Návšteva NY
Návšteva NY
Plánujem ísť v lete s kamarátom do NY na dovolenku. Chcem sa spýtať kam všade by ste šli Vy keby ste mali túto možnosť. Budem tam približne 8 dní a chcem toho stihnúť čo najviac.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
socha slobody (už sa dá zase chodiť až hore, za môjho pobytu som bol len v stojane ale stojí to za to), Ellis island, Empire state building, ground zero, určite sa povoziť metrom (čo vlastne budeš musieť ak chceš behať na také trasy ako empire state building a socha slobody), gugenheimovo múzeum, central park, zoo, rockefelerovo nákupné centrum, madison square garden (ak tam práve bude nejaký koncert, ale za 8 dní určite niečo vychytáš), prípadne na nhl zápas, wall street, times square.. je toho strašne moc. Toto sú veci ktoré som ja obehal (až na pár výnimiek). Nájdeš si mapu a tam budú vyznačené hlavné turistické miesta
-
audiotrack
VIP
-
zuzkazuzka
VIP
Myslím, že za 8 dní stihneš NYC krásne celý pochodiť. Ja som bola na 7 dní a videla som všetky základné veci, čo popísal audio. Ešte by som pridala nakupovanie, ktoré sa v US naozaj oplatí. Priniesla som si kopec oblečenia a topánok. Ale to už sú asi také babské záležitosti 
Každopádne, najviac sa mi páčil asi Empire state a Central park.
Každopádne, najviac sa mi páčil asi Empire state a Central park.
z obchodov navstiv GAP ... oplati sa.
Levisky si urcite ztade dones ... kolko ti len do tasky vojde.
Rovnako sportove veci su tam mrte lacne, my sme planovali hokejovu vystroj, ale zial na to nebolo dost casu.
Ja som bol v NY 8hodin a kokos keby sa dalo bol by som tam aj mesiac.
Boli sme aj na prehliadke Madison Square Garden (len v pripade ze by si nestihol NHL/NBA) ... tak aspom takto si ju pozri. (stanicu mas hned pod stadionom).
Okrem metra sa oplati aj cesta busom, akoze celkovo zazitky z public transport mam najlepsie a vela toho z busu uvidis, co sa ti v metre nepodari vidiet
Levisky si urcite ztade dones ... kolko ti len do tasky vojde.
Rovnako sportove veci su tam mrte lacne, my sme planovali hokejovu vystroj, ale zial na to nebolo dost casu.
Ja som bol v NY 8hodin a kokos keby sa dalo bol by som tam aj mesiac.
Boli sme aj na prehliadke Madison Square Garden (len v pripade ze by si nestihol NHL/NBA) ... tak aspom takto si ju pozri. (stanicu mas hned pod stadionom).
Okrem metra sa oplati aj cesta busom, akoze celkovo zazitky z public transport mam najlepsie a vela toho z busu uvidis, co sa ti v metre nepodari vidiet
-
audiotrack
VIP
4 dni a už si nepamätám, nebol som iba tam ale kade tade po usa a neviem kde som koľko platil za noc a podobnejukel napísal:Ako dlho si tam bol ty ? Kolko ťa to asi vyšlo ?
-
Bolldar
Medium Expert
někde jsem četl, že jsou možné vyhlídkové lety helikoptérou nad NY a za přijatelnou cenu... zkus pogooglit
Edit: Tady jsem to četl

Edit: Tady jsem to četl