Ahojte,
kupil som jazdene Volvo S60 a chcem sa spytat ci je mozne radenie zo stupna D do manualu pri kazdej rychlosti.
ak chcete niekoho predbehnut, da sa to riesit kickdownom, ale je mozne este predym ako dupnete na plyn, prepnut so manualneho modu a podradit? je to mozne pri kazdej rychlosti?
ide mi o to, aby sa prevodovka neposkodila a hlavne o moje bezpecie :]]
dik
S60 manualny mod prevodovky
-
uNreal_saTch^
Professional
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme je to možné, zmena z R do D atď sa deje posunom páky dopredu/dozadu a ide to len pri zošliapnutej brzde preto lebo sa menia prevody, ale keď z D posunieš do manuálu pakou doľava, tak je to iba zmena módu, v prevodovke sa fyzicky nič nemení, je to čiste softvérový pokyn. Nie je dôvod aby to nešlo, čo by si chcel vždy zastaviť, navoliť manuál a pokračovať? 
-
uNreal_saTch^
Professional
mno jasne ze nemyslim zastavovat uplne, to bola skor otazka ci to je mozne v pohode robit pri cca 120 km/h :]Mateq napísal:Samozrejme je to možné, zmena z R do D atď sa deje posunom páky dopredu/dozadu a ide to len pri zošliapnutej brzde preto lebo sa menia prevody, ale keď z D posunieš do manuálu pakou doľava, tak je to iba zmena módu, v prevodovke sa fyzicky nič nemení, je to čiste softvérový pokyn. Nie je dôvod aby to nešlo, čo by si chcel vždy zastaviť, navoliť manuál a pokračovať?
urcite podradi, ale chvilku to trva a preto mozno lepsie niekedy podradit predtym ako chces zacat predbiehat.Pilifo napísal:A ak máš zapnutý automatický mód prevodovky a chceš predbiehať, tak Ti pri prudšom dupnutí na plyn automaticky nepodradí? Lebo pokiaľ máš automat, tak načo potrebuješ prepínať do manuálneho módu pri každom predbiehaní a zbytočne tak šahať na prevodovú páku?