harry potter
harry potter
mate nieco? fotky? informacie? nebodaj preklad?? alebo hocico ine???? dajte to sem
Re: harry potter
Harry potter trappaaZZZivank napísal:mate nieco? fotky? informacie? nebodaj preklad?? alebo hocico ine???? dajte to sem
Kód: Vybrať všetko
Rokfortská stredná škola čarodejnícka, alebo tiež Rokfort, je jednou z najstarších a najznámejších čarodejníckych škôl na svete. Založená bola pred viac ako tisíc rokmi a to štyrmi najväčšími čarodejníkmi a čarodejnicami vtedajších čias. Ich mená sú - Richard Chrabromil, Brigita Bifľomorová, Brunhilda Bystrohlavová a Salazar Slizolin. Na ich počesť boli podľa nich pomenované aj štyri fakulty Rokfortu – Chrabromil, Bifľomor, Bystrohlav a Slizolin, do ktorých boli zadeľovaní žiaci prvých ročníkov na vstupnom večierku a to starým čarodejníckym rozprávajúcim klobúkom.
Rokfortský hrad, v ktorom sa nachádza škola, bol vybudovaný ďaleko od zvedavých očí muklov, nakoľko jeho stavba bola počatá v dobe strachu z nezvyčajných vecí, v dobe, keď čarodejníci a čarodejnice boli prenasledované a upaľované na hraniciach.
Od počiatkov škola vyhľadávala mladých ľudí, javiacich čarodejnícke schopnosti, rozvíjala ich talent a poskytovala im tak prepotrebné vzdelanie. Nie je tomu inak ani dnes. Je celkom možné, že ak žijete na území Veľkej Británie a dovŕšili ste jedenásty rok svojho veku, že dostanete poštou pozvánku do prvého ročníka. Tým bude zároveň potvrdený buď váš čarodejnícky pôvod alebo vám a vášmu okoliu dosiaľ skryté čarodejnícke schopnosti. Ak nie ste z Veľkej Británie, nie je ešte nič stratené, podobné školy sú totiž po celom svete, nielen v Rokforte, i keď Rokfort patrí jednoznačne medzi tie najlepšie.
Okrem Rokfortu sú teda v Európe ešte ďalšie čarodejnícke školy. Dve z nich spolu s Rokfortom však tvoria európsku elitu. Sú to Durmstrang, nachádzajúci sa niekde na severe a Beauxbatons, podľa názvu zrejme francúzska škola. Obe sú i pre svet čarodejníkov utajené, nie sú dokonca zaznačené na mapách, aby nik nemohol ukradnúť ich tajomstváKód: Vybrať všetko
http://www.niker.harrypotter.cz/QUIDDITCH.MP3-- Hudba z famfrpálového utkání... celkom dobra stranka
www.harrypotter.netRe: harry potter
Preco by to bol trapas ked sa to niekomu paci tak to je jeho vec NIE?drakeman napísal: suhlasim
Vies ono je to dost velka blbost.Ten pribeh je zajimavy ale nikdy som ho nepochopil.Ked uz som pri knihach tak citam nieco ine nie tieto futurisicke rozpravky.Problem je v tom ze vseci za tym saleju bol nato film,hra,reklama kadeco akoze poviem tak ze je to nieco ako pokemoni alebo pogy len kazdy si mysli ze je to dobre pretoze to je niekolkodielna hruba kniha.Akoze naozaj to je len trik ako vytiahnut od ludi love.barlow napísal: Preco by to bol trapas ked sa to niekomu paci tak to je jeho vec NIE?
tu mate moju sajtu je tam aj cz verzia
http://www.harrypotterilegal.borec.net Toto je pre všetkých odporcov HP. Skúste sa vy vypracovať na také miesto z nezávidenia hodnej situácie! Autorka totiž pred vydaním prvého dielu žila z podpory. Svoje posledné libry zainvestovala do teplého čaju aby sa vkaviarni mohla aspoň ohriať! To je žena ktorá je podľa mňa prinajmešom úspešná! Ale teraz k knihe. Akokoľvek som sa aj ja snažil zaprieť prečítal som si jednotku ktorá ma dostala! Fakt prvý krát som prečítal 200 strán bez toho aby som sa musel nútiť alebo hľadať si čas na knihu. Jednoducho som ju prečítal za 1 h. Podľa mňa majú jej knihy v sebe niečo jedinečné. Niečo čo spojuje realitu a svet vymysleních rozprávok. No ale späť k knihe. Jednotku som čítal asi ked som mal 11. Pamätám si na to ako keby to bolo dnes. Po zhltnutej jednotke som začal čítať dvojku. Dvojku som mimochodom čítal v škole kde ma za to poriadne vysmiali a dávali my blbé prezývky spojené s tou knihou. Akurát že prešiel rok - dva a čo nevidím? Môj spolužiak si číta pod lavicou HP. Sranda bola však v tom že to bol práve ten ktorý sa my vysmieval. TAkže myslím že tento môjkrátky príbeh svedčí o tom že HP sa oplatí prečítať!
Áno ja, pretože je to pre mňa totálne nezaujímavé. Videla som zatiaľ všetky tri filmy, z čoho posledný bol naozaj slabý a keby som si mala predstaviť, že by som to mala čítať...xivo napísal:Ja to taktiež nečítam
Good question "Je tu niekto kto neprečítal ani jednu knihu ?"
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som si precital prve tri diely, ked som mal okolo 18. Chcel som si nieco precitat v anglictine, tak som narazil na tieto knihy. Boli uplne v pohodicke, az na to, ze som prvych par stran musel hybat rozumom a zistovat, co ktore slovo znamena. Potom to v pohode. Osobne proti kniham nic nemam, dobre vymysleny pribeh. Paci sa mi.
Však to nieje kniha len pre dajakích násťročných. Však aj moja mama to číta! A mnoho mojích starších kamarátov ( do 25 ) to číta tiež takže ja nevidím v čom je problém!XilleR66 napísal: hehe vidno ze mas 13![]()
![]()