ZCOMAX WA-2204A-TX
ZCOMAX WA-2204A-TX
Potreboval by som poradit. Kupil som si ruter Zcomax WA-2204A-TX a mam problem s jeho nastavenim. Potrebujem aby mi primal signal cez wifi od suseda. To bude privod internetu. A doma chcem cez LAN napojit NB a PC. Ruter u suseda je nastaveny ako AP. Vsetko som nastavil tak ako by to malo byt (aspon myslim) no ono to neide. Neviem kde je problem ale nejde to.Susedov ruter prideluje IP v rozsahu od 192.168.1.10-192.168.1.50. Mojmu rutriku pridelil 192.168.1.12. CO si myslim ze je dobre. Len neviem preco to potom neide dalej. Poradte .
Teraz som to nejak rozbehal ale iba na PC a i to nejak divne. MAm IP 192.168.1.13 a gateway mam 192.168.1.1. Pricom na svojom rutri mam nastavene pridelovanie od 192.168.1.100-200.
Obrazok.
//audiotrack: obrázok do prílohy
Teraz som to nejak rozbehal ale iba na PC a i to nejak divne. MAm IP 192.168.1.13 a gateway mam 192.168.1.1. Pricom na svojom rutri mam nastavene pridelovanie od 192.168.1.100-200.
Obrazok.
//audiotrack: obrázok do prílohy
Hoď sem screeny z nastavení: 1. Operating mode 2. Wireless-Basic settings a WDS settings 3. TCP/IP settings - Lan interface a wan interface.
A obrázky dávaj do prílohy viď. pravidlo 27
A obrázky dávaj do prílohy viď. pravidlo 27
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Je mi mimoriadne divné, že Ti to nejakým zázrakom chodí. Pretože anténka je určená na bezdrôtové rozšírenie lokálnej siete LAn a nie na príjem z WAN na uplinkovej strane.
Až to chceš tak ako to popisuješ, tak budeš potrebovať AP, ktorý bude prijímať signál od suseda. Z AP povedieš káblom pripojenie do ZCOMAXu, konkrétne do portu označeného ako WAN.
Toľko z fyzickej štruktúry siete.
Možno táram hlúposti, ale podľa mňa to pôjde poriadne jedine v tomto prípade.
Až to chceš tak ako to popisuješ, tak budeš potrebovať AP, ktorý bude prijímať signál od suseda. Z AP povedieš káblom pripojenie do ZCOMAXu, konkrétne do portu označeného ako WAN.
Toľko z fyzickej štruktúry siete.
Možno táram hlúposti, ale podľa mňa to pôjde poriadne jedine v tomto prípade.
1. v Operating mode zaškrtni Enable NAT a potvrď Apply change
2. vo WAN interface vymaž v host name - Ruter a potvrď Apply change
3. Ak má sused nastavené šifrovanie tak ho nastav vo wirelles/security
4. Choď do wireless/site survey, klikni na refresh mala by sa ti zobraziť wifi sieť suseda. Zaškrtni select a klikni na connect. Týmto by mal byť router nastavený.
Teraz choď do sieťových pripojení tvojho PC a nastav TCP/IP: Ziskať IP a DNS automaticky. Potvrď ok. Potom vypni a zapni (alebo daj opraviť) to sieťové pripojenie a malo by to ísť.
2. vo WAN interface vymaž v host name - Ruter a potvrď Apply change
3. Ak má sused nastavené šifrovanie tak ho nastav vo wirelles/security
4. Choď do wireless/site survey, klikni na refresh mala by sa ti zobraziť wifi sieť suseda. Zaškrtni select a klikni na connect. Týmto by mal byť router nastavený.
Teraz choď do sieťových pripojení tvojho PC a nastav TCP/IP: Ziskať IP a DNS automaticky. Potvrď ok. Potom vypni a zapni (alebo daj opraviť) to sieťové pripojenie a malo by to ísť.
No neviem ci sused ma dobre nastaveny ruter ale mal by byt. Doteraz som mal cez tu antenu pripojeny len PC cez wifi kartu a slapalo vsetko v pohode. A aj ked odskrtnem tak mi najde siet. Ono ju najde aj pripoji len potom neviem co sa stane
A pri filtrovani adries som dopisal adresu mojho rutra takze by to malo byt OK.
Daj PTM na tvoje sieťové pripojenie, Stav, podrobnosti a hoď sem screen. Druhá možnosť nastav LAN interface: IP Address: 192.168.0.254
MASKA: 255.255.255.0 Default Gateway: 0.0.0.0 DHCP: Server DHCP Client Range: 192.168.0.100 - 192.168.0.200 Domain name: nechaj prázdne klik na Apply changes. Zaškrtni enable NAT pri Wireless isp v operating mode, klik na apply changes, vypni zapni sieťové pripojenie a skús sa pripojiť. Potom pozor keď zmeníš nastavenie LAN tak nová adresa routera bude 192.168.0.254
MASKA: 255.255.255.0 Default Gateway: 0.0.0.0 DHCP: Server DHCP Client Range: 192.168.0.100 - 192.168.0.200 Domain name: nechaj prázdne klik na Apply changes. Zaškrtni enable NAT pri Wireless isp v operating mode, klik na apply changes, vypni zapni sieťové pripojenie a skús sa pripojiť. Potom pozor keď zmeníš nastavenie LAN tak nová adresa routera bude 192.168.0.254
Zdravim. Mam tiez problem s tymto routrom. Pozapajam vsetko ako je pisane v prirucke ale nefunguje pripojenie na internet. Po zadani IP 192.168.1.254 do prehliadaca sa bezproblemov dostanem do routra a po zadani 192.168.1.1 do PC ktory je prepojeny s routrom cez kabel sa neda pripojit na internet. Vedel by i niekto poradit ze co stym?
Modem: Glitel GT318-RI
Router: ZCOMAX WA-2204A-TX
internet od: T-com
Modem: Glitel GT318-RI
Router: ZCOMAX WA-2204A-TX
internet od: T-com
Skusil som ako si poradil. Dal som namiesto X 0 a potom aj 2 ale neslo to. Do routra som sa dostal ale na net nie. Potom som skusil zaskrtnut policko "ziskat IP automaticky" a ono to nabehloGoten napísal:Musis zmenit adresu routera na napr. 192.168.0.254. Adresa routera a modemu musi byt odlisna t.j. 192.168.X.254 kde X musi byt pre modem a j router odlisne. Potom ti to uz pojde.
Este odskusam ci idem druhy PC cez WiFi a ak ano tak bude dobre
Goten K+ !!!