UPC Fiberpower
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
paciDark_Mixx napísal:hodis mi nejake linky? Alebo proste nejake rady okolo tych sirokopasmovych?
http://www.alza.sk/sitove-prvky/broadba ... 3092.htm|1
ja som si objednal od UPC internet v stredu....dnes rano nam ho boli zapojit
nie ako T-Com ze som musel cakat par tyzdnov...vraveli ze pridu medzi
9:30-10:30....no boli tu 9:32
cize ja este v slipoch
zavedenie spravili do 20 minut...dostal som aj modem....neni problem napojit to na router....len sietovy kabel co ide z modemu do PC prepojis do routra...
cize modem pripojis na router a do routeru pripojis PC...ale musi to byt tusim nejaky specialny modem....popripade cez WiFi ak mas WiFi router si pripojis NB...aspon tak to vravel technik....
ja som z netom maximalne spokojny...aj ked ho mam len par hodin...
doteraz som mal T-Com...hroza...furt to pada, pomale to je.....
ale tuto cez UPC co mam (30Mb/s) som dnes dal tahat ze co to dokaze...8gb hru mi stiahlo za 50 nieco minut....kraasa...zatial co T-Com by to tahal den
dokonca sme mali aj na p1cu zapojenu kablovku...zrnil nam vsade obraz...dali tam novu koncovku a teraz mame krasny aj obraz...cize som maximalne spokojny...dufam ze mi to vydrzi
P.S. mama drzala v ruke 10eur.... cize viac platit nebudes asi....neviem kolko stalo zavedenie...ci je zadarmo alebo nie...ale pochybujem...kedze kable aj modem ti daju oni
cize ja este v slipoch
zavedenie spravili do 20 minut...dostal som aj modem....neni problem napojit to na router....len sietovy kabel co ide z modemu do PC prepojis do routra...
cize modem pripojis na router a do routeru pripojis PC...ale musi to byt tusim nejaky specialny modem....popripade cez WiFi ak mas WiFi router si pripojis NB...aspon tak to vravel technik....
ale tuto cez UPC co mam (30Mb/s) som dnes dal tahat ze co to dokaze...8gb hru mi stiahlo za 50 nieco minut....kraasa...zatial co T-Com by to tahal den
dokonca sme mali aj na p1cu zapojenu kablovku...zrnil nam vsade obraz...dali tam novu koncovku a teraz mame krasny aj obraz...cize som maximalne spokojny...dufam ze mi to vydrzi
P.S. mama drzala v ruke 10eur.... cize viac platit nebudes asi....neviem kolko stalo zavedenie...ci je zadarmo alebo nie...ale pochybujem...kedze kable aj modem ti daju oni
-
Extreme7
Novice
a za modem si neplatil?spýtaj sa mamky prosím ťaViper1121 napísal:ja som si objednal od UPC internet v stredu....dnes rano nam ho boli zapojit
cize ja este v slipoch
-
Andrew007
Guru wannabe
Pocujte nechcel som zakladat novu temu tak velmi ma zaujal tento net..byvam v dedine cize mam obmedzene moznosti pripojenia..mam na vybe len samotny T-Com cez pevnu ci poebany Wi-Max, ktory uz pouzivam druhy rok a teraz v decembri mi skonci viazanost tak sa chcem spytat ako to je, ktory program sa oplati vziat a ake koncove zariadenia dodavaju..ci to vobec funguje cez pevnu, ak nie som zahrabany lebo asi este k nam nedotiahli optiku...

-
uplink
VIP
UPC Fiberpower 120 benchmark [u mňa doma
]:
speedtest.net
download: 54 mibit/s
upload: 3.4 mibit/s
real life test:
download 108 mibit/s [rapidshare]
upload: 9.2 mibit/s [mediahost server]
aion server:
download: 87 mibit/s
dsl.sk speedtest:
download: 7-13 mibit/s
toľko k fiber power, záver nech si každý spraví sám.
speedtest.net
download: 54 mibit/s
upload: 3.4 mibit/s
real life test:
download 108 mibit/s [rapidshare]
upload: 9.2 mibit/s [mediahost server]
aion server:
download: 87 mibit/s
dsl.sk speedtest:
download: 7-13 mibit/s
toľko k fiber power, záver nech si každý spraví sám.
-
jjj
Guru wannabe
Re: UPC Fiberpower
Dovolim si tak v kocke zrhnut moje 6 rocne skusenosti s netom od UPC...
Upc ma dlhodobe problemy s bezproblemovym poskytovanim svojich slusieb tak, ako by to malo byt podla zmluvy a standardnej kvality sluzieb bezne...
Upc nedokaze poskytovat to za co si zakaznik plati a mal by dostavat.
Pripojenie od upc vypadava, ryhlosti sa ani nepriblziia polovicu z toho co ma zakaznik zaplatene.
Technicka podpora nefunguje, rekacny ces je velmi dlhy, po nahlaseni poruchy im to trva den az 3 kym sa nieco udeje.
Pri vaznejsich problemoch mzoe byt clovek bez netu aj mesiac...
Dovolim si tvrdit ze taketo nieco sa ti minimalne v Orage-i stat nemoze, optika bud ide alebo nejde. Detto T-Com optika. U adsl2+ tam to uz zalezi kolko ludi vo vchode zdiela jeden kabel co ide z ustredne, ten ma obmedzenu kapacitu...
ALe aj tak myslim ze zo vsetkych 3-och firiem je na tom UPC jendoznacne najhorsie..
Staci aby si mal par susedov stahovacov alebo byval na sidlisku kde to tie prestarnute koaxsialne kable jednoducho nedotakazu zvladnut...
Siet je pretazena, nestiha. Nezvlada spicku...
Upc neinvestuje do siete...
Vyhovara sa na agregaciu...
Takto to fungovalo roky...
A pokial firma nezacne prichadzat o zakaznikov nic sa nezmeni..
Tejto firme ako nahle ma zakaznik viazanost, uz jej nanom nezalezi...
Jedine do coho investuje je reklama...
A zakaznicky servis ?
Technicka podpora cez telefon.. ako by neexistovala, tam sa clovek jednoducho nedovola.
A ak hej aj tak nic nevyriesi...
Treba ist na pobocku a spisat reklamaciu.. a zlavu alebo vypoved rovno ziadat...
Za tych 6 rokov co so mal UPC som tam prevolal penazi... :grr:
To su moje pocity...
A x-ludi ma podobne skusenosti..
Za maximalnu drzost povazujem pokusat sa konkurovat optike od konkurencie..
A tavrit sa ako firma s najrychlejsim bezne dostupnym pripojenim.
Tu by mozno stalo podat staznost rade pre reklamu za klamlivu reklamu...
Ta firma sa snazi zkaznika jednoducho zaviazat a oklamat. A to vedome.
Ak firma vie ze taku sluzbu nedokaze na vacsine svojej siete poskytnut nemala by pravo predavat ju ...
Skusim s tym cosik podniknut..
Napr SOI...
Je tu nejaky pravnik ktory by v tom vedel pomoct
Tajto firme treba klepnut po prstoch..
Konecne.. :pozor
Za vsetkym co som tu napisal si stojim, mam aj pisomne doklady ktore tie pripady pekne dokumetuju...
nejaky PR manager z UPC by sa tu mohol zaregistrovat a reagovat konecne.
A nie ako pstros strkat hlavu do piesku...
Ak ma niekto podobne problemy nech sa kludne prida...
Ja uz som sa vyslobodil. Doma mam optiku od Orangeu.
Ale stale je vela tych co jednoducho su zaviazani a nevedia sii radi..
Preto tieto riadky vznikli..
Viac informacii najdete na tomto fore
Upc ma dlhodobe problemy s bezproblemovym poskytovanim svojich slusieb tak, ako by to malo byt podla zmluvy a standardnej kvality sluzieb bezne...
Upc nedokaze poskytovat to za co si zakaznik plati a mal by dostavat.
Pripojenie od upc vypadava, ryhlosti sa ani nepriblziia polovicu z toho co ma zakaznik zaplatene.
Technicka podpora nefunguje, rekacny ces je velmi dlhy, po nahlaseni poruchy im to trva den az 3 kym sa nieco udeje.
Pri vaznejsich problemoch mzoe byt clovek bez netu aj mesiac...
Dovolim si tvrdit ze taketo nieco sa ti minimalne v Orage-i stat nemoze, optika bud ide alebo nejde. Detto T-Com optika. U adsl2+ tam to uz zalezi kolko ludi vo vchode zdiela jeden kabel co ide z ustredne, ten ma obmedzenu kapacitu...
ALe aj tak myslim ze zo vsetkych 3-och firiem je na tom UPC jendoznacne najhorsie..
Staci aby si mal par susedov stahovacov alebo byval na sidlisku kde to tie prestarnute koaxsialne kable jednoducho nedotakazu zvladnut...
Siet je pretazena, nestiha. Nezvlada spicku...
Upc neinvestuje do siete...
Vyhovara sa na agregaciu...
Takto to fungovalo roky...
A pokial firma nezacne prichadzat o zakaznikov nic sa nezmeni..
Tejto firme ako nahle ma zakaznik viazanost, uz jej nanom nezalezi...
Jedine do coho investuje je reklama...
A zakaznicky servis ?
Technicka podpora cez telefon.. ako by neexistovala, tam sa clovek jednoducho nedovola.
A ak hej aj tak nic nevyriesi...
Treba ist na pobocku a spisat reklamaciu.. a zlavu alebo vypoved rovno ziadat...
Za tych 6 rokov co so mal UPC som tam prevolal penazi... :grr:
To su moje pocity...
A x-ludi ma podobne skusenosti..
Za maximalnu drzost povazujem pokusat sa konkurovat optike od konkurencie..
A tavrit sa ako firma s najrychlejsim bezne dostupnym pripojenim.
Tu by mozno stalo podat staznost rade pre reklamu za klamlivu reklamu...
Ta firma sa snazi zkaznika jednoducho zaviazat a oklamat. A to vedome.
Ak firma vie ze taku sluzbu nedokaze na vacsine svojej siete poskytnut nemala by pravo predavat ju ...
Skusim s tym cosik podniknut..
Napr SOI...
Je tu nejaky pravnik ktory by v tom vedel pomoct
Tajto firme treba klepnut po prstoch..
Konecne.. :pozor
Za vsetkym co som tu napisal si stojim, mam aj pisomne doklady ktore tie pripady pekne dokumetuju...
nejaky PR manager z UPC by sa tu mohol zaregistrovat a reagovat konecne.
A nie ako pstros strkat hlavu do piesku...
Ak ma niekto podobne problemy nech sa kludne prida...
Ja uz som sa vyslobodil. Doma mam optiku od Orangeu.
Ale stale je vela tych co jednoducho su zaviazani a nevedia sii radi..
Preto tieto riadky vznikli..
Viac informacii najdete na tomto fore
-
jjj
Guru wannabe
Už som dokonca dostal aj odpoveď...
Akurat davam dokopy veci ktorymi mu budem oponovať...
Pridajte sa niekto, a podporte ma
tak dobre som sa uz dlho nezasmial..som z upc napísal:
Ja som z UPC a cudujem sa tomu, co to tu vypisujete. Fiber Power, ci uz je to 2, 10 alebo 120, ide v poriadku. Mame celkovo asi 30 uzivatelov, ktori sa stazuju a tieto staznosti riesime. Internet od UPC momentalne vyuziva cez 60 000 zakaznikov, takze tych 30 uzivatelov zasa nie je az tak vela. Aj ked, iste, je v nasom zaujme, aby boli spokojni vsetci. Ale co sa tyka rychlosti, staznosti je ako safranu. Mozno to znie nepravdepodobne niekomu, komu tie rychlosti naozaj nejdu na 100%. Ale na druhej strane, pravda je, ze vo vacsine pripadov ked takaznikovy internet nejde ako by mal, nebola chyba v pripojeni od providera. V 98% pripadoch je chyba v bytovych rozvodoch alebo v PC uzivatela.
Sharker, nechcem ta presviedcat, ale je mozne ze si mal problem kvoli sumu alebo kvoli vytazenosti nodu. Ale akonahle mame info zo zakaznickeho, ze je niektory nod plny, hned robime upgrade. Upgrady CMTS su dost nakladne veci, ale za tych 7 rokov co Upc ponuka internet, sa vzdy robili aj robia pravidelne. Takze mozno v tvojom pripade sa zhodou okolnosti vyskytlo viac problemov sucasne, tak ti neslo ako by ist malo. Ale ako vidis aj v prispevkoch vyssie, UPC nema problem uznat si chybu a odpustit uzivatelovi mesacny pausal, ak je naozaj chyba v providera.
A este cosi k tomu co si napisal o optike. UPC ma v Bratislave najvacsiu siet optiky, ci uz tomu chces verit alebo. Ako urcite vies, UPC ma HFC siet, ale z toho je v priemere 95% opticky kabel a zvysnych 5% koaxial. Preco nebol vymeneny aj ten koax? No prave preto, lebo ako posledna mila ma koax lepsie vlastnosti ako fiber. Po prve, lahsie sa s nim naraba, ohybnost pre bytove rozvody atd. Po druhe, ten koax uz zakaznik ma v byte, takze provder nemusi v bytovke ani v byte nic vrtat, prasit a pod. A po tretie, koax ktory pouzivame v UPC je ten najlepsi aky na trhu je, kapacita pre koaxiálny kábel sú dva gigabity. Takže s prenosom dat je to na dalsich 10 rokov uplna pohoda.
Vies, ono, diskusia sa moze viest slusnym slovnikom, a moze sa viest aj neslusne. Ak sa budeme bavit slusne, tak sa podme bavit. K tomu, že Upc je teba najhorisa spolocnost, je to tvoj nazor. Z mojho prostredia co poznam ludi tak je drviva vacsina spokojna. A keby nebola, asi by internet od UPC nemalo stale viac zakaznikov.
Akurat davam dokopy veci ktorymi mu budem oponovať...
Pridajte sa niekto, a podporte ma
-
Traktorista
Guru
-
jjj
Guru wannabe
Teda 4 mesiace si sa s nimi naťahoval ?
Hmm.. inú alternatívu nemáš ?
Aspoň si dostal nejakú zľavu...
Hmm.. inú alternatívu nemáš ?
Aspoň si dostal nejakú zľavu...
-
jjj
Guru wannabe
Vporiadku, tak ako najdu sa lokality kde nieje problem. To je fajn.
No stale je vela problemovych lokalit, kde to nefunguje tak ako ma...
UPC sa hra na mrtveho chrobaka a strka hlavu do piesku...
No stale je vela problemovych lokalit, kde to nefunguje tak ako ma...
UPC sa hra na mrtveho chrobaka a strka hlavu do piesku...