovery disk som dal naskočila obrazovka že mám čakať a po troch hodinách som to radšej vypol
Ten disk by som prehlásil za zlý ale jedno mi nejde do hlavy prečo sa dajú fotky hry hudba čo na ňom je v pohode skopčiť???
Je to notbuk Acer aspire 5020 má tam disk Seagate Momentus 4200.2 100GB, Model ST9100822A
Scandisk na stolovom PC príde po 12% a zamrzne , pri formatovani na stolovom PC nechce odstrániť partíciu ani inštalovať win Pri každom pokuse odpojí ten disk. Recovery disk som dal naskočila obrazovka že mám čakať a po troch hodinách som to radšej vypol
Ten disk by som prehlásil za zlý ale jedno mi nejde do hlavy prečo sa dajú fotky hry hudba čo na ňom je v pohode skopčiť???
Ešte to skús s PartedMagic:
Napáliš na CD ako ISO a nabootuj z CD. Je to LIVE distribúcia Linuxu 79 MB.
V programe sa potom dajú meniť , mazať , formátovať partície ľubovoľným súborovým systémom FAT32 , NTFS , EXT3 atď.
Skús naformátovať aj nejako ináč ako FAT32. Môžeš to vyskúšať aj v notebooku.
Kód: Vybrať všetko
http://partedmagic.com/V programe sa potom dajú meniť , mazať , formátovať partície ľubovoľným súborovým systémom FAT32 , NTFS , EXT3 atď.
Skús naformátovať aj nejako ináč ako FAT32. Môžeš to vyskúšať aj v notebooku.
data su na tej casti kde je ok a to je 99 percent
myslim si ze je skrabnuty- v zapnutom stave dostal supu a hlava poskodila platnu. len zopar clusterov, ale ten disk je z stary a nema technologie ako nove, skratka sa zblazni ked pride na to miesto. ale ako hovorim - to si len myslim, nemusi to ta byt
myslim si ze je skrabnuty- v zapnutom stave dostal supu a hlava poskodila platnu. len zopar clusterov, ale ten disk je z stary a nema technologie ako nove, skratka sa zblazni ked pride na to miesto. ale ako hovorim - to si len myslim, nemusi to ta byt
ramaya:
no už som skúšal Gparted LiveCD to je tiež live distribúcia Linuxu ani cez ňu to nešlo http://www.imghost.sk/viewer.php?file=s ... tj85pi.jpg a áno skúšal som som aj ntfs
Ale pre pokojnú dušu skúsim aj tvoju Live verziu
salami:
No podľa mňa kebyže to je škrabnuté tak to ťuká alebo vydáva nejaké zvuky ale ten disk si len tak šepoce dokonca aj ked ho odpoji pri scandisku, formátovaní ani len neťukne že by hlava nejak brutálne skočila proste sa správa ako dobrý disk
no už som skúšal Gparted LiveCD to je tiež live distribúcia Linuxu ani cez ňu to nešlo http://www.imghost.sk/viewer.php?file=s ... tj85pi.jpg a áno skúšal som som aj ntfs
salami:
No podľa mňa kebyže to je škrabnuté tak to ťuká alebo vydáva nejaké zvuky ale ten disk si len tak šepoce dokonca aj ked ho odpoji pri scandisku, formátovaní ani len neťukne že by hlava nejak brutálne skočila proste sa správa ako dobrý disk
neviem, strelím možno hlúposť, ale nemáš v BIOSE allowed VIRUS WARNING ?Speedy92 napísal:ramaya:
salami: