Vylepsenie PC
Vylepsenie PC
Ahoj, od vtedy co som predam stvorjadro s myslenim ze mi moj stary komp bude staci mam problemi. Dnes som si objednal k mojej zostave 1gb ramku a 750gb HDD od WD. Ale nastal problem pri tom ako cakam kym mi dojdu diely. Procesor pedahuje teplotu 90°C co je dost vela na Celeron D 2,80ghz. A to iste aj grafika jej passiv je nebezpecne horuci ...
Chladenie je vyriesene takto.
Vpredu 9cm vetrak (nasava)
Vzadu zdroj (vysava)
Vzadu 8cm vetrak (vysava)
Na boku nic len diera.
CPU BOX
Vsetky vetraky su napojene na 12V cize to huci dostatocne...
Bojim sa leta ze zacne zasa robit KKtiny BSDOS a restarty. Co mam urobit ?
Edit: PC som povysaval a eplota v Idle cca 42°C a v zatazi do 65°C
Takze co mam kupit za vetraky ?
Chladenie je vyriesene takto.
Vpredu 9cm vetrak (nasava)
Vzadu zdroj (vysava)
Vzadu 8cm vetrak (vysava)
Na boku nic len diera.
CPU BOX
Vsetky vetraky su napojene na 12V cize to huci dostatocne...
Bojim sa leta ze zacne zasa robit KKtiny BSDOS a restarty. Co mam urobit ?
Edit: PC som povysaval a eplota v Idle cca 42°C a v zatazi do 65°C
Takze co mam kupit za vetraky ?
-
Michaelo105
Light Professional
-
Michaelo105
Light Professional
-
Michaelo105
Light Professional
-
Michaelo105
Light Professional
Ja by som nabok nahodil vetrák - určite tam máš nejakú dieru - max navŕtaš 4 dierky na uchytenie ja som tam vždy dával 12 cm.
Najlepšie nejaký 1000 otáčkový 12 cm - nech veľmi nehučí - a otočiť ho treba tak aby nasával a fúkal na grafiku. - teplota pôjde dole
Kúp nejaký čo má veľký prietok vzduchu. Ja som kupoval vždy z tých lacnejších ac vetráky, prípadne thermalight, alebo môžeš siahnúť po Noctoe.
Najlepšie nejaký 1000 otáčkový 12 cm - nech veľmi nehučí - a otočiť ho treba tak aby nasával a fúkal na grafiku. - teplota pôjde dole
Kúp nejaký čo má veľký prietok vzduchu. Ja som kupoval vždy z tých lacnejších ac vetráky, prípadne thermalight, alebo môžeš siahnúť po Noctoe.
-
Michaelo105
Light Professional
povedal by som ze ano lebo z predu ho ofukuje 9cm Noctua zapojena 11,3V a hned za nim je vyfuk 8cm ktory fuka na 4000ot. a na nom je box s kvalitnou teplovodivou pastou teplota v zatazi nepresiahne 60°C lebo som ho cely povysaval a natrel... Tak isto nad nim je namotntovany vetrak 8cm zo zdroja von takze teraz sa mu ujde dost