do cudziny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

do cudziny

Príspevok od používateľa Nicki »

Casto sa stretavame /az s podozrivo/lakavymi ponukami na pracu do cudziny.Vycestovali by ste za pracou do zahranicia?Alebo ste spokojnejsi takto na Slovensku?
Btw,na margo uz v zahranici pracujucich,velmi ma dojima aj spravanie niektorych exotov,ktori sa povazuju na Sk za nieco viac,pritom robia v cudzine podradnu pracu..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pracovat mimo Banánistan neni nic neobvykle, zijeme v slobodnom svete :-) ... ja tiez planujem po studiu ostat v CR, pripadne ist este niekam dalej ... je ale pravda ze tiez nemusim taky pristup, ze niekto robi dva roky za minimalku v GB, potom pride s5 a machruje aky je king napriek tomu ze tam zral suche rozky :-D ...
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

nordkapp_pb napísal:pracovat mimo Banánistan neni nic neobvykle, zijeme v slobodnom svete :-) ... ja tiez planujem po studiu ostat v CR, pripadne ist este niekam dalej ... je ale pravda ze tiez nemusim taky pristup, ze niekto robi dva roky za minimalku v GB, potom pride s5 a machruje aky je king napriek tomu ze tam zral suche rozky :-D ...
jj mas uplnu pravdu. Brat zije v anglicku, uz to bude asi treti rok. Isiel tam s nicim, teraz ma vsetko co potrebuje. Len udrzat sa tam neni nic lahke. Pracu mozes dostat ale hned na druhy den mozes vyletiet. Takze je to take riziko. A ti co boli v zahranici a vratili sa s5 s plnou hubou reci aky su kingovia tak sa tam podla mna nevratia. btw s tou skolou. Ja osobne si neviem predstavit, ze by som niekde robil na Slovensku to co studujem. Neviem preco ale je to tak. Ten co studuje v CZ tam aj vacsinou ostane.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Aha takže pre vás je ten, ktorý tvrdo a manuálne pracuje a napriek tomu je bohatý chudák, áno?
Čiže predstava boháča je vysedávať celý deň na zadku a nech za mňa pracujú iní... no pekne...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked som mal v 18tich guraz na to ist sam do Irska, isiel by som aj teraz, keby som nemal skolu a robotu tu...
agenturam u nas by som osobne neveril, skor miestnym... ked ti vie niekto povedat, ze su fakt seriozni nemas co riesit... "moja" irska agentura nechcela odo mna ani cent...
ku tym "gerojom", aj autori pisuci na konci 19.teho a na zaciatku 20.teho storocia si z "amerikanov" robili srandu, takze mam pocit ze je "to v nas", alebo teda v niektorych. a mozno aj celkovo u "gastarbietrov", teda ked si spomeniem na postavu Zdravka G. z romanu Rivers of Babylon :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: do cudziny

Príspevok od používateľa Hotwire »

Nicki napísal:Casto sa stretavame /az s podozrivo/lakavymi ponukami na pracu do cudziny.Vycestovali by ste za pracou do zahranicia?Alebo ste spokojnejsi takto na Slovensku?
Btw,na margo uz v zahranici pracujucich,velmi ma dojima aj spravanie niektorych exotov,ktori sa povazuju na Sk za nieco viac,pritom robia v cudzine podradnu pracu..
co tooo Nicki je s5 :smt009

a k teme: ja osobne by som do zahranicia za pracou asi nesiel, proste som rad tu doma a tu sa tiez da vzdy zarobit
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Adry napísal:Aha takže pre vás je ten, ktorý tvrdo a manuálne pracuje a napriek tomu je bohatý chudák, áno?
Čiže predstava boháča je vysedávať celý deň na zadku a nech za mňa pracujú iní... no pekne...
to nie nemam nic proti tomu ked si niekto zaraba poctivou pracou poctive velke peniaze .... skor sa tu narazalo na to ze je strasne vela sasov co idu do reichu alebo do anglanov na dva roky, ziju a pracuju tam pomaly ako sociali, ale ked sa vratia sem tak si kupia olietany bavorak a maju velke rozumy aki su oni sefovia, lebo pracovali vo velkom svete ... pomaly sa citia ako riaditelia nadnarodnych kolosov a pritom v pekarni cistili prepravky :-) :-) ... teda pochopit si to mal spravne tak ze nikto nenarazal na robotu ako taku, ale na malost niektorych ludi :-) ...
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Adry napísal:Aha takže pre vás je ten, ktorý tvrdo a manuálne pracuje a napriek tomu je bohatý chudák, áno?
Tvrdo urcite/zveladovat majetok je makacka/,no po pravde este som sa nestretla s pripadmi aby naozaj bohaty clovek manualne pracoval v zmysle kacal v lese stromy,alebo bol niekde zamestnany ako robos..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

chudaci ti taki, co si tu nemohli najst pracu, lebo s ucilistom ich nikde nezobrali robit, kedze tu chceli zarabat 1000 eur v cistom
potom sa vyparili do anglicka/irska/cyprus/.... kde boli obycajne nuly co makali za minimalnu mzdu v podmienkach o akych sa im ani nesnivalo, a v akych by tu na slovensku nerobili
po roku, dvoch sa vratia domov, prachy maju, kedze v zahranici boli v mode skrecok, aby nic neminuli, a teraz tu robia marchov, kolko ze oni maju penazi...
toto je (moja) definicia bohateho chudaka
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

sundevil napísal:chudaci ti taki, co si tu nemohli najst pracu, lebo s ucilistom ich nikde nezobrali robit, kedze tu chceli zarabat 1000 eur v cistom
potom sa vyparili do anglicka/irska/cyprus/.... kde boli obycajne nuly co makali za minimalnu mzdu v podmienkach o akych sa im ani nesnivalo, a v akych by tu na slovensku nerobili
po roku, dvoch sa vratia domov, prachy maju, kedze v zahranici boli v mode skrecok, aby nic neminuli, a teraz tu robia marchov, kolko ze oni maju penazi...
toto je (moja) definicia bohateho chudaka
presne..
Tie prachy kazdemu dozicim,ved ich neukradli ale zarobili,len ten sposob prezentacie je u podobnych jedincov prinajmensom primitivny
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

nordkapp_pb napísal:...
ah tak, to som len ja zle pochopil, pochopil som to tak, že všetci, ktorí prídu zo zahraničia "nabalení" tak sú chudáci, prepáč, moja chyba :)

2sundevil: tak myslím že takýchto je minimum (?) (veľa takých som nestretol), ale objavujú sa hlavne v našej národnostnej menšine (prípady dom-chatrč a pred ňou nový bavorák)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Bol som tak 7 mesiacov v Severnom Irsku. Robil som tam za minimalnu mzdu. A keby islo vo svete len o peniaze tak sa tam aj vratim. Nikdy by som tuna za 7 mesiacov nezarobil to co tam. Keby bola tuna taka praca za tie peniaze tak ju hned berem. Priniesol som si peniaze a som so sebou spokojny. Myslim ze ten kto by mal ponuku ist robit do zahranicia trebars aj za minimalnu mzdu (nie v neludskych podmienkach) a nesiel by, bol by tak trochu blbec.. samozrejme sa tam bere viac faktorov, ci ten clovek potrebuje peniaze, chce na nieco zarobit, nedrzi ho na slovensku nic podstatne atd.
Ja som tam isiel preto lebo som si od 15tich zaumienil ze chcem si ist zarobit do zahranicia, a som rad ze sa mi to podarilo hned po skole. Nelutujem.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Tiež som sama žila dlhšie obdobie vonku, nezarábala som zase minimálnu ale ani priemernú mzdu v krajine, bola to však nadpriemerná mzda v prepočte na Sk. Skúsenosť to bola výborná, peniaze sa hodili a rozhodne to neľutujem. Bolo to super obdobie v mojom živote, veľa som cestovala a veľa sa naučila.
Spoznala som tam baby z Hornej-Dolnej, z ktorých jedna dokonca pochádzala z pomerov, že žila v dome, kde nemali ani splachovací záchod! No a v zahraničí si za au-pairkovské peniaze kupovala D&G, Gucci a Pradu. Potom v tom prišla domov na návštevu na tú svoju dedinku a robila zo seba dámu. To je ten horší prípad.
Ďalšia kamoška - zarytá vegánka - išla na 4 mesiace na Aljašku do otrasných podmienok pitvať ryby. Zaťala zuby, makala a domov si priniesla 300 000 Sk, ktoré investovala do kúpy bytu.
Myslím, že pokiaľ človek potrebuje v relatívne krátkom čase získať peniaze, je ochotný robiť v zahraničí aj to, čo by doma nikdy nerobil. Okrem vytúžených peňazí získa aj nejakú tú znalosť jazyka, krajiny a miestnych mravov, čo nikdy nie je na škodu.
Napísať odpoveď