plynove zbrane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Gangy,

nie, na kúpalisko nie..... Taktickú vestu nosím občas v rámci práce..... Ale veľmi nerád, lebo sa mi v nej ťažko pohybuje....... ale za istých okolností opodstatnenie má.....
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Pinhead napísal:Gangy,

nie, na kúpalisko nie..... Taktickú vestu nosím občas v rámci práce..... Ale veľmi nerád, lebo sa mi v nej ťažko pohybuje....... ale za istých okolností opodstatnenie má.....
Aha takze ty mas pracu suvisiacu s touto oblastou... To som nevedel, takze mi prirodzene predstava obycajneho cloveka nosiaceho do mesta takticku vestu prisla dost chora :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pinhead - vďaka za sumarizáciu a podelenie sa o skúsenosti. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mam plynovu pistol, aj teleskop, ale ani jedno zo sebou nenosim ani inak nevyuzivam.Dovodom je relativne znacna hmotnost a nepraktickost..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo - tak na čo ti potom vlastne sú? - ak si zberateľ rôznych military vecí, tak to viem pochopiť (sám mám plnú skriňu podobných blbostí), no inak?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Stoporko

to je dobra otazka :D :idea:

Tie veci som kupil pred asi 5 rokmi, chcel som to vyskusat a pri urcitych prilezitostiach aj preventivne nosit. A nosit sa to aj da, lenze je to relativne tazke, aj teleskop aj plynovka, obmedzuje pohyb a napr. v lete sa to neda nosit prakticky vobec, lebo to nemas ako velmi zakryt. A potom, som si uvedomil, ze aj keby som to zo sebou mal a k nejakemu prepadnutiu prislo,
tak s je velmi pravdepodobne ze by som to pouzit ani nestihol.. Takze to mam teraz doma, len s tou pistolovu niekedy zabehnem do lesa slepe patrony minat co mam este v zasobe :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

moznosti skrytého nosenia tu pinhead pekne opísal. Ja sám nosím teleskom 18palcový na opasku, mám objednaný klip a potom vo večerných hodinách pôjde teleskop nad zadné vrecko na molle vezbu na nohaviciach. Jeho váhu vôbec necítim (keďže som zvyknutý mať plné vrecká rôznych drobností) a komfort nosenia na opasku v rotačnom púzdre dasta je super (s pôvodným púzdrom to nebolo ono...).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

len tak btw: pokial viem skryte nosenie sa vztahuje len na strelne zbrane v pripade nozov musi byt zakryta cepel aby nemohla ublizit, ale inac nie je nutne to nosit skryto, raz som bol dokonca svedkom ako niekto podla vyzoru extremne pravicovo zmyslajuci isiel v bielych maskacoch a teleskopom na opasku okolo policajnej hliadky a nic sa nestalo...sam teleskop nosim pod trickou/mikinou/bundou lebo ludia nato pozeraju divne, ale v zakone to osetrene nie je
Maniak
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Maniak »

Neviete niekto o stránke kde by som našiel manuál k plynovej pištoli: Kimar 85 Auto 9mm?

Pretože som si kúpil pištol s inzerátu ale zistil som že akosi neovládam niektoré funkcie ale hlavne údržbu tak by sa mi zišiel nejaký návod.
lamer753
Amateur
Amateur

Re: plynove zbrane

Príspevok od používateľa lamer753 »

neviem ci to patri sem, ale ked uz sa jedna o obranu, existuje nieco ako "gumovy projektil".
videl som to v jednom filme, a na stehne mu to psravilo celkom velku modrinu a to bolo z 10-15 metrov.
ak uz je povedzme viac utocnikov, alebo hoci aj len jeden, nemusim cakat kedy bude na dva velke kroky odomna, respektive nemusim cakat na bezvetrie aby som seba neodstavil...
ale nemam najemnsie tusenie ci take nieco existuje..
len ci by to nebolo priserne silne na taku malu vzdialenost, alebo vseobecne pod 100 metrov..
pointa je, mat pokryte aj "siroke" okolie ..tj 10-20-30 metrov od seba..
zamyslam sa nad tou vzdialenostou 20 metrov a to uz je naozaj dost..
lenze 3-4 metre sa mi zda byt nebezpecne malo :(

tiez zdielan nazor ze utocnik nie je clovek a ak sa dobrovolne umyselne rozhodol zobrat moje pravo na "zivot", tak tym padom odoprel aj svoje pravo na zivot, ale zase zabijat kazdeho utocnika co ma moze napadnut by som nechcel.

EDIT:
Tak som docital cely topic, a napadlo ma.. ze jedinu zbran co teraz mam je opasok :D
i ked to by ma asi vytahovat nenapadlo, mozno by som ale urehotal chlapika k smrti ak by mi padli nohavice, lebo som vybral opasok.hm..

Zacinam nad tymto rozmyslat seriozne, taka ostra 9mm by nebola na skodu, lenze..
Co ak sa dostanem do "prestrelky" s clovekom, ktory je napojeny na miestny gang?
Myslim uplne bezne, idem po ulici, ja nic ja muzikant, on ma napadne, ja ho postrelim.
Co asi spravi taky gang? Bal by som sa o zivot mojej rodiny, ak by som nejaku mal, pretoze by sa ten typek a jeho gang mohli chciet pomstit, myslim ze az take SCI-FI to nie je.. Premyslal nad tymto faktom niekto?
Pochopitelne ist proti gangu je samovrazda, teda pokial nemam v plane vystrielat tak 1/20 mesta..
A menit identitu a stahovat sa niekam na druhu polovicu planety by sa mi tiez velmi nechcelo..

Vdaka tejto teorie by som mal iste obavy pouzit akukolvek zbran, ktora by mi zarucila minimalne "remizu" (plyn,obusok,ruky), pretoze co ak bude chciet pomstu ?! Potom mam prakticky nulovu sancu viest normalny zivot, a to len vdaka nahode, bol som v zly cas na zlom mieste.. jedine ze by som si chcel zahrat hru "Punisher" a zlikvidovat cely gang a jeho spojencov (co by som s nenulovou pravdepodobnostou aj spravil, ak by som stratil vsetko, a co vy?)

Ak by to bol prepad, radsej by som na neho hodil penazenku a nech si uteka...
Pinhead
King
King

No.... kde začať....
Zbrane na gumové projektily existujú.... ale kvôli svojej úsťovej energii sú zaradené medzi zbrane na ktorých kúpu je nutný zbrojný preukaz.... Bežná obrana sa nevedie na vzdialenosť 20 metrov.... V reáli ide väčšinou o malé vzdialenosti 5 až 8 metrov.... Pokiaľ sa človek má predpoklad dostať do väčšej prestrelky, tak tam zbraň na gumové náboje bude asi tak užitočná ako mŕtvemu zimník....
Takže nepozerať toľko akčné filmy, kde strieľa ešte aj vrátnik z domova dôchodcov, ale treba sa trošku reálne zamyslieť nad situáciou a zvážiť svoje prípadné riziká....

A o tých gangoch sa radšej nebudem vyjadrovať, lebo nechcem spochybňovať mentálnu úroveň autora príspevku, ktorý je nad mojím....
lamer753
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lamer753 »

No o tych gangoch, to nebol napad z mojej hlavy ale jedneho znameho zo severnej krajiny, tak to padlo lentak medzi recou... A ked sa to tak vezme, nemusi to byt az tak nerealne, alebo je ? :)
(LEN napriklad - ta DNV, ako verejne vyhlasovali pomstu rodine toho strelca)
adamico
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adamico »

Veľa sa tu toho popísalo o plynových zbraniach a o obranných prostriedkoch. Zaujímalo by ma riešenie pre mňa úplne bežnej situácie. Som študent a v podstate pokiaľ nie je skuškové obdobie tak ráno odídem z domu a vrátim sa niekedy až neskoro večer, čiže ráno by som si reálne zobral zbraň a až večer ju doniesol naspäť. Takže zbraň by som musel zobrať aj do školy kedže doma na polici mi je samozrejme platná jak mrtvemu sako. Pokiaľ ma pamäť nemýli tak nosenie akýchkoľvek zbraní na školách akéhokoľvek vzdelávaciehp stupňa (ZŠ,SŠ,VŠ) je zákonom a školským poriadkom zakázané, so zaužívaným dôrazom na strelné alebo plynové. Ako riešite vy túto situáciu a aké je "odporúčané" zákonné riešenie? Nechávať si zbraň v aute a vystaviť ju tak možnosti odcudzenia alebo sa spoliehať na skryté nosenie a dúfať že sa v škole na to nepríde a nikto si ju nevšimne? Pri plynových zbraniach je možnosť ponechať si ju v aute? Je nutné krádež bezodkladne ohlásiť na policii ?

Samozrejme sa naskytuje otázka zákonnosti na ozbrojovanie sa obrannými prostriedkami na školách, či už stredných alebo vysokých.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Túto problematiku som už dávnejšie zisťoval, samozrejme pokiaľ máš príslušnú skupinu zb. preukazu ( sk. A ) zákon ti dovoľuje zbraň nosiť aj do školy - samozrejme riadne skrytú ale to vždy, nielen do školy.
Avšak keď nastupuješ do školy predpokladám na VŠ ( min. hranica na získanie ZP sk. A je 21 rokov. ) tak tam ideš dobrovoľne - keď tam chceš chodiť musíš ( mal by si ) rešpektovať školský poriadok ( tým, že tam chodíš tak s ním súhlasíš ). A v školskom poriadku môže byť ( pravdepodobne je ) uvedený zákaz nosenia alebo prechovávania zbrane na akademickej pôde.
Čiže zákon neporušíš, avšak porušíš školský poriadok a z toho môžu pre teba plynúť značné sankcie pokiaľ sa jedná o tak citlivú vec.
Takže riešenie je nosiť zbraň riadne skrytú, nikto o tom nemusí vedieť a ty budeš mať dušu na mieste, že tvoja najlepšia priateľka je stále s tebou. Na VŠ nebýva telesná, neprezliekaš sa, si dospelý človek - nikto ťa tam nebude šacovať resp., nemajú ti na to ako prísť...
Pinhead
King
King

Celé tri roky na VŠ som zbraň pri sebe nosieval a podobnými úvahami som sa nestresoval.... Raz mi to zákon dovoľuje a koniec.... Nejaké interné predpisy ma nemusia vôbec zaujímať.... Čo sa týka akademickej pôdy, tak by na nej zbrane nemali nosiť štátne orgány (ktoré to aj tak veselo ignorujú), čož pochopiteľne ako súkromná osoba nie som.... Takže v tomto problém nevidím.... Spolužiaci vedeli, že mám zbraň a čo robím a nikoho to netrápilo.... A čo sa týka vyučujúcich, tak to bolo podobne (mali sme s nimi pomerne nadštandardné vzťahy, keďže nás bolo na katedre málo), a pri jednej neformálnej príležitosti sa ma vedúci katedry pýtal, že či nosím zbraň pri sebe aj behom prednášok.... Odpovedal som mu že áno, vysvetlil mu niektoré veci týkajúce sa zákona o zbraniach a strelive a skonštatoval som, že svoju osobnú zbraň (s dôrazom na slovíčko "osobnú") pri sebe pre každý prípad mám 24 hodín 7 dní v týždni.... a žiadne námietky neboli....
Sečteno a podtrženo.... nemá zmysel sa kvôli tomu stresovať, proste ak uznáš za vhodné, tak zbraň nos, je to prísne osobná vec a nikto Ti nemá do toho čo pyskovať....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

aj teleskop by sa mal nosit skryto, rozhovor s dvoma policajtami v sluzbe vo vlaku, ..... :wink:
a moje hovedo sa moc skryto nosit neda, sice ked je puzdro otocene smerom nahor tak celkom hej, mikiny to moje prekryju vsetky, ale mal som si kupit mensi, veraboze. :? :cry: :cry: :cry:
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

qwerty naco ti je teleskop? Pozeras na hviezdy alebo snim klatis svoju terajsiu partnerku?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

mnoho policajtov je veľmo mudrych ale ked sa ich spýtaš, že prečo, tak odpovedia preto...ZIADEN zakon neupravuje skryte nosenie chladnych zbrani, takze pššššt
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Každý normálny človek v civile nosí tieto veci skryté a nepotrebuje na to zákon.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

suhlasim s pitbulom
nejaky nožik alebo teleskop (čert to ber ) ale KEBY mam zbran tak ju nosim skrytu pod oblečením , či už mi to zákon prikazuje alebo nie, nepotrebujem putať pozornosť tým že budem vytŕčať pred každým zbran
Napísať odpoveď